وزیرخارجه در نشست داووس:

تفاوت دولت ترامپ و بایدن نشان داده شود/ با عربستان برای دیدار وزرای خارجه توافق کردیم

امیرعبداللهیان گفت: بازگشت به توافق هسته‌ای با بازگشت ما به فعالیت های اقتصادی بین المللی مرتبط است.

وزیر خارجه کشورمان در نشست داوس با بیان اینکه برای دستیابی به توافق هسته ای قوی و پایدار جدی هستیم و درهای دیپلماسی را باز نگه می داریم گفت: اخیراً ابتکار جدیدی برای احیای توافق هسته‌ای مطرح کرده‌ایم و بایدن باید سیاست فشار حداکثری را متوقف کند چراکه برنامه هسته‌ای ما صلح‌آمیز است.

حسین امیرعبداللهیان همچنین گفت که بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵ با بازگشت ما به فعالیت های اقتصادی بین المللی مرتبط است و هنوز به جایی نرسیده ایم که بتوانیم به طرف آمریکایی اعتماد کنیم و متقاعد نشده ایم که رفتارش تغییر کرده است.؛ تفاوت دولت بایدن و ترامپ باید نشان داده شود اما سیاست فشار حداکثری همچنان وجود دارد.

حالا پس از گذشت هفت دور از مذاکرات لغو تحریم‌ها، دور هشتم گفتگو‌ها از بیست اسفند تاکنون نزدیک به سه ماهی می‌شود که مذاکرات لغو تحریم‌ها به میزبانی اتریش بر سر برخی مسائل باقی مانده تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

درحالی که طرف‌های مذاکرات عنوان می‌کنند متن توافق آماده شده و امضای آن منتظر تصمیم سیاسی طرف ایرانی و آمریکایی است به گفته مسئولین مرتبط با پرونده مذاکرات کشورمان و کشور‌های ۱+۴، اعلام توافق تنها منوط به اخذ تضمین‌های لازم از آمریکا در جهت انتفاع اقتصادی مردم ایران است.

اخیرا استفنی القاق رییس هیات انگلیس در مذاکرات وین بر اهمیت جمع‌بندی سریع‌تر گفت‌وگوهایی که با محور رفع تحریم‌ها جریان دارد، تاکید کرده و با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرده که با " فیلیپه اره‌را" مذاکره کننده ارشد فرانسه درباره ایران و برجام دیدار و گفت‌وگو کرده است.

وی مدعی شد ، پیش‌نویس توافقی که مارس گذشته در وین حاصل شد «اکنون می‌تواند امضاء شود»

از سویی دیگر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در نشست دیروز استماع کمیته روابط خارجی مجلس سنای این کشور به شکست سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران اذعان کرد.

سیاست فشار حداکثری راهبردی بود که ترامپ می خواست با خروج آمریکا از برجام،  بر ایران با هدف دستیابی به توافقی جدید و گسترده‌تر از موضوع هسته‌ای با مجموعه اقداماتی تنبیهی شامل تحریم ها اعمال کند.

راب مالی اما گفته آمریکا می تواند با پیشنهاد کاهش «محدود» تحریم‌ ها به تهران توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ را نجات داده و توافق گسترده‌ تری را نیز ایجاد کند.

گفتنی است، قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

از نظر ایران مذاکرات به مرحله‌ای رسیده که گره‌ آن تنها با پایبندی طرف خاطی به راهکارهای منطقی و اصولی ایران باز می‌شود.

علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی در این باره نوشته که آمریکا با بدعهدی و اروپا با بی‌عملی، فرصت بهره‌مندی از حسن‌نیت اثبات شده ایران را به نابودی کشاندند. اگر اراده‌ای برای بازگشت دارند، ما آماده‌ایم و توافق در دسترس است.

 با عربستان توافق کردیم در سطح مقامات وزارت خارجه یا وزرای خارجه دیدار داشته باشیم

وزیرخارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست گفت که ما رابطه دیپلماتیک خود را حتی در اقدام متقابل با عربستان قطع نکردیم و این عربستان بود که در آغاز دوره پادشاهی ملک سلمان قطع رابطه دیپلماتیک با ایران را اعلام کرد.

به گفته حسین امیرعبداللهیان ایران همیشه درهای گفتگو را باز گذاشته که هر زمان ریاض مایل بود روابط طبیعی خود را برگرداند و از آن استفاده کند.

چندی است ایران و عربستان در جایگاه بازیگران کلیدی منطقه ژئواستراتژیک غرب آسیا روند تنش‌زدایی را کلید زده‌اند که در نظر تحلیلگران می‌تواند مقدمه‌ای برای افزایش ثبات سیاسی و توسعه اقتصادی چندجانبه در منطقه باشد.

تاکنون نزدیک به ۱۰ سال است تنش‌ها بین ایران و عربستان روند افزایشی داشته و در ۶ سال اخیر نیز بسیار تشدید شده که به‌ قطع روابط دیپلماتیک منجر شد.

ایران و عربستان بعد از قطعی روابط دیپلماتیک دو کشور در دی ماه ۱۳۹۴ که یکجانبه از سوی عربستان و در پی تجمع مقابل سفارتخانه این کشور در تهران و ورود به این سفارتخانه و همچنین سرکنسولگری عربستان در مشهد در واکنش به اعدام شیخ نمر، قطع شد از فروردین ۱۴۰۰ گفت‌وگوهایی را در سطح امنیتی آغاز کردند که چهار دور آن در سال گذشته برگزار شد.

سوم اردیبهشت امسال بود که خبرگزاری روسی اسپوتنیک از برگزاری دور پنجم گفت‌وگوها بین ایران و عربستان در روز پنجشنبه اول اردیبهشت در بغداد و در فضایی بسیار مثبت خبر داد و اعلام کرد که دو هیأت بیشتر روی پرونده‌های منطقه و همچنین پرونده روابط دوجانبه و امنیت منطقه خلیج فارس صحبت کرده‌اند.

حالا وزیر خارجه در نشست داووس گفته که در مذاکرات اخیر و دور جدید، پیشرفت‌های خوبی را داشتیم و حتی توافق کردیم در آینده نزدیک در سطح مقاماتی از وزارت خارجه یا وزرای خارجه دیداری در کشور ثالث یا مکان مورد توافق داشته باشیم.

حسین امیرعبداللهیان پیش از ظهر روز چهارشنبه چهارم خرداد به منظور شرکت در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد «داووس» تهران را به مقصد سوئیس ترک کرد.

این نخستین حضور امیرعبداللهیان در نشست داووس پس از تصدی این سمت است.

نشست داووس به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا به مدت دو سال برگزار نشد. این نشست از ۲۲ مه‌ (اول خرداد ماه) آغاز و ۲۶ ماه مه (پنجم خرداد) نیز پایان می یابد.

