پیگیری تشکیل بازار آب در خراسان رضوی

قائم مقام شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: تشکیل بازار آب منجر به جلوگیری از آسیب به منابع آب زیرزمینی می‌شود از این رو این مهم با جدیت در استان در دست پیگیری است.

علیرضا عامری گفت: در شرایط بحرانی که برای تخصیص آب بحران وجود دارد با توجه به وجود دانش و ابزار لازم هر چه زودتر این بازار باید در کشور تشکل شود.

او گفت: بازار آب پارسال در خواف افتتاح شد و این امر را با حضور همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی با جدیت در استان پیگیری می‌کنیم.

قائم مقام شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: هم اکنون در بسیاری از صنایع و باغ‌های غرب مشهد خرید و فروش آب تحت عنوان بازار آب تانکری انجام می‌شود و بر اساس نیاز عرضه و تقاضا، آب توسط تانکر‌ها به فروش می‌رسد و با اجرای این طرح معضل بی تفاوتی نسبت به بحران آب برطرف خواهد شد.

عامری گفت: مطابق نمودار تغییرات دبی رواناب سطحی (هیدروگراف) که از گروه مطالعات شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی دریافت شد و تمام دشت‌های استان از سال ۹۷ را بررسی کرده است این دشت‌ها بعد از ۴۰ سال روند صعودی مصرف آب، شیب مصرفشان کاسته شده و هم اکنون روی خط راست قرار دارند و این نشانه عملکرد صحیح کنتور‌ها در استان است.

بازار آب، تجارت آب یا مبادله آب، یعنی فرایند خرید و فروش حقوق دسترسی به آب که اغلب، حقاب نیز نامیده می‌شود و بسته به وضعیت قانونی حقاب، شرایط تجارت می‌تواند دائمی یا موقتی باشد.

برخی از اقتصاددانان معتقدند که تجارت آب می‌تواند باعث تخصیص کاراتر آب شود، زیرا بازار مبتنی بر قیمت، به عنوان محرکی برای کاربران در اختصاص منابع از فعالیت‌های کم ارزش به فعالیت‌های با ارزش بالا، عمل می‌کند.

خراسان رضوی با کسری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب، هم اکنون بحرانی‌ترین منابع زیر زمینی آب در کشور را به خود اختصاص داده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.