رییس اتاق بازرگانی تهران:

ارز ترجیحی باعث ایجاد رانت و فساد می شود

خوانساری گفت: ارزهای ترجیحی علاوه بر فساد و رانت که بر جامعه ایجاد می کند اثر بسیار مخربی  بر اقتصاد و تولید کشور دارد به این منظور  بحث حذف ارزهای ترجیحی در بودجه سال آینده مطرح است که  دولت هم تصویب کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ مسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران امروز در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت:دنیا توانست با بحران کرونا مقابله کنند و تا اندازه‌ای کرونا خاتمه یافته است و کشور‌هایی که واکسیناسیون به صورت فراگیر انجام شده است نیز رشد اقتصادی خوبی داشته‌اند.

او افزود: افزایش قیمت نفت و مواد غذایی در این دوران بعد از سال ۲۰۱۱ بی سابقه است و بیشترین افزایش نرخ نیز مربوط به گندم است چراکه علاوه بر افزایش تقاضا شاهد کاهش صادرات این محصول در کشور‌های روسیه، کانادا و امریکا بوده ایم.

این مقاتم مسئول بیان کردک در حال حاضر مهمترین موضوع اقتصادی کشور بحث تورم است که اندکی کاهش یافته است، اما درلایحه بودجه ۱۴۰۱ به این امر توجه شده است و امیدوارین با همکاری مجلس کسری بودجه کمتری درسال اینده داشته باشیم.

او گفت: ارز‌های ترجیحی علاوه بر فساد و رانت که بر جامعه ایجاد می‌کند اثر بسیار مخربی بر اقتصاد و تولید کشور دارد به این منظور بحث حذف ارز‌های ترجیحی در بودجه سال آینده مطرح است که دولت هم تصویب کند.

او بیان کرد: خواسسته همه بخش خصوصی این است که پیگیری مذاکرات برجام انجام شود و رفع تحریم‌های پولی هر چه سریع‌تر برداشته شود و تقویت رویکرد تعاملی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشور‌ها صورت پذیرد.

خوانساری افزود: تحریم‌ها ضربات جبران ناپذیری را به ایران وارد کرده تا جایی که بین ۱۰ تا ۲۰ درصد به هزینه مبادلات اضافه شده است و مجبوریم با قیمت بالاتری کالا‌های وارداتی را بخریم و صادراتمان را به خاطر مسائل تحریم ارزان‌تر بفروشیم. این رقم مازاد که ۱۰ هزار میلیارد تومان است وارد چرخه اقتصاد کشور شود در تولید و رونق کشور بسیار موثر است.

او تصریح کرد: در مورد بحث تحولات اقتصادی در کشور‌های همسایه در ماه گذشته شاهد تضعیف شدید ارزش لیر در ترکیه بوده ایم که آن هم شاید بخاطر سیاست‌های نادرست پولی بوده است که باعث تورم در کشور شد.

این مقام مسئول گفت: نکته مهم این است که ترکیه توانست از این موقعیت استفاده خوبی بکند و افزایش نرخ ارز در رشد صادرات خود بسیار موثر بود به طوری که حداکثر استفاده را صادر کنندگان این کشور توانستند انجام دهند و در ماه اکتبر ۲۰۱۱ صادرات ترکیه ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد در ۲ ماه ستامبر و اکتبر ۲۱ میلیارد دلار درآمد صادراتی ترکیه بود.

او افزود: پیش بینی آن‌ها این است تا پایان سال میلادی رقم صادراتیشان به ۲۰ میلیارد دلار برسد که این بی سابقه‌ترین رقم صادراتی است که در دهه اخیر وجود دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگر این موضوع را با سال ۹۷ در اقتصاد کشور مقایسه بکنیم اتفاقاتی در این زمان برای کشور به وجود آمد و یک مرتبه نرخ دلار جهش جدی در ایران داشت در آن زمان دولت به جای اینکه از صادر کنندگان حمایت بکند و موانعی که پیش روی صادر کنندگان بود مرتفع شود نگرش بد بینانه باعث شد نت‌ها کشور از این فرصت استفاده نکرد بلکه صادرات نیز کاهش پیدا کردو از این موقعیت استفاده خوبی نشد.

خوانساری بیان کرد: همانطور که می‌دانید چند ماه چیش که طالبان در افغانستان روی کار آمد اقتصاد این کشور وضعیت خوبی ندارد. تعدا زیادی از سرمایه داران آن از این کشور خارج شده اند یا فعالیت ندارند و صرافی‌ها کلا تعطیل شده است و مبادلات ارزی با همه کشور‌ها از جمله ایران به حداقل رسیده است.

او افزود: وضعیت بودجه افغانستان دچار مشکل شده است وتعداد بسیاری از کارمندان این دولت توانستند حقوق بگیرند و وضعیت به سامانی ندارد. در این موقعت می‌توانیم استفاده خوبی داشته باشیم. تردد مرزی کشور که روزانه چندین هزار کامیون مبادله می‌شد به حداقل رسیده است و توصیه میکنم دولت از این موقعیت استفاده بکند و بهترین زمان است که دولت می‌تواند سرمایه گذاری مشترکی را در افغانستان به خصوص در زمینه معادن داشته باشد.

این مقام مسئول اظهار کرد: امکان انتقال آب در حال حاضر به کشور افغانستان وجود دارد به جای اینکه آب را بخواهیم از خلیج فارس به آن مناطق منتقل بکنیم می‌شود تفاهم نامه‌هایی  را به وجود بیاریم که این امر انجام شود دراتاق بازرگانی جلسات خوبی را در این زمینه داشته ایم.

او افزود: اگر در این موضوع تعجیل نکنیم هجوم محاجرین افغانستانی به ایران را شاهد خواهیم بود و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند امکان دارد چندین میلیون افغانستانی به مرز‌های کشور بیاید و قصد ورود به کشور را داشته باشند؛ و از دولت می‌خواهیم این مسئله را جدی‌تر پیگیری کند.


او بیان کرد: گزارش دیوان محاسبات که در خصوص ۶ ماهه نخست امسال برای بودجه ۱۴۰۰ ارایه شد در این گزارش امده است که ۲۰ درصد احکام بودجه اجرایی شده است و مجموعا ۴۱۰ حکم مندرج در بودجه است ۵۸ درصد آن عملکرد ناقص داشته است و ۲۲ درصد کلا فاقد عملکرد بوده است. این نشان دهنده ان است که بی توجهی به قانون چقدر ابعاد مختلف کشور تاثیرگذار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: بحث واردات نفت چین روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت وارد می‌کند و درمانه اکتبر نیز به ۸/۹ میلیون بشکه رسیده است که به نظر می‌رسد محدودیتی که دولت چین هم برای پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی ایجاد کرده است که در مقابل افزایش قیمت نفت بتواند مقابله بکند و نرخ آن بیشتر از این نشود. چراکه چین بزرگترین مصرف کننده نفت است و با کاهش واردات بتواند جلوی این افزایش قیمت را بگیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۲۲:۰۴ ۰۱ دی ۱۴۰۰
ابن همه ملت قسط بیمه دادن تهش بیمه پول هیچ چیزی رانداده چون دولت جهت جبران کسری بودجه ازسیستم افزایش نرخ ارزواحتکاروانبارکردن کالااستفاده کرده وریال ملت راچپاول کرد.فاصله ارز4200با23000تومانی رانگاه کنیدمیفهمیدرانت رخ میده ودلارکمیاب میشه وسلطان ارزوسکه وشکروغیره بوجودمیاد.اختلاس توبخش بیمه راببینید.حتی اگرفوتبالیهاهم تومسسات اعتباری آرمان درگذشته پول ریخته باشن ضررکردن.
آخرین اخبار