دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت؛

از محال بودن نیافتن شغل مرتبط با رشته تحصیلی برای متخصصان تا حضوری شدن امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور

دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بودند.

دانشگاه ها در هفته ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود که در ادامه می خوانید.

شرایط پذیرش دکتری دانشگاه امیرکبیر اعلام شد

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در جهت گسترش مرز‌های علم و فناوری، ایجاد و توسعه دوره‌های تحصیلات تکمیلی و همچنین ایفا رسالت خود مبنی بر آموزش و تربیت نیرو‌های متخصص و متعهد از سال ۱۳۶۵ اقدام به جذب دانشجوی دوره دکتری تخصصی (PhD) کرده است.

در این راستا دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ از بین داوطلبان معرفی شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور دانشجوی دکتری تخصصی (PHD) می‌پذیرد.

با اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پذیرش دانشجو بر اساس نمره آزمون سازمان سنجش کشور، سوابق تحصیلی (آموزشی و پژوهشی) و مصاحبه در رشته‌های ریاضی و علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی کاربردی، مهندسی هسته‌ای، مهندسی برق، مهندسی عمران و محیط زیست، مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی معدن، مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی نساجی، مهندسی هوافضا، مهندسی دریا، مهندسی کامپیوتر، مهندسی پلیمر، مهندسی پزشکی، مهندسی نفت در تهران و پردیس ماهشهر بصورت ورودی از نوع روزانه و نوبت دوم صورت میپذیرد.

مراحل پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال ۱۴۰۱ به این شرح است: کلیه داوطلبانی که در انتخاب رشته گرایش محل سازمان سنجش آموزش کشور، دانشگاه صنعتی امیرکبیر را انتخاب نموده‌اند، در صورت دارا بودن حد نصاب تعیین شده توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر (بر اساس نمره تراز نهایی داوطلب مطابق کارنامه سازمان سنجش آموزش کشور)، ضروری است وارد سامانه الکترونیکی تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (سامت) شده و اطلاعات خود را وارد نمایند. این داوطلبان لازم است تا روز شنبه ۷ خرداد ماه سال جاری به سامانه تحصیلات تکمیلی دانشگاه (ثبت نام دوره دکتری سال ۱۴۰۱) مراجعه و کلیه اطلاعات و سوابق شخصی، آموزشی، پژوهشی، تدریس، اشتغال و ...، همچنین رشته/گرایش/محل‌های وارد سامانه کنند.

آدرس سامانه https://pgrad.aut.ac.ir/apply.php است و بدیهی است منحصراً داوطلبانی میتوانند جهت ارزیابی تخصصی در هر کد رشته گرایش محل به دانشگاه درخواست دهند که با توجه به کارنامه مذکور دارایی حدنصاب در آن کد رشته گرایش محل باشند.

با اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر، داوطلبانی که به مصاحبه دعوت شده‌اند، لازم است هزینه ثبت نام را در این مقطع زمانی و از طریق سامانه آزمون دکتری پرداخت نمایند. هزینه ثبت نام برای هر رشته گرایش بر اساس مصوبه هیات امناء دانشگاه صنعتی امیرکبیر مبلغ ۸۰۰ هزار ریال (هشتاد هزار تومان) است.

در اطلاعیه دانشگاه صنعتی امیرکبیر آمده است که مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام شامل: تصویر صفحه اول شناسنامه و صفحه توضیحات، تصویر کارت ملی، تصویر کارنامه مرحله اول و دوم آزمون نیمه متمرکز دکتری سال ۱۴۰۱، تصویر حکم کارگزینی برای داوطلبان حائز شرایط سهمیه مربیان رسمی قطعی و یا رسمی آزمایشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تصویر مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد و ریز نمرات هر دو مقطع است.

برگزاری مصاحبه تخصصی مصاحبه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر الزاما بصورت حضوری است و تاریخ برگزاری مصاحبه تخصصی در روز‌های دوشنبه و سه شنبه ۱۶ و ۱۷ خرداد ماه خواهد بود.