گرم شدن کم سابقه هوا در برخی نقاط دنیا از جمله اروپا و وقوع خشکسالی و تاثیرات آن بر تامین مایحتاج غذایی دنیا، تحولات اوکراین، تورم و افزایش هزینه‌های زندگی از موضوعاتی است که قرار است در این نشست به آن پرداخته شود. در این نشست حدود ۲هزار چهره اقتصادی و سیاسی و کارشناسان شرکت می‌کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۰۶ خرداد ۱۴۰۱
کی تو رو کرد وزیر خارجه عربا که گفتن هیچ دیداری در کار نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۳ ۰۶ خرداد ۱۴۰۱
آمریکا با همکاری یونان نفت کشورمان را دزدید برد. با کی و برای چی مذاکره می کنید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۶ خرداد ۱۴۰۱
الان کارشو انجام داده تحریمی وقتی توافق کنی پس میده دیگه توقیف نمیکنه اگه توافق کنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
سیاست مدارا کشورمون همه جا همین طوری میخندن چه موقعی ک مردم مشکلات میگن چه خارج مراسمی باشه
انگار طرف مقابل جک میگه
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۲:۲۷ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
واقعا از اینکه وزیر امور خارجه مملکتمون مثل بلبل انگلیسی حرف میزد کیف کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
تفاوتش را میخاهی بدوونی اینه اون اصلا خیال توافق نداره منتها عین بازی موش و گربه تو را اخرش سوق خواهد داد به همون طرف که میخاد جنگ البته اون هم به گردن و مسیولیت خودت بعد پرداخت دو چندان هزینه اون که دلار فقط میچاپه مگر اینکه بتونی جلو چاپ دلار را بگیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
شما برید فقط مذاکره کنید و بیت المال رو حروم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۶ خرداد ۱۴۰۱
مذاکره لازمه‌ی دیپلماسیه ولی مونده یکی مثل ظریف نره از هول حلیم بیافتد توی دیگ واز خوشحالی حتی متن برجام رو نخونده امضا کنه می‌گن یکی رو خواستند اعدام کنند حکم اعدامش رو گذاشتند جلوش گفتن امضاء کن گفت چی رو امضا کنم گفتند سند ویلا وماشین رو بلا فاصله از خوشحالی امضا کرد
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسی
۱۵:۲۷ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
تا وقتی همه تحریمها برداشته نشوند توافق بی معنا و بی فایده خواهد بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
این هم از شاهکارهای نیروهای امنیتی بود که در زمان روحانی خواستند روحانی رو خراب کنند و ریختن به سفارت عربستان؛ الان که خودشون به قدرت رسیدند می خواهند گندی که زدند رو درست کنند. چقدر سیاست کثیف است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۱
عربستان کشوری منافق است ومیدانیم منافقین از کفار بد ترند و همواره به ما خیانت کرده اند از بدو انقلاب تا کنون چون یک حکومت دست نشانده آمریکاست ویرایش آمریکا کار میکند گاو شیر ده آمریکا هرگز با ما دوستی ندارد در سالهای خیانت و براندازی سالهای هفتاد و هشت وهشتادوهشت ونود وعفت حکام عربستان از خوشحالی در اوردند و همراه با آمریکا ییها و اسراییلی ها و سه کشور اروپایی از خیانت کاران حمایت کردند درجنگ هشت ساله حمایت مالی ولجستیک از صدام عفلقی برچسب پوشیده نیست در حج دوبار حجاج مارا به شهادت رساندن یکی در زمان راهپیمایی برایت از مشرکین بود در زمان دفاع مقدس دیگری که حجاج به علت اردهان وبستن راه برای ولیعهد عربستان وله بدترین حالت مرگ زن و مرد رویهم افتادند و در گرما وخفگی جان دادند دیگری برای خوش خدمتی به آمریکا داعش رو برای نابودی ایران در عراق و سوریه و سپس در افغانستان تدارک دید چرا از عراق و سوریه شروع کرد چون اولاً سوریه هیچگاه با عربستان همگام نبود وترمزی بود برای سیاستهای آمریکا و عربستان وهرگز با رژیم صهیونسیتی کنار نیامد و تنها کشور عربی بود که بعد از صلح اعراب و اسرائیل هرگز با او سازش نکرده و آن را به رسمیت نشناخت وعراق به خاطر اینکه شیعیان در عراق مخالف سرسخت حضور آمریکا بودند وبا ایران رابطه مستحکمی داشتند ویرایش ازبین بردن نسل شیعه وسیطره بر عراق خواستند غرب ایران در نهایت ایران رو به زانو در آورند وچون نتوانستن شروع به تقویت داعش در افغانستان شدند داعش در افغانستان برای بیرون راندن شیعیان از هرات افغانستان تقویت شده وحکومت طالبان هم پیرو عربستان است وپس از شیعه زدایی افغانستان حکومت طالبان استخوانی در گلوی ایران خواهد بود و اشتباه ما این است که به جای حمایت از مردم هرات در خود هرات آنها را در مشهد و تهران سکنی می‌دهیم چرا باید شیعیان خاک افغانستان و موطن خود را ترک کنند بهتر است از آنان در خاک خودشان پذیرایی کنیم و آنها را با احترام به وطن اصلی برگردانیم وحکم از آنان دفاع کنیم اکثر مردم افغانستان ریشه وفرهنگشان با ما یکیست حتی اهل تسنن با ما دوست وبر ادر هستند سران طالبان قابل اعتماد نیستند و عده زیادی رافریب داده اند و شک نکنید که در آینده بسیار برای ما خطرناکندباید مردم افغانستان را از موضوع آگاه کرد این حکومت عربستان هرگز با ما دوست نبوده و نخواهند بود وملت عربستان هم تحت فشار ورقص شمشیر از حکومت خود راضی نیستند و دیگر کنفرانس‌های منافقین وحمایتهای مالی عربستان از این گروه تروریست تحت حمایت غرب است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
انشالله که هیچوقت تحریمها برداشته نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
خخخخ هنوز هم خیال خام توافق ننگین تو سرتونه متأسفم برای شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
توافق راهه نه وادادگیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۰۵ خرداد ۱۴۰۱
گند دولت قبل باید یه جوری جمع بشه
آخرین اخبار