باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

دانشجویان غیربومی در دو راهی آموزش‌های حضوری یا مجازی/ خوابگاه‌های دانشجویی شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند؟

ترم جدید دانشجویان سراسر کشور به صورت مجازی آغاز شده است، این درحالی که در آینده نزدیک با انجام روند واکسیناسیون آموزش ها حضوری خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ترم جدید دانشجویان سراسر کشور به صورت مجازی آغاز شده است، این درحالی که طبق گفته وزیر علوم دولت سیزدهم در آینده نزدیک با انجام روند واکسیناسیون حضوری خواهد شد. همچنین حضوری شدن دانشگاه ها، باعث ایجاد چالش برای دانشجویان غیربومی شده است، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در خوابگاه‌های دانشجویی تا آغاز پیک ششم کرونا، از جمله موضوعاتی است که سبب ایجاد ابهام در آموزش حضوری یا مجازی برای این دسته از دانشجویان شده است.

این درحالی است که مسئولان وزارت بهداشت، ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت علوم معتقد است که با آغاز پیک ششم کرونا، تنها دانشجویان بومی امکان حضور در دانشگاه‌ها را دارند و امکان حضور همه دانشجویان غیربومی در دانشگاه وجود ندارد و به همین دلیل برگزاری کلاس‌های ترکیبی (مجازی-حضوری) یکی از احتمالاتی هست که در سال تحصیلی جدید در حال بررسی است.

همچنین با تشدید و آغاز موج جدید ویروس کرونا، اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها در هر اتاق به صورت ۴ یا ۵ نفر، حتی اگر واکسینه هم شده باشند می‌تواند موجب تشدید زنجیره انتقال این ویروس باشد، بنابراین مسئولان مربوط به این امر باید تدابیر عاقلانه تری در این باره داشته باشند.

احمدی یکی از دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه تهران است و در شهر تبریز زندگی می‌کند. او معتقد که  آموزش‌های حضوری به مراتب بهتر است آموزش مجازی است، اما اگر قرار به بازگشایی دانشگاه‌ها باشد، نباید تفاوتی برای دانشجویان بومی و غیر بومی قائل شد، او می‌گوید: اگر قرار است آموزش‌ها حضوری باشد باید تدابیری اندیشیده شود که تمامی دانشجویان حتی دانشجویانی که نیاز به اسکان در خوابگاه‌های دانشجویی را دارند، از آموزش‌های حضوری بهره‌مند شوند.

احمدی نیا نیز یکی دیگر از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه بهشتی است، او می‌گوید: واقعا اسکان چند دانشجو که هر کدام ساکن شهر‌های متفاوتی هستند در یک اتاق کار درستی نیست و امکان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی هر دانشجو امکان پذیر نخواهد بود.

این درحالی است که محمد تقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس نیز با اشاره به چالش‌های حضوری شدن دانشگاه‌ها از ۱۵ آبان، اظهار کرد: مهمترین مشکل ما بعد از حضوری شدن و تجمع دانشجویان در دانشگاه، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در مورد استقرار دانشجویان در خوابگاه‌ها است.

احمدی ادامه داد: شیوه نامه‌های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری با توجه به شکننده بودن شرایط کرونایی، اجازه استقرار عادی در خوابگاه‌ها همانند گذشته یعنی اسکان ۵ یا ۶ نفر در هر اتاق را نمی‌دهد و اصلاً به صلاح نیست این تعداد دانشجو حتی با وجود تزریق واکسن در یک اتاق حضور داشته باشند.

وی در ادامه بیان کرد: احتمالاً برای دانشجویانی که از شهر‌های مختلف به دانشگاه می‌آیند، نوبت بندی خوابگاه‌ها را خواهیم داشت و به طور مثال در دو یا سه نوبت در فواصل یک ماه و نیمه دانشجویان می‌توانند در خوابگاه اسکان داشته باشند.

ابهام دانشجویان غیربومی در دو راهی آموزش‌های حضوری یا مجازی///

علی خاکی صدیق زمان برگزاری کلاس‌های حضوری را بعد از تزریق دو دوز واکسن دانشجویان اعلام کرد و اظهار کرد: دانشگاه‌ها احتمالاً اواسط یا اواخر ترم جاری بازگشایی می‌شود.

وی درباره زمان بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: بازگشایی دانشگاه‌ها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تابع سیاست کلی ستاد ملی مبارزه با کروناست و برای عملیاتی شدن آمورش حضوری، تابع این است که واکسیناسیون دو دُز دانشجویان، هیئت علمی و کارکنان به صورت کامل انجام شود.

خاکی صدیق تصریح کرد: در حال حاضر واکسیناسیون دو دوز اکثر قریب به اتفاق اعضای هیئت علمی و کارکنان انجام شده، زیرا دانشگاه‌ها واکسیناسیون را از مرداد شروع کرده‌اند، در حالی که واکسیناسیون دانشجویان هنوز تکمیل نشده و تا زمانی که دوز دوم واکسیناسیون تکمیل نشود بازگشایی کلاس‌ها به صورت حضوری فعلاً در دستور کار نیست و همان آموزش الکترونیکی را خواهیم داشت.

او در پاسخ به این سوال که شروع حضوری کلاس‌ها از آبان یا آذر چقدر محتمل است؟ گفت: این موضوع برای شرایط خاصی است، به عنوان مثال برخی دانشگاه‌ها یا مؤسسه‌های آموزش عالی عمدتاً از دانشجویان بومی تشکیل شده که هم کارگاه و آزمایشگاه دارند و هم نیازی به خدماتی مثل خوابگاه و سلف سرویس ندارند که بخواهد مشکل ایجاد شود، در این حالت می‌توانند با تصویب ستاد کرونا در آن منطقه، کلاس حضوری برگزار کنند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر قرار باشد همین رویه نیز محقق شود احتمالاً برای اواسط و اواخر ترم است و در کل قاعده کلی آموزش الکترونیکی است.

او در واکنش به مدیریت دانشجویانی که قرار است با آموزش حضوری از شهر‌های مختلف به تهران بیایند، گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی از سرگیری آموزش حضوری در دانشگاه‌هایی که بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد دانشجویانشان غیربومی هستند، مساله سکونت در خوابگاه‌ها و بحث خدمات رفاهی است.

خاکی صدیق اشاره کرد: طبیعتاً با توجه به شرایط شکننده‌ای که بیماری کرونا و شیوع آن در کشور دارد، اینکه بتوانیم به صورت صددرصد همه دانشجویان را به دانشگاه بیاوریم و به آن‌ها آموزش حضوری بدهیم فعلاً کمی بعید است، لذا این اقدام به صورت برنامه‌ریزی شده توسط دانشگاه‌ها انجام خواهد شد.

ابهام دانشجویان غیربومی در دو راهی آموزش‌های حضوری یا مجازی///

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به آخرین وضعیت شیوه نامه‌های بهداشتی و نحوه بازگشایی دانشگاه‌های کشور و موسسات آموزش عالی گفت: پس از جمع بندی تصمیم کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ درباره مدارس و ارائه نظرات، درباره دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور نیز در کمیته بحث و بررسی صورت می‌گیرد.

وی افزود: تقریباً تصمیمی که در کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ درباره مدارس اعلام شود برای دانشگاه‌ها نیز شبیه خواهد بود.

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این موضوع که دانشگاه‌های کشور غیر از علوم پزشکی که پروتکل بهداشتی واحد و شرایط واکسیناسیون واحدی ندارند، وضعیت بازگشت به آموزش حضوری چگونه خواهد بود، گفت: برای این موضوع باید مقاطع مختلف دانشگاه‌ها را اولویت بندی کنیم.

وی افزود: باید ابعاد موضوع خوابگاه‌ها، کلاس‌های عملی و میزان کلاس‌های حضوری در دانشگاه‌های مختلف بررسی شود و در کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در این زمینه بحث و بررسی صورت گیرد و در نهایت تصمیم کمیته اعلام می‌شود.

بازگشایی دانشگاه از نیمه اول آبان و احتمال آغاز موج ششم کرونا می‌تواند نگرانی‌هایی ایجاد کند، بنابراین انتظار می‌رود ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت علوم درباره آغاز آموزش‌های حضوری تدابیر دیگر بیاندیشند.


بیشتر بخوانید:

همه دانشجویان منتظر آموزش‌های حضوری نباشند/ پاسخ مسئولان وزارت علوم به سوالات دانشجویان در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها از ۱۵ آبان

سامانه ساتع، تسهیل کننده فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه هاست

زیر ساخت‌های دانشگاه هنوز آماده استقبال از دانشجویان نیست


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۰ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
این کار بازگشایی که داری انجام میدی با جون میلیونها دانشجو دارید بازی می کنید لطفا این را به عنوان کار تبلیغی لحاظ نکنیدبخدا شما اگر بذارید از اول سال جدید بازگشایی کنید خیلی بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
Iran (Islamic Republic of)
دانشجوی غیر بومی
۰۹:۴۲ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
چون دانشجویان غیر بومی در رفت و آمد هستند احتمال کرونا گرفتنشون 100%
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
مگه چوب پشتتون گذاشتن که حتما امسال دانشگاه رو بازگشایی کنید؟ زمین به آسمون میاد اگه یه سال دیگه هم آموزش ها مجازی باشه؟ سلامتی دانشجوها و دانش آموزا مهم تره یا یه سال تحصیلیشون؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
ماها که غیر بومی هستیم. صد درصد کرونا میگیریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
دانشگاه رو به صورت نمادین نصف و نیمه میخواید باز کنید که چی؟! دانشگاه اصلش کتابخونشه سالن مطالعشه همکاری تیمی و تجمعات علمی دانشجوهاش هست دور هم بودن و شوخی و خنده توی سلف و خوابگاه هست یا استخر شب بعد از یک روز پراز کلاس و مطالعه و امتحان که خستگی آدم رو در میکنه هست وقتی قراره اینا بخاطر کرونا تعطیل باشه همون بهتر که توی خونه بشینیم درسای تئوریمون رو پاس کنیم هم هزینه های رفت آمدمون کمتره هم راحت تر درسمونو میخونیم مریض هم نمیشیم! من نمیدونم چرا مسئولین قبل از انجام خدمت نیاز جامعه هدفشون رو نمیسنجند و برای دل خودشون انگار کار میکنند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
کرونا تقلب نمره دانشجو 19.75 پایان کرونا مشروطی معدل 5.25
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
ندونسته چیزی نگو کی میگه تو امتحان مجازی میشه تقلب کردیا نمره بالا تر گرفت من خودم معدلم 2 نمره تو مجازی کم تر شد چون که اکثر امتحانای مجازی دانشگاه ها تستی است و اگه یک تست را بلد نباشیم نمره آن را از دست نمی دهیم در صورتی که در امتحان حضوری معمولا سوالات تشریحی است و حتی اگه یک سوال را نصفه پاسخ دهیم بخشی از نمره سوال را می گرفتیم و کامل نمره ی آن را از دست نمی دادیم از این گذشته در امتحانات حضوری به طور متوسط معمولا حداقل یک ساعت وقت داشتیم و به همه ی سوالات هم هم زمان دسترسی داشتیم و اگه مثلا سوال اول نیاز به فکر و تمرکز بیش تری داشت رهاش می کردیم و دست آخر سراغش میرفتیم درحالی که در امتحان های مجازی معمولا 15 دقیقه وقت داریم و تا سوال قبلی را پاسخ ندهیم سوال بعدی باز نخواهد شد همچنین زمان کم و بعضا استفاده از بانک سوال فرصت هر گونه تقلب را می گیرد از این گذشته اساتید نیز معمولا چون امتحان مجازی