نیافتن شغل مرتبط با رشته تحصیلی برای متخصصان محال است

جلال دهقانی فیروزآبادی آبادی گفت: عمده فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اشتغال دارند؛ چرا که باهوش هستند. اما بیشتر آن ها مرتبط با رشته سر کار نمی روند. به این دلیل که رشته را به درستی انتخاب نکرده اند.

به گفته معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد، بسیاری از صاحبان کسب و کار واقعی دنیا در رشته های تحصیلی خود فعالیت ندارند‌ و فهمیده اند که اگر رشته ای را به اشتباه انتخاب کرده اند، می توانند علاقه خود را دنبال کنند.

او گفت: ما به دنبال این نیستیم که دانشجویان در رشته های مرتبط سرکار بروند؛ بلکه آن ها باید راه درست را انتخاب کنند و برای آن ها فضایی را درست کنیم تا آیندگان بدون ورود به دانشگاه رشته خود را به درستی انتخاب کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور گفت: غیر ممکن است که فردی رشته مکانیک خوانده باشد و به دلیل علاقه و تخصص کار مورد نظر نتواند حرفه درخواستی را پیدا کند؛ مگر کسی که رشته ای را بخواند و به علت کمبود تخصص و مهارت نتواند کار مورد نظر را بیابد.

افزایش ظرفیت پذیرش PHD باعث بی اعتباری مدرک دکتری

نسرین سلطانخواه درباره نحوه پذیرش دانشجویان دکتری گفت: در کشورهای توسعه یافته تعداد دانشجویان نسبت به جمعیت حتی از ایران هم بیشتر است.

به گفته معاون سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایراد کار ما در این است که برخی دانشگاه ها دوره تحصیلی دکتری را بسیار سبک برگزار می کنند و موازین علمی به صورت دقیق در آن انجام نمی شود. در نتیجه عده ای تنها مدرک دکتری را دریافت می کنند و علم و دانش آن ها در سطح دوره دکتری و PHD نخواهد بود.

رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه الزهرا گفت: افزایش تعداد مدرک دکتری باعث می شود تا تنها برخی فقط مدرک دکتری داشته و به اندازه آن مهارت و تخصص لازم را کسب نکرده باشند. این موضوع مدرک دکتری را بی اعتبار کرده است.

سلطانخواه گفت: برخی مجموعه ها ظرفیت ارائه آموزش های دکتری را ندارند، اما دانشجوی دکتری پذیرش می کنند که این موضوع در مدرک دکتری ایجاد خدشه کرده و باعث شده است تا تعداد مدرک دکتری افزایش، اما توانمندی های این مقطع کاهش یابد.

به گفته وی در کشورما بازار کار برای جذب فارغ التحصیلان دکتری خیلی فراهم نیست و عموما این افراد تنها هیئت علمی شدن را به عنوان شغل مربوطه در نظر می گیرند.

به گفته رئیس سابق بنیاد ملی نخبگان، فارغ التحصیلان دکتری باید جذب بخش های تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان بزرگ دنیا شوند؛ چرا که تعداد زیادی محقق در آن ها مشغول به کار هستند، اما در ایران این ظرفیت وجود ندارد.

امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور حضوری برگزار می شود

علیرضا دل افکار گفت: نظام آموزشی دانشگاه پیام نور در خصوص کلاس ها همیشه بر مبنای آموزش از راه دور طراحی شده است. قبل از کرونا و در دوران کرونا به علت حذف بخش حضوری تمام دروس شیوه مجازی را پیش بردند.

معاون آموزشی دانشگاه پیام نور گفت: قبل از دوران کرونا برخی دروس دانشگاه پیام نور در طول ترم به شکل مجازی و برخی دیگر به شیوه حضوری برگزار شدند، اما امتحانات پایان ترم در تمام ادوار به صورت حضوری و متمرکز برای دروس مجازی و حضوری برگزار شد.

او گفت: در طول  دوران کرونا به علت اینکه حضور جمعی دانشجویان در داخل دانشگاه امکان پذیر نبود همانند سایر بخش های آموزشی و دانشگاه ها امتحانات و کلاس ها را در قالب فضای مجازی پیش بردیم.

