بهره‌برداری از ۲ مرکز پرورش ماهی خاویار در خراسان رضوی

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۲ مرکز جدید پرورش ماهی خاویار در خراسان رضوی در دست احداث است که به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مجید طاهرپور مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۲ مرکز جدید پرورش ماهی خاویار در استان در دست احداث است که به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و در حال حاضر ۶ مزرعه پرورش خاویار در خراسان رضوی ثبت شده که یک مزرعه غیرفعال و پنج مزرعه دیگر فعال است.

او با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای راه‌اندازی ۲ مجموعه پرورش خاویار علاوه بر مراکز قبلی افزود: یکی از این مراکز مجتمع بسیار عظیم پرورش ماهیان خاویاری در منطقه کال‌شور سبزاور است. بخش دولتی چهار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های این پروژه هزینه کرده استکه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این پروژه به زودی شاهد راه‌اندازی این مجموعه عظیم در خراسان رضوی خواهیم بود.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی  با اشاره به قدمت تولید خاویار درخراسان رضوی ادامه داد: طرح تولید خاویار در خراسان رضوی از سال ۱۳۹۵ آغاز شد و اولین بهره‌برداری و استحصال آن سال ۱۳۹۹ و به مقدار ۱۱ کیلوگرم در شهرستان سبزوار صورت گرفت.

طاهرپور درباره مدت زمان استحصال خاویار بیان کرد: با توجه به نوع گونه پرورش این ماهی بین ۶ تا ۱۰ سال زمان لازم دارد. با تولید این ماهی در استان علاوه بر ۱۱ کیلوگرم خاویار استحصال شده، ۵۰ تن گوشت خاویار نیز تولید شد.

او به مقایسه جایگاه خراسان رضوی در تولید خاویار نسبت با سایر شهر‌های تولیدکننده این محصول در کشور پرداخت و تصریح کرد: در مقایسه با استان‌های ساحلی تولید خاویار در استان جای کار بیشتری دارد، اما در رابطه با استان‌های داخلی و مرکزی که دور از مناطق ساحلی است، در خراسان رضوی تولید خاویار تقریبا روند مطلوبی طی این سال‌ها پشت سر گذاشته است. قطعا خراسان رضوی در تولید خاویار نسبت به سایر استان‌ها عقب نیست.


بیشتر بخوانید


مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره برنامه‌های آینده خراسان در زمینه تولید خاویار تاکید کرد: برای سال‌های آینده افزایش مزارع پرورش خاویار، افزایش کیفیت و ارتقای بهره‌برداری خاویار در استان در دستور کار است. افزون بر این تمایل مدیریت جهاد کشاورزی استان این است که تولید خاویار را از شهرستان‌های داورزن و سبزوار به سایر شهرستان‌های استان تسری دهیم تا به جایگاه مناسبی در زمینه تولید خاویار دست پیدا کنیم.

طاهرپور درباره موانع تولید خاویار در خراسان رضوی اظهار کرد: زمان‌بر بودن پروژه‌های تولید ماهیان خاویاری، هزینه بالای نگهداری و پرداخت هزینه‌های گزاف توسط سرمایه‌گذار از جمله موانع تولید خاویار است. برای حل این مشکلات ارائه کمک‌هایی در قالب تسهلات بسیار کم‌بهره به عنوان سرمایه در گردش بسیار اثربخش خواهد بود.

او افزود: قطعا فرهنگ مصرف آبزیان و ماهیان خاویاری در خراسان رضوی ظرفیت ارتقا را دارد. در تلاش برای حل‌وفصل موانع تولید خاویار در استان هستیم تا بتوانیم پرورش این گونه در خراسان رضوی را به جایگاه مطلوب برسانیم.

 

منبع؛ ایسنا

انتهای پیام//س.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.