معاون دادستان مشهد خبر داد؛

تعطیلی یکی از مراکز نگهداری کودکان بهزیستی در مشهد

معاون دادستان مشهد گفت: یکی از مراکز نگهداری کودکان بهزیستی به دلیل نداشتن برنامه برای توانمندسازی کودکان تعطیل شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، نیره عابدین‌زاده معاون دادستان مشهد گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف خانه‌های نگهداری کودکان بهزیستی، توانمندسازی کودکان است نه اینکه هیچ برنامه‌ای برای کودکان نداشته باشند و فقط به خورد و خوراک و سکونت کودک توجه کنند از این رو ما همواره به این مراکز اعلام کرده‌ایم که به این شکل رفتار نکنید که انگار این کودک برای همیشه قرار است در این مرکز باقی بماند بلکه به کودک آموزش‌هایی بدهید که به خانواده و جامعه بازگردد.

او افزود: دلیل تعطیلی یکی از مراکز نگهداری کودکان بهزیستی نیز همین بود که آن مرکز هیچ برنامه‌ای برای توانمندسازی و ارتقاء کودکان نداشتند و حضور کودکان در این مرکز برای آن‌ها مثمر ثمر نبود لذا تصمیم بر تعطیلی و انتقال کودکان ساکن در آن مرکز به سایر مراکز بهزیستی شد.

اخراج ۸ نفر از مربیان در دو مرکز بهزیستی

معاون دادستان مشهد ادامه داد: به دنبال نظارت‌های مستمر دادستانی بر مراکز نگهداری کودکان بهزیستی، در دو مرکز بهزیستی ۸ نفر از مربیان به دلیل رفتار بدی که با کودکان داشتند اخراج شدند و برای یکی از آن‌ها پرونده کیفری ایجاد شد.

عابدین زاده بیان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی مراکز بهزیستی این است که کودک پس از ۱۸ سالگی باید این مراکز را ترک کند و به صورت مستقل زندگی کند این در حالی است که آن فرد هنوز مهارت‌های لازم را برای زندگی مستقل ندارد و به درستی توانمندسازی نشده است.

ارزیابی قضات مرتبط با پرونده‌های کودکان

او تصریح کرد: امکان ارتباط با کودک بحثی است که حتی قضات رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با کودکان ارزیابی می‌شوند.

معاون دادستان مشهد تأکید کرد: دادستانی به صورت مداوم بر مراکز نگهداری کودکان بهزیستی نظارت دارد به صورتی که طی یک سال گذشته بیش از ۲۰۰ بازدید از این مراکز توسط دادستانی مشهد انجام شده است و شخص دادستان مشهد، بنده، قضات و دادیار‌های ما به صورت رو در رو با کودکان صحبت می‌کنیم و در صورت مشاهده مشکلی سریعاً به آن رسیدگی می‌کنیم.

وجود صندوقی برای نامه‌های کودکان در مراکز بهزیستی

عابدین زاده اظهار کرد: حتی در مراکز نگهداری کودکان در بهزیستی صندوقی با عنوان ارتباط مستقیم با دادستانی قرار داده‌ایم که کلید این صندوق دست بنده است و هر از چند گاهی نماینده دادستانی به این مراکز مراجعه می‌کند و نامه‌های بچه‌ها را برای ما می‌آورد و تک تک آن‌ها حتی توسط دادستان مشهد خوانده شده‌اند.

بهزیستی برای جلوگیری از فشار روانی بر مددکاران چه می‌کند؟

معاون دادستان مشهد ادامه داد: فردی که در مراکز بهزیستی فعالیت می‌کند باید خودش از لحاظ روحی و روانی سالم باشد و توانایی مقابله با فشار‌های روحی را داشته باشد، به‌عنوان مثال فردی که مربی و مددکار افرادی است که از خودکشی نجات پیدا کرده‌اند، باید از لحاظ روحی فردی قوی باشد و خودش با شنیدن معضلات این افراد دچار مشکل جدی نشود از این رو تمام افرادی که در مراکز بهزیستی حضور دارند موظف به دریافت تأییدیه روانشناسی از پزشکی قانونی شده‌اند.

عابدین زاده بیان کرد: بهزیستی برای جلوگیری از ایجاد فشار روانی بر کارمندانش و جهت جلوگیری از عادی انگاری مددکاران و مربیان در قبال مشکلات مددجویان، کارمندان خود را به صورت چرخشی میان مراکز نگهداری بهزیستی جابه‌جا می‌کند که این اقدام می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات در این مراکز جلوگیری کند.

انتهای پیام//م. م.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار