ابداع ماسک‌های هوشمند صورت

محققان آمریکایی حسگری ابداع کرده اند که می‌تواند هر ماسک صورت را به یک ماسک هوشمند تبدیل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان - به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه نورث وسترن، یک سنسور به اندازه یک سکه بزرگ ساخته شده است که می‌توان آن را به هر ماسک صورت متصل کرد.

این حسگر که فیس‌بیت (FaceBit) نام دارد، می‌تواند ضربان قلب، تنفس و حتی زمان پوشیدن ماسک یا نشتی ماسک یا دستگاه تنفسی کاربر را ردیابی کند که این ویژگی یک مزیت مهم برای مخاطبان هدف مراقبان بهداشتی دارد.

تمامی این اطلاعات به صورت بی‌سیم به یک برنامه نصب‌شده روی یک تلفن همراه هوشمند منتقل می‌شوند تا امکان نظارت بر سلامت کاربر را فراهم کند. این برنامه می‌تواند فورا به کاربر هشدار دهد که مشکلاتی مانند افزایش ضربان قلب یا نشت در ماسک ایجاد شده است. داده‌های فیزیولوژیکی نیز می‌توانند به پیش‌بینی خستگی، وضعیت سلامت جسمانی و وضعیت روحی کمک کنند.

انرژی این حسگر توسط یک باتری کوچک تامین می‌شود؛ اما با این حال، این حسگر می‌تواند انرژی را از هر منبع دیگری مانند تنفس، حرکت و گرمای بدن کاربر جمع‌آوری کند که این کار طول عمر باتری را در فواصل بین شارژ‌ها افزایش می‌دهد. در نهایت، محققان می‌خواهند نسخه‌ای از فیس‌بیت را بسازند که بتواند به طور کامل از این منابع انرژی محیطی استفاده کند.

جوزیا هستر، سرپرست گروه پژوهشی دانشگاه نورث وسترن که این حسگر را ابداع کرده اند، گفت: هدف ما این بود که یک ماسک هوشمند برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی طراحی کنیم. انرژی باتری را با برداشت انرژی از منابع گوناگون افزایش دادیم. این بدان معنا است که می‌توان از ماسک به مدت یک یا دو هفته بدون نیاز به شارژ یا تعویض باتری استفاده کرد.

وی افزود: هر بار که قلب یک فرد می‌تپد، سر وی به طور نامحسوسی حرکت می‌کند. فیس‌بیت می‌تواند این حرکت نامحسوس را احساس کند و آن را از سایر حرکات تشخیص دهد تا به محاسبه ضربان قلب بپردازد.

به گفته این محقق، فیس‌بیت می‌تواند از این اطلاعات برای هشدار دادن به کاربر در مورد استراحت، رفتن به پیاده‌روی یا کشیدن چند نفس عمیق برای آرام شدن استفاده کند.

کارکنان بیمارستان‌ها نیز می‌توانند از این داده‌ها برای بهینه سازی نوبت کاری و استراحت کارکنان خود استفاده کنند. از آن جا که ضربان قلب و تعداد تنفس به شدت با یکدیگر مرتبط هستند، داشتن توانایی نظارت بر هر دو می‌تواند فرصت‌های پژوهشی جدیدی را ایجاد کند.

پژوهشگران در این طرح تحقیقاتی دریافته اند که دقت فیس‌بیت مشابه دستگاه‌های بالینی است و عمر باتری آن به ۱۱ روز بین دفعات شارژ می‌رسد. این طرح تحقیقاتی، محققان و مهندسان دیگر را تشویق به ساخت و بهبود فیس‌بیت می‌کند.

مشروح ساخت این حسگر در مجله IMWUT منتشر شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار