انسجام؛ دستاوردی پایدار

"انسجام" یکی از نیازهای امروز جامعه اسلامی است که دستاوردهای بزرگی با خود به همراه دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، مسعود ساور فعال فرهنگی، اجتماعی در یادداشتی به لزوم انسجام در جامعه پرداخت و  گفت: انسجام در لغت به معنای یکپارچگی و هماهنگی و به هم پیوستن است که یک جماعت، گروه یا مجموعه‌ای به هم پیوسته را شکل میدهد که در قالب فعالیت‌های گوناگون اجتماعی معنای عملی پیدا می‌کند.

هر انسجامی می‌توانند موجب اجتماع و ایجاد گروه شود. انسجام‌ها عموماً بر اساس یک ایدئولوژی تعریف شده است مانند انسجام در رسیدن به هدف در یک مجموعه فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و حتی اجتماعی که بر پایه یک ایدئولوژی استوار است.

یکی از عوامل موثر بر یک انسجام، پافشاری و تاکید بر ایدئولوژی است که می‌تواند موجب آن شود، مانند انسجام مسلمانان در حج که موجب ایجاد یک حرکت عظیم در یک نقطه متمرکز و  اجتماع عظیم مسلمانان می شود و به عنوان یک حرکت سیاسی، فرهنگی و اعتقادی است که جوامع گوناگون را در کنار هم بر مبنای تعالیم اسلامی جمع می‌کند تا از هر چه غیر از خداوند و طریق الی الله است، برائت جوید.

یکی دیگر از مصادیق انسجام، حرکت عظیم و خارق العاده پیاده‌روی اربعین به سمت کربلای معلی است که افراد مختلف با مذاهب مختلف و حتی ادیان گوناگون بر پایه شناخت حق و مبارزه با ظلم و آن ایدئولوژی که مبتنی بر قیام حضرت سیدالشهدا و تعالیم الهی است، هر سال شکل میگیرد و این جریان مانند یک رودخانه عظیم که متصل به دریای بیکران است افراد زیادی را به خود جذب و هرسال خروشان‌تر از سال قبل اقامه می‌شود.

از این رو معنای انسجام را میتوان در تعاریف و مسائل ذکر شده قرارداد که پایدار بودن آن را اینگونه می‌شود استدلال کرد: چون بر اساس یک ایدئولوژی مشخص متعالی و برگرفته از یک منبع لایتناهی است، پایدار مانده و موجب تربیت انسان‌ها در این مسیر می‌شود.

از این رو این انسجام دستاوردی با خود به همراه داشته و آن هم ایجاد یک جریان عظیم و پایدار است به گونه‌ای که چه در آن حرکت عظیم حضور یابند و چه صرفاً با اعتقاد، ناظر بر آن حرکت باشند از آثار آن بهره مند می‌شوند.

همانگونه که جابربن عبدالله انصاری از نبی مکرم اسلام (ص) حدیثی را نقل نمود که "هرکس عمل قومی را دوست بدارد در عمل با آن قوم شریک است"،  از این رو این انسجام دستاورد عظیم با خود به همراه دارد و آن هم ایجاد یک حرکت و جریان بزرگ بین المللی که هم موثر، ماندگار و هم قالب توسعه‌ای دارد و  موجب رشد انسان‌ها می‌شود.

این انسجام همواره مورد تأکید بزرگان دین بوده و هست؛ به طور مثال قیام حضرت سیدالشهداء با حداقل یاران، اما همان حداقل منسجم توانست یک جریان فکری حق و ماندگاری را بر علیه ظلم ستم ایجاد کند.

در آخر باید ذکر شود که انسجام و ایجاد یک جامعه منسجم در شرایط کنونی طبق منویات رهبر معظم انقلاب یک دستاورد است.

ضرورت ایجاد این انسجام در شرایط کنونی بیش از همه وقت احساس می‌شود، انسجامی که پایدار، موثر، تربیت و تقویت کننده جریان‌های فکری معتقد به نظام مقدس جمهوری اسلامی با تمام اصول تعریف شده در قانون اساسی باشد.


انتهای پیام/ق

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار