ستاری:

فعالیت ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه نفت و انرژی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه‌های نفت و انرژی فعالیت می‌کنند که می‌توانند نوآوری را برای این حوزه به ارمغان بیاورند.

به گزارش روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در آیین معرفی محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب فعال در حوزه نفت، گاز و انرژی، با اشاره به حمایت از رسوخ فناوری و نوآوری‌ها به این صنایع گفت: یکی از جدی‌ترین تلاش‌های معاونت علمی و فناوری، ورود فناوری شرکت‌های دانش بنیان و خلاق به صنایع بزرگ از جمله نفت، گاز، انرژی و سایر صنایع است. خوشبختانه با شناختی که از مهندس اوجی دارم، ایشان همراه و حامی پروژه‌های دانش بنیان با صنایع بزرگ است و این روند شتاب بیش‌تری خواهد یافت.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان این‌که شرکت‌های دانش بنیان اکنون به بلوغی رسیده اند که می‌توانند مهم‌ترین نیاز‌های صنایع بزرگ را تامین کنند، افزود: یکی از کار‌هایی که در سال‌های اخیر توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز و به طور جدی حمایت می‌شود، ایجاد امکانات و حمایت از ساخت نخستین بار است. یعنی اگر تجهیزی قرار باشد برای بار نخست در صنعت نفت استفاده شود می‌تواند تا ۳۰۰ میلیارد تومان مجوز ترک تشریفات دریافت کند.

ستاری در ادامه از پذیرش ریسک حضور محصولات دانش‌بنیان در صنایع نفت و گاز گفت و ادامه داد: این سرخط حمایتی، به توسعه تجهیزات بزرگ و دانش بنیان در صنعت نفت کمک کرده است و فرآیند‌های ورود خود به این عرصه را آسان‌تر پشت می‌گذارد. آن بخشی که شرکت‌های دانش بنیان برای ورود به بازار صنعت را به این شکل تسهیل و پشتیبانی می‌کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به تحول در رویکرد صنعت نفت نسبت به ظرفیت و توانمندی دانش‌بنیان‌ها گفت: خوشبختانه در صنعت نفت نیز فرهنگی نو در حال جایگزین شدن با فرهنگ قبلی است که در‌ها را به روی نوآوری داخلی می‌گشاید. در این فرهنگ جدید، از تجهیزات و نوآوری‌های ایران‌ساخت، روش‌های نو و فناوری‌های پیشرفته برای رفع نیاز‌های صنعت نفت استفاده می‌شود.

ستاری، شرکت‌های دانش‌بنیان را در تحقق بی نیازی از واردات و فناور کردن صنایع نفت و گاز و انرژی توانمند ارزیابی کرد و گفت: در همین نمایشگاه، نوآوری‌ها و فناوری‌های تازه‌ای را شاهدیم که می‌تواند صنعت نفت را تکانی جدی بدهد. فناوری‌هایی در حوزه پلیمر، افزودنی‌ها، مواد جدید و استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند فناوری‌های مکانیکی جدید قابل استفاده در چاه ها، دیجیتال و هوش مصنوعی، که راه را برای فناور شدن صنعت نفت، کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی فراهم کرده است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با تاکید بر این‌که برای رسوخ نوآوری به صنایع بزرگ باید راه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی روی پژوهش باز شود و دولت ناظر و حامی باشد، ادامه داد: رسوخ فناوری نیاز دارد که طرف تقاضا نیز از نوآوری‌ها استقبال کرده و ریسک استفاده از این محصولات فناورانه را بپذیرد. در معاونت علمی و فناوری تلاش می‌کنیم تا این هزینه این ریسک را برای صنایع پایین بیاوریم. در حال حاضر بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه‌های نفت و انرژی فعالیت می‌کنند که می‌توانند نوآوری را برای این حوزه به ارمغان بیاورند.

انعقاد تفاهم نامه

این مراسم همچنین تفاهم نامه همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت نفت با هدف توسعه پارک برای شتابدهی به روند کاهش شکاف فناوری با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، توسعه شبکه همکاری فناورانه در راستای هم‌افزایی و پرهیز از موازی‌کاری، توسعه و تسریع معاملات فناوری از طریق ایجاد زیرساخت برای عرضه و تقاضای متمرکز منعقد شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه همکاری، مقرر شد که ضمن ایجاد سازوکاری جامع برای احصا و تجمیع نیاز‌های فناورانه وزارت و مرتفع ساختن نیاز‌ها از طریق پارک علم و فناوری صنعت نفت و گاز، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، جلب سرمایه‌گذاران و تسهیل روند تجاری‌سازی در حوزه فناوری صنعت نفت سرعت بگیرد.

در قالب همکاری‌های پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز زمینه برای همکاری در تدوین سازوکار به منظور ایجاد منطقه فناورانه صنعت‌نفت در منطقه اختصاصی پارک به لحاظ ساختاری و فیزیکی، تهیه اطلس فناوری‌های بومی صاحب صلاحیت وزارت نفت برای به‌کارگیری محصولات و ایده‌های بازیگران زیست بوم نوآوری و کمک به توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت‌نفت از طریق استقرار فن‌بازار تخصصی و دیگر مدل‌های به هم‌رسانی عرضه و تقاضا در دستور کار قرار گرفت.

همچنین استفاده از ظرفیت صندوق‌های توسعه فناوری، شبکه‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های آزمایشگاهی تخصصی برای صدور گواهینامه‌ها تجهیزات صنعت‌نفت و فرآیند‌های استاندارد در اجرای صدور گواهی نامه انطباق (COC) و گواهی محصول (COP) برای کالا‌های دانش بنیان و تدوین مدل‌های جدید قراردادی برای استفاده از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و استارتاپی در کنار ایجاد سازوکار‌های حمایتی در داخل کشور برای ارتقای استاندارد محصولات با رویکرد بین‌المللی و ایجاد مزیت رقابتی به توافق دو طرف رسید.

بازدید از دستاورد دانش‌بنیان‌های منتخب

در این مراسم، ستاری و اوجی از شرکت‌های منتخب مستقر در نمایشگاه دائمی فناوری و نوآوری واقع در سال ۳۷A نمایشگاه بین‌المللی تهران بازدید کردند. در این نمایشگاه، ۳۲ شرکت دانش‌بنیان فعال در صنایع نفت، گاز پتروشیمی، دستاورد‌های فناورانه خود در حوزه‌هایی، چون احیای چاه‌های نفت و گاز، مشعل‌های نیروگاهی، تولید کاتالیت‌های مورد استفاده در صنعت نفت و گاز، میکروتوربین‌ها، بویلرها، پمپ‌ههای درون‌چاهی، نرم‌افزار‌های هوشمندسازی، شیرآلات صنعتی، تجهیزات ابزاردقیق و سایر فناوری‌ها در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار