بلاتکلیفی پروژه جابه‌جایی پادگان مشهد پس از ۱۳ سال

شهردار منطقه ۸ مشهد گفت: در ۱۱ شهریور ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی قانون فروش و انتقال پادگان‌های نیرو‌های مسلح به خارج از شهر را تصویب و ابلاغ کرد، اما اجرای این قانون در موضوع انتقال پادگان ارتش از مشهد تاکنون اجرا نشده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حدود ۱۳ سال پیش بود که طرح تفصیلی انتقال پادگان مشهد در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد و آن زمان همه امید داشتند که با ابلاغ این طرح از سوی شورای‌عالی معماری و شهرسازی، سازه‌های نظامی بیرون از شهر مشهد ساخته شود و مساحت بزرگ پادگان در مرکز شهر در اختیار مردم قرار گیرد، اما اختلافات سبب شده است پادگان مشهد همچنان منتقل نشود.

حسین عبدالله زاده شهردار منطقه ۸ درباره آخرین وضعیت انتقال پادگان ارتش گفت: در ۱۱ شهریور ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی قانون فروش و انتقال پادگان‌های نیرو‌های مسلح به خارج از شهر را تصویب و ابلاغ کرد، اما اجرای این قانون در موضوع انتقال پادگان ارتش از مشهد تاکنون اجرا نشده است.

او با تأکید بر اینکه انتقال پادگان ارتش به خارج از شهر امروز به‌عنوان یکی از مطالبات مردم به‌ویژه ساکنان اطراف این پادگان تبدیل شده است، افزود: همچنین انتقال پادگان ارتش از موضوعات بسیار مهم شهرداری منطقه ۸ و به‌تبع آن شهرداری مشهد در دوره‌های مختلف بوده و تاکنون جلسات و توافقات زیادی انجام شده که در برخی زمینه‌ها توافقات اجرایی شده و در برخی دیگر این توافقات به مرحله اجرا نرسیده است.

شهردار منطقه ۸ با بیان اینکه زمین‌های ارتش در ۲ بخش شمالی و جنوبی بزرگراه شهید سلیمانی واقع شده است، ادامه داد: در بخش شمالی، پادگان ارتش و در بخش جنوبی بزرگراه، زمین‌های موسوم به آبشار ۲ است که در سال ۱۳۸۸ موضوع طرح تفصیلی اراضی آبشار ۲ در کمیسیون ماده ۵ استانداری مطرح شد و مصوبه این کمیسیون را دریافت کرد؛ پس از آن، این مصوبه به شورای‌عالی معماری و شهرسازی نیز فرستاده شد و در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ نیز این طرح در شورای‌عالی به تصویب رسید.

عبدالله زاده بیان کرد: پس از این مصوبه، کارگروه اجرایی ارتش و آستان‌قدس‌رضوی تشکیل و عملیات اجرایی آماده‌سازی زمین‌های یادشده شروع شد، اما در سال ۱۳۹۴ مواردی از طرح تفصیلی آبشار ۲ بنا به تقاضای ارتش اصلاح و در سال ۱۳۹۷ موضوعات مربوط به اصلاحات در کمیسیون ماده ۵ استانداری مطرح و مصوب شد.

برای ادامه روند تصویب اصلاحات طرح در همان سال ۱۳۹۷ موضوع در شورای‌عالی شهرسازی و معماری مطرح شد و این شورا طرح را با اعمال نظر ارتش و ملاحظاتی ازجمله حفظ سوله‌های دارای ارزش تاریخی در ستاد پادگان، حفظ درختان کهن‌سال در سایت لشکر، حذف برج‌ها در ارتفاعات و حذف بارگذاری کاربری روی شیب‌های با بیش از ۱۵ درصد را ابلاغ کرد.

اصلاحات شورای عالی شهرسازی مورد قبول مالکان قرار نگرفت

او تصریح کرد: مالکان، این اصلاحات شورای‌عالی شهرسازی و معماری را نپذیرفتند و از آن پس تا امروز اجرای توافقات قبلی به‌کندی پیش می‌رود و مالکان درخواست ۴۳ درصد بارگذاری همراه با کاربری انتفاعی در همه زمین ۱۹۰ هکتاری آبشار ۲ را دارند که باتوجه‌به وجود زمین‌هایی با شیب ۱۵ درصد، بستر و حریم کال و زمین‌های تأسیسات شهری مربوط به شرکت آب‌ و فاضلاب، امکان بارگذاری کاربری با درصد درخواست‌شده مالکان وجود ندارد.

شهردار منطقه ۸ تاکید کرد: در راستای اجابت خواست مقام‌معظم‌رهبری مبنی بر انتقال سریع پادگان‌ها و همچنین خواسته مردم و اهالی محله‌های بهشتی و امام‌خمینی (ره) از امیران ارتش و مدیران آستان‌قدس‌رضوی انتظار داریم که هرچه سریع‌تر برای انجام توافق نهایی اقدام کنند تا بتوانیم موضوع انتقال پادگان را به سرانجام مطلوب برسانیم.

ساخت‌وساز برج‌های ۱۰ طبقه درون پادگان بدون مجوز و طرح تفصیلی

عبدالله زاده درباره ساخت‌وساز‌های داخل پادگان ارتش نیز اظهار کرد: باتوجه‌به ابلاغ سریع کمیسیون شهرسازی و معماری مبنی بر توقف کامل هرگونه ساخت‌وساز بدون مجوز در زمین‌های مربوط به پادگان‌ها تا زمان ابلاغ طرح تفصیلی، متأسفانه شاهد ساخت‌وساز بدون مجوز داخل پادگان ارتش مشهد هستیم که در مکاتبات مختلف، این موضوع از سوی شهرداری به ارتش اعلام شده است، اما ارتش با استناداتی که دارد، درحال ساخت برج‌های ۱۰ طبقه مسکونی داخل پادگان است و متأسفانه باتوجه‌به اینکه هنوز پادگان محوطه نظامی محسوب می‌شود، امکان ورود و توقف کار برای همکاران پلیس ساختمان شهرداری فراهم نشده است.

منبع: شهرآرا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار