گونتر بورکهارت:

"پل هوایی دوگانه" برای خروج شهروندان آسیب‌پذیر از افغانستان ایجاد گردد

پرواز ول می‌خواهد تا اتحادیه اروپا برای افراد تحت تهدید در افغانستان حفاظت فراهم کند.

باشگاه خبرنگاران جوان - یک سازمان حقوق بشری از اعضای کشورهای اتحادیه اروپا خواسته است یک پل هوایی دوگانه ایجاد شود تا از یک هواپیماها، کمک های بشری را به افغانستان انتقال دهند و در برگشت، افراد تحت تهدید را از کشور خارج کنند.

گونتر بورکهارت، مدیرعامل سازمان حقوق بشری پرواز ول از اعضای اتحادیه اروپا خواسته است که وعده‌هایشان در مورد پذیرش شهروندان افغانستانی، نیازمند حفاظت را به صورت اساسی افزایش دهند.

مدیر عامل سازمان پرواز ول امروز سه شنبه به مناسبت جلسه پارلمان اتحادیه اروپا در مورد اوضاع افغانستان و همچنین جلسه وزیران داخله اتحادیه اروپا که روز پنج شنبه برگزار می‌شود، خواستار افزایش پذیرش پناهجویان افغان شد.

گونتر بورکهارت گفت: «ما نیازمند یک پل هوایی دوگانه می‌باشیم؛ هواپیماها در پرواز به افغانستان مواد امدادی را انتقال بدهند و در برگشت انسان‌های تحت تهدید را به امنیت بیاورند.»

بورکهارت گفت که یافته‌های تازه ملل متحد نشان‌دهنده این است که به افراد تحت خطر باید به صورت سریع کمک شود.

گزارش تازه ملل متحد نشان می‌دهد که طالبان از زمان تصرف قدرت به این سو بیش از ۱۰۰ تن از کارمندان حکومت سابق و همکاران محلی نیروهای بین‌المللی را کشته اند.

این گزارش همچنین بیانگر این است که «مدافعان حقوق بشر و دست‌اندرکاران رسانه‌ها همواره هدف حملات، ارعاب، آزار و اذیت، بازداشت‌های خودسرانه، بدرفتاری و قتل قرار می‌گیرند.»

پرواز ول تأکید کرده است که به این خاطر، کشورهای مسئول باید پذیرش انسان‌های در معرض تهدید از افغانستان را در صدر برنامه‌های خود قرار دهند: «اتحادیه اروپا و کشورهای عضوش باید یافته‌های جدید ملل متحد را جدی بگیرند و بالاخره اقدام کنند.»

به گفته این سازمان، اتحادیه اروپا باید سریع و بدون بروکراسی برای افراد تحت تهدید حفاظت فراهم کند.

پرواز ول چنین ارزیابی کرده است که وضعیت سیاسی و بشری در افغانستان وخامت می‌گیرد و از جانب دیگر این تهدید وجود دارد که مهلت زمانی برای فراهم ساختن امکانات خروج افراد نیازمند از افغانستان و انتقال آن‌ها به اروپا رو به پایان باشد.

به گفته این سازمان، پروسه پذیرش افغان‌های نیازمند در مراحل مختلف متوقف مانده است.

این سازمان حقوق بشری انتقاد کرده است که تعداد افراد واقعاً در معرض خطر در ماه‌های گذشته به صورت ساختگی کمتر از آمار واقعی محاسبه شده است.

بورکهارت گفت که وعده پذیرش از سوی کشورهای اتحادیه اروپا باید مطابق واقعیت‌ها و خطرات واقعی باشد.

مدیر عامل پرواز ول گفت: «تا زمانی که مدافعان شجاع حقوق زنان، خبرنگاران منتقد و دیگر مدافعان حقوق بشر در افغانستان در معرض خطر فوری جانی قرار داشته باشند، نباید از پذیرش آن‌ها با این استدلال خودداری شود که فهرست ۴۰ هزار نفری (که قبلاً تعهد شده است) تکمیل گردیده است.»

انتهای پیام/ ر

 

 

برچسب ها: طالبان ، اروپا ، مهاجرین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار