تاسیس پایلوت گیاهان دارویی در منطقه زیلایی

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با الگوی برداری از طرح پایلوت گیاهان دارویی تنگ سرخ زیلایی پایلوت گیاه دارویی آنغوزه می‌شود.

جاوید بخت گفت: با الگو برداری از پایلوت گیاهان دارویی منطقه تنگ سرخ شهرستان بویراحمد با وجود کارشناسانی از کشور ژاپن و آزمایشات انجام شده پایلوت گیاهان دارویی را در منطقه زیلایی تاسیس خواهیم کرد.

جاوید بخت که به همراه آیکاوا سرمایه‌گذار کشور ژاپن از پایلوت گیاهان دارویی تنگ سرخ شهرستان بویراحمد بازدید می‌کرد، می گوید: یکی از مزیت‌های اصلی گیاهان دارویی نیاز به آب کم برای رشد، نیاز نداشتن به شخم و شیار به علت قرار داشتن ریشه در عمق خاک و بازدهی و صرفه اقتصادی بالای این نوع گیاهان است که با توجه به خشکسالی جایگزین شدن کشت گیاهان دارویی به جای محصولات پر آب بر توصیه می‌شود.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، کشت گیاهان دارویی در حفظ خاک نیز تاثیرگذار است که با توجه به اینکه کهگیلویه وبویراحمد در کاشت و عرضه گیاهان دارویی از قرن‌های پیش شهره بوده به طور حتم در صورت سوق یافتن افراد به سمت کشت این نوع گیاهان باز فروش به اندازه کافی برای محصولاتشان خواهند داشت.

او بر ضرورت وجود صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و فرآوری گیاهان دارویی، نظارت بر افراد شاغل در بخش گیاهان دارویی، برگزاری دوره‌هایی برای آشنایی کشاورزان با نحوه کاشت، داشت و برداشت گونه‌های با ارزش اقتصادی بالا، حرکت به سمت مکانیزاسیون به جای کاشت و برداشت با روش‌های سنتی و تجهیزات قدیمی تاکید کرد.

جاوید بخت می گوید: مساحت اراضی ملی کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و ۵۰۰ هکتار است که از این میزان یک میلیون و ۴۲۶ هزار و ۳۰۰ هکتار معادل ۸۷ درصد آن جزو منابع ملی است.

همچنین، بیش از ۳۰۰ هزار هکتار آن دارای پوشش گیاهی مرتعی بوده و این مساله باعث شده که استان به لحاظ ویژگی‌های طبیعی جزء اکوسیستم‌های مرتعی شناخته شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.