بانک جهانی: نرخ بیکاری در کرانه باختری ۴۵ درصد است

بانک جهانی در گزارشی شرایط اقتصادی فلسطین را وخیم ارزیابی کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ در گزارش بانک جهانی، نرخ بیکاری در غزه ۴۵ درصد برآورد شده و به ویژه درباره‌ی وابستگی (ساکنان غزه) به امدادرسانی اجتماعی ابراز نگرانی شده است.

بر این اساس، بانک جهانی نرخ بیکاری را در کرانه باختری اشغالی ۱۷ درصد برآورد کرده و هشدار داده وضعیت مالی چالش برانگیز تشکیلات خودگردان فلسطینی سبب شده نتواند از وام دهندگان داخلی، پول قرض کند.

بانک جهانی پیش بینی کرده است اقتصاد فلسطین در سال مالی جاری، رشدی ۶ درصدی را تجربه کند، اما این رقم در سال ۲۰۲۲ روند کاهشی خواهد داشت. «کانتان شانکار»، مدیر منطقه‌ای بانک جهانی در کرانه باختری اشغالی و نوار غزه در سخنانی تاکید کرد مقام‌های فلسطینی چاره‌ای ندارند جز اینکه راهی برای کاستن از کسری بودجه شان بیابند.

کانتان شانکار گفت: «در سال جاری با توجه به میزان واکسیناسیون بالا (در برابر عفونت ویروسی کووید-۱۹) رشد اقتصادی هم روند افزایشی به خود گرفته و پیش بینی می‌شود رشد اقتصادی ۶ درصدی را شاهد باشیم. اما رویدادی که اتفاق خواهد افتاد این است که آن‌ها (فلسطینی ها) همچنان با کسری هنگفت بودجه روبرو هستند و رقم این کسری ۱.۴ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

مدیر منطقه‌ای بانک جهانی در کرانه باختری اشغالی و نوار غزه افزود اگر چه رشد اقتصادی اتفاق افتاده، اما با توجه به کسری عظیم بودجه، این رشد اقتصادی پایدار نخواهد بود. به همین علت پیش بینی می‌شود رشد اقتصادی (در سال ۲۰۲۲) تا ۳ درصد کاهش یابد، مگر آنکه کسری عظیم بودجه را برطرف سازند. فلسطینی‌ها به بازار‌های بین المللی دسترسی ندارند، پول رایج و سیاستگذاری پولی و مالی مخصوص به خودشان هم ندارند. به همین علت ابزار‌هایی که ما در اختیار داریم بسیار محدود است.

کانتان شانکار تاکید کرد از این رو به حمایت مالی اعانه دهندگان، اشغاگران صهیونیست و دیگران نیاز داریم؛ بانک جهانی هم دارد تمام تلاشش را انجام می‌دهد. اقدام‌هایی هم هست که تشکیلات خودگردان فلسطینی در دستور کار قرار داده است. آن‌ها به تازگی اصلاحات بسیار مهمی را تصویب کرده اند که قابل تقدیر است. اما در عین حال به اعانه دهندگان بین المللی نیاز مبرم داریم. کمک‌های بین المللی به فلسطینی‌ها به ویژه در سال جاری به شدت کاهش پیدا کرده است. از این رو همه باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم از مردم فلسطین پشتیبانی کنیم.»

گفتنی است رژیم صهیونیستی برای مطیع ساختن تشکیلات خودگردان فلسطین سالانه مبلغ ناچیزی به این تشکیلات می‌دهد. با این حال، تل آویو از این اعانه ناچیز برای اعمال نفوذ و تطمیع سیاستمداران فلسطینی و جلوگیری از خیزش مردم استفاده می‌کند. جنبش مقاومت فلسطین (حماس) بار‌ها کمک‌های رژیم صهیونیستی را رد کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار