زلزله سی سخت و پرونده ساخت و ساز‌هایی که بیش از یک سال همچنان باز است

وقوع زلزله در سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد سبب تخریب تعداد زیادی از خانه‌ها شد، اما پس از گذشت بیش از یک سال، حال و روز زلزله زده‌ها هنوز تعریفی ندارد.

۲۹ بهمن ۱۳۹۹ بود که سی سخت در شهرستان دنا لرزید، همان شبی که سوز سرما در دل کوهستان باعث می‌شد هر موجود زنده‌ای در گوشه‌ای امن و گرم شب را سپری کند، اما آنقدر هوا سرد بود که گویی زمین نه از خشم و غصب، بلکه از سرما با قدرت ۵.۶ ریشتری به خود لرزید، بطوریکه همان‌هایی که از سوز و سرما در خانه‌های کوچک و بزرگ خود پناه گرفته بودند، حالا از ترس ماندن زیر آوار زلزله، سردی هوا را به جان خریدند و در کوچه‌ها و خیابان‌ها اسکان کردند.

کار‌های امدادی، نصب و راه اندازی چادر‌های هلال احمر، تهیه و توزیع مواد غذایی و بهداشتی با تلاش و همکاری مردم، گروه های جهادی، بسیج و  سپاه پاسداران  انجام شد، مسئولان استانی و کشوری در منطقه زلزله زده سی سخت  حضور پیدا کردند و وعده‌هایی دادند که بخشی از آن‌ها محقق شد.

البته در این میان نیز درد و دل مردم زلزله زده شنیدنی است، کوچک و بزرگ، زن و مرد، پیر و جوان و... همه بیش از یک سال است که در شرایط نامناسبی به سر می‌برند، شاید گفتن و شنیدن صرفا عدد یک سال سخت نباشد، اما اگر تنها یک روز خود را جای این مردم بگذاریم، متوجه می‌شویم که ۳۶۵ روز زندگی در چادر، با شرایط مختلف آب و هوایی در منطقه‌ای کوهستانی و سردسیر چقدر سخت و طاقت فرسا و غیرقابل توصیف است.

برای پیگیری موضوع و بررسی آخرین وضعیت ساخت و سازها، راهی سی سخت شدیم که بر اساس ارزیابی‌ها اعلام شده بود هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی نیازمند بازسازی هستند، اما تاکنون ۵۰۰ هزار واحد نیمه کاره مانده اند و مالکان صاحبخانه نشده اند.

تکمیل واحدهای مسکونی در گرو تامین منابع مالی

یکی از اهالی سی سخت می‌گوید: تاکنون ۳۰۰ میلیون تومان برای ساخت خانه خود هزینه کرده و حداقل ۳۰۰ میلیون تومان دیگر نیاز دارد تا بتواند آن را تکمیل و قابل سکونت کند.

او گفت: تا به امروز موفق شده ۲ فقره وام ۱۸۰ میلیون تومانی دریافت کند، اما به دلیل افزایش قیمت مصالح ساختمانی و تورم، شرایط برای تکمیل مسکن سخت شده و با گذشت یکسال از زمین لرزه، در شرایط خاص آب و هوایی این منطقه کوهستانی، با کمبود منابع مالی مواجه شده است.

زلزله سی سخت و پرونده ساخت و ساز‌ها که پس از یک سال همچنان باز است

افزایش بی ضابطه زیربنا، علت تکمیل نشدن خانه‌ها

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد جویا شدیم  گفت: افزایش بی ضابطه زیربنا علت اصلی کندی ساخت و ساز‌ها است.

باقری می‌گوید: تعداد زیادی از واحد‌های مسکونی که بر اساس دستورالعمل ابلاغی در مساحت ۷۰ و ۸۰ مترمربع ساخته شدند، مراحل احداث آن‌ها به پایان رسیده و ساکنان در خانه‌های خود مستقر شده اند.

اعطای تسهیلات تکمیلی به زلزله زده‌ها

او گفت: پس از سفر هیات دولت به استان و شهرستان دنا و بازدید از مناطق زلزله زده سی سخت، مصوب شد برای تکمیل واحد‌های خسارت دیده از زمین لرزه، تسهیلات تکمیلی در نظر گرفته شود که برای مسکن روستایی ۴۰ میلیون و برای مسکن شهری ۵۰ میلیون به تصویب رسید و به متقاضیان تحویل داده شد.

با وجود اینکه برخی از زلزله زده نمی‌توانند نوروز ۱۴۰۱ را در خانه‌های نوساز سپری کنند، اما تعداد دیگری نیز ماه هاست که صاحب سرپناه شده اند و در آرامش زندگی می‌کنند.

یکی از اهالی سی سخت که در خانه‌ای نو سکونت دارد و دغدغه سرما و باران و برف ندارد، گفت: خدا را شاکریم که پس از تحمل روز‌های سخت و طاقت فرسا، چندین ماه است که خانه خود هستم و مشکلات تا حدودی به پایان رسیده است.

اگرچه برخی از زلزله زده‌ها از روند اعطای تسیهلات ۵۰ میلیون تومانی گلایه دارند، اما امیدواریم با همکاری‌های بانک‌ها عامل و رعایت ضابطه‌های زیربنایی از سوی مالکان، در آینده‌ای نزدیک شاهد بسته شدن پرونده ساخت و ساز مسکن در سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد باشیم.

زلزله سی سخت و پرونده ساخت و ساز‌ها که پس از یک سال همچنان باز است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
این یک شهر کوچک هست خدا به داد شهرهای بزرگ برسد اگر خدایی نکرده زلزله بیاید دولت باید صادرات مصالح ساختمانی را کمتر کند تا قیمت ها بیایند پایین ونظارت باشد تا هر روز شاهد افزایش قیمت ها نباشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
توی کشور ما اگه کسی از بلایای طبیعی آسیب دید دیگه کارش تمومه
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۵۳ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
چقد شما عجولید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
سلام.خدایا خودت به داد این ملت برس.هم اکنون حدود چهارمیلیون دستگاه خودروی سواری نیاز ضروری کشور است و واردات هفتاد هزار خودرو که ان هم جلوش سنگ انداختند دردی را دوا نخواهد کرد،واردات خودرو را اکثرا مغایر موازین شرع میدونند یعنی خودروهای ارزان و باکیفیت خارجی مشکل شرعی دارند شاید نماز نمی تونند بخونند،مسئولین مملکت اگر واقعا به فکر مردم و انقلابی هستند واردات خودرو برای عموم مردم ایران و بدون تعرفه گمرکی ازاد کنند تا انحصار،احتکار و گرانی دههابرابری خودروسازان حلبی شکسته شود.باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
شهر دبیران در استان فارس هم سال ۸۲ زلزله آمد و همین مسکن ها با اسکلت فلزی در متراژ ۴۳متر و ۸۵ متر ساخته شد که مردم هنوز بر باعث و بانی همچین طرحی لعنت میفرستند
نقشه ساختمان افتضاح
بالکن ندارد و زمستان آب باران به خانه رسوخ پیدا میکند
خلاصه که بیشتر مردم دوباره تخریب کردند و تغییر دادند
علتش هم طراحان بیسواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
تو این استان فساد اداری بیداد میکند در همه دستگاها فرقی ندارد وقتی میگم در همه ی دستگاها یعنی در همه دستگاها حتی اونجایی که کسی فکرش را هم نمیکند دولت مارو به حال خودمون رها کردن در این شهر ینفر با کلی پرونده و سابقه کیفری در حکماش تبرئه میشه یا حکم کمتری براش میبرن در صورتی که زیر 15 سال نباید حکم بخوره با دو سه سال جم میشه میره دوره ی محکومیتش دباره دست به تیرندازی با اسلحه گرم میکنه هیشکس نیس وضعیت اجتماعی این شهر را بررسی کند همه چیز شده رابطه بازی با دستگاهتی دولتی چه آنهایی که مجریه قانون و چه آنهایی که حکم تعیین میکنن
Iran (Islamic Republic of)
027
۱۱:۴۳ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
من خودم ساکن سی سخت هستم این مصادیق در مورد این شهر صحیح نیست
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۲:۱۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
خدا وکیلی بنیاد مسکن سی سخت را آباد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
کاملا درسته فساد ادراری بیداد می کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
وقتی معاون بنیاد مسکن آقای صیادی می‌گفتند خاک برداری به من ما ربطی ندارد و بودجه گرفته بودند باید ساخت و ساز طولانی می شد در سی سخت شهر توریستی و.........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
بعضی ارگان ها در ابتدای خاک برداری قسمت نقشه ریزی را خاک برداری نکردند و باعث کندی در ساخت شدند گران شدن مصالح ساختمانی وپارتی بازی بعضی ارگان های دولتی برای ساخت وتقسیم تا درست کمک های مردمی و.......آنهایی که می گفتند ما تا آخرین خانه را می سازیم ومی رویم کجایند فقط حرف وسیاست .ماسه قبل از عید 600ت الان 1200ت چرا نظارت نیست در سی سخت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
اولش تمام ارگانها و دولت میان جلو وعده‌های قشنگ و خوب می دن که همه اینها نمایشی است .وبعد از مدتی یادشان می رود