افزایش مصرف دخانیات در دانشجویان

معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: ضعف شخصیت‌بخشی به کودکان و نوجوانان در خانواده‌‌ها و آموزش و پرورش، عامل مهمی در زمینه مصرف دخانیات در سنین جوانی است.

علیرضا وجهی، با یادآوری تحصیل بیش از ۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه تهران و اسکان حدود ۱۰ هزار دانشجو در خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه، نسبت به افزایش مصرف دخانیات در بین دانشجویان در طول سال‌های اخیر ابراز نگرانی کرد.

او گفت: استعمال دخانیات علی رغم داشتن بار اجتماعی منفی و اطلاع‌رسانی‌های معمول در خصوص مضرات آن، یکی از شایع‌ترین رفتارهای پرخطر به خصوص در نسل جوان است.

او گفت: هر چند آموزش و اطلاع‌رسانی در زمینه کاهش مصرف دخانیات کمک‌کننده خواهند بود؛ اما مهمترین گام برای کاهش مصرف دخانیات، خودباوری است که می‌تواند منجر به خودکنترلی شود.

به گفته وجهی، افراط و تفریط والدین در مراقبت از فرزندان، یعنی بی‌توجهی زیاد یا کنترل بسیار شدید آن ها می‌تواند به جوان ضربه بزند و او را به سمتی ببرد که در سنین جوانی در معرض خطر جدی باشد.

رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران درباره راهبردهای مناسب برای کاهش مصرف سیگار در دانشگاه، گفت: همراهی استادان، کارکنان و دانشجویان در برخورد با مصرف دخانیات، به همراه افزایش قانون‌مداری و مشارکت برای فرهنگ‌سازی ضروری است.

او گفت: شاید از این طریق نتوان باعث ترک مصرف سیگار شد؛ اما حتماً با این مشارکت می‌توان شاهد کاهش تدریجی مصرف سیگار بود. اگر مصرف سیگار محدود شود، مشکلات زیاد و بعدی را نیز محدود کرده‌ایم.

نشست تخصصی «جهانی بدون دخانیات» توسط معاونت دانشجویی دانشگاه تهران با همکاری دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت، دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از متخصصان، کارشناسان و روسای مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه‌ها به صورت حضوری و مجازی در سالن امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
افرادی مثل شما لیاقت حضور در دانشگاه ندارد برو از سرچشمه جلوی این مشگل بگیر اگر غیرت داری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
وقتی استرس و انواع فشار های روحی روانی در جامعه بسیار فراتر از تحمل مردم باشد و امید به آینده ای بهتر به پایین ترین احتمال ممکن تبدیل شود انواع و اقسام ناهنجاریهای اجتماعی گسترش می باید افزایش مصرف سیگار و.... ریشه در بنیاد های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی جامعه دارد که ما در همه موارد به قهقرا رفتیم و می رویم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
چه ربطی به ضعف شخصیتی داره؟!!!!
این همه فشار روحی و اقتصادی رو دوش دانشجو
اینهمه نا امیدی از تحصیل کردن دانشجو
این بی ارزشی که دانشجو داره یه دونه تسحیلات مناسب حتی نمیتونه بگیره چون سربازی نرفته
ضعف شخصیتی؟؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۰ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
منم بخاطر مشکلات و ناراحتی و افسردگی و فشار زندگی از 25 سالگی شروع به کشیدن سیگار کردم خیلی هم گرونه
Germany
ناشناس
۰۰:۵۵ ۱۱ خرداد ۱۴۰۱
دوستان،شیشه ؟گل الان از سیگار ارزانتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
بین سربازا هم زیاد شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۲ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
باید دانشگاه ها جلوی این پدیده زشت رو در دانشگاه ها بگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
متاسفم واسه این مغاووووون دانشجوئی!!!!!!یه ذره فهم اجتماعی داشت این قضاوت وتوهین با خانواده ها نمیکرد دانشجو امیدی به آینده اجتماعی خود یعنی حضور اجتماعی اشتغال ازدواج مسکن و.....ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
سیگار رو ارزون کنید
آخرین اخبار