او گفت: از دی سال گذشته که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد شرایط کرونا رو به افول است و به تدریج شرایط کرونایی بهبود پیدا می کند و از آنجایی که کلاس ها و امتحانات دانشجویان به شیوه حضوری الزامی شد؛ بنابراین دانشگاه پیام نور همانند روال قبل کرونا به سمت حضوری شدن و مجازی شدن دروس پیش رفت.

به گفته معاون آموزشی دانشگاه پیام نور، در ترم های آینده هم بخشی از دروس مجازی و برخی دیگر حضوری برگزار خواهند شد، اما تمام امتحانات همواره متمرکز و حضوری خواهد بود.

دل افکار گفت: اعتراض دانشجویان در ترم جاری این است که چرا دروس مجازی و امتحانات قرار است حضوری برگزار شوند؟ که باید گفت این موضوع حتی قبل از بیماری کرونا هم به این صورت بوده است و دانشجویان هیچ اعتراضی در این زمینه نداشتند.

او گفت: شرایط انتقال از مجازی به حضوری برای دانشجویان تا حدودی سنگین است؛ چرا که اضطراب و نگرانی برای موفقیت آنها در آزمون وجود ندارد، اما دانشگاه پیام نور این موضوع را درک می کند و سعی کرده تا مقداری در برگزاری آزمون ها تسهیل کند تا کمکی به دانشجویان برای کاهش اضطراب ها و نگرانی ها وجود داشته باشد.

به گفته دل افکار، سیاست کلی وزارت علوم بر حضوری بودن امتحانات پایان ترم است که دانشگاه پیام نور هم از این موضوع تبعیت می کند و آزمون هارا در سراسر کشور به شیوه متمرکز برگزار خواهد کرد.

او گفت: از دی سال گذشته زیر ساخت ها زا به سمتی برده ایم تا امتحانات پایان ترم به شیوه حضوری و متمرکز برگزار شوند و برگشت به شیوه مجازی اصلا مقدور نبوده و با سیاست کلان وزارت علوم هم سازگار نیست؛ چرا که وزارتخانه بر حضوری شدن قطعی امتحانات تاکید دارد.

نام نویسی در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد تا ۲۱ خرداد ادامه دارد

ثبت‌نام داوطلبان شرکت در مصاحبه آزمون دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی از دیروز (چهارشنبه ۱۱ خرداد) آغاز شد و تا روز شنبه ۲۱ خرداد ادامه دارد.

داوطلبان راه‌یافته به مرحله مصاحبه علمی به منظور شرکت در مصاحبه می توانند با مراجعه به سایت مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی به آدرس http://azmoon.org نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند. این ثبت‌نام تا روز شنبه ۲۱ خرداد ماه ادامه دارد.

آن دسته از مربیان رسمی (قطعی یا آزمایشی) شاغل در موسسات آموزش عالی کشور و دستگاه‌های اجرایی به جز دانشگاه آزاد اسلامی که خود را متقاضی استفاده از سهمیه مربیان اعلام نموده اند نیز لازم است، مدارک لازم به منظور بهره‌مندی از این سهمیه شامل موافقت دانشگاه یا موسسه محل خدمت و آخرین حکم کارگزینی خود را در زمان ثبت نام به منظور مصاحبه بارگذاری نمایند. مربیان رسمی (قطعی یا آزمایشی) دانشگاه آزاد اسلامی نیازی به بارگذاری این مدارک نخواهند داشت. استعلام وضعیت مربیان دانشگاه آزاد اسلامی از مرکز جذب و امور هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی انجام خواهد شد.

گفتنی است، مصاحبه علمی داوطلبان آزمون دکتری تخصصی در سال جاری به صورت حضوری و متمرکز در شهر تهران برگزار خواهد شد و زمان و نحوه دریافت برگه ورود به جلسه مصاحبه حضوری پس از اتمام ثبت‌نام طی اطلاعیه جداگانه ای منتشر خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.