تقویت سیستم ایمنی بدن با روزه‌داری

کارشناس بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی گفت: روزه داری منجر به تقویت سیستم ایمنی و سلامتی بدن می‌شود.

منیژه حق گویی در خصوص روزه داری در ایام کرونا گفت: روزه داری تقویت سیستم ایمنی بدن را موجب شده و متضمن سلامت بدن است و با توجه به همزمانی شیوع کووید -۱۹ با ایام روزه داری با رعایت شرایط ویژه تغذیه سالم، روزه داری نه تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند بلکه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش پاسخ‌های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می‌شود.

به گفته او، بیمارانی که پیوند اعضا شده نباید روزه بگیرند و در افرادی که پیوند قرنیه انجام داده‌اند روزه داری بلامانع است اما بیمارانی که مبتلا به سایر بیماری‌ها هستند با نظر پزشکان متخصص می‌توانند روزه خود را به جا آورند.

این کارشناس تغذیه می گوید: در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده و بهبود نیافته اند توصیه می‌شود حداقل ۶ هفته پس از بیماری اقدام لازم با نظر پزشک انجام گیرد.

حق گویی گفت: افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مثل فشار خون، بیماری قلبی و عروقی، انواع سرطان و بیماری قند (دیابت) بیش از دیگران در معرض ابتلاء به وضعیت شدید بیماری کویید – ۱۹ هستند و به منظور پیشگیری از ابتلاء به کرونا، افرادی که مطمئن نیستند روزه داری برای آنها ضرر دارد یا خیر احتیاطا از انجام این فریضه الهی پرهیز کنند.

کارشناس بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی در خصوص واکسیناسیون کرونا در ایام ماه مبارک رمضان می گوید: با توجه به تداوم برنامه واکسیناسیون کرونا در مرحله اول، دوم و سوم در ماه مبارک رمضان از نظر لزوم انجام واکسیناسیون لازم به یادآوری است که رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید انجام واکسیناسیون کرونا را تأیید و تاکید کردند و از سویی دیگر روزه داری خود سبب دفع سموم از بدن می‌شود و مانعی برای تزریق واکسن کرونا نیست.

حق‌گویی همچنین گفت: با توجه به احتمال بروز برخی عوارض ناشی از واکسیناسیون برخی واکسن‌های محافظت کننده علیه کرونا توصیه می‌شود مردم از مصرف غذاهای چرب، پر ادویه و پرنمک پرهیز کنند کما اینکه استفاده از غذاهای پرچرب علاوه بر تشنگی موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و عملکرد طبیعی بدن را در مقابله با کرونا و واکسن مختل می‌کند.

او در توصیه به شهروندان در خصوص تغذیه وعده‌های سحر و افطاری گفت: لازم است تا شهروندان در خصوص شیرینی‌ها و مواد قندی مثل زولبیا و بامیه، حلوا، شله زرد و شیرینی‌ها در وعده سحری و افطار زیاده روی نکنند تا سیستم ایمنی بدن پاسخ مناسبی به واکسن بدهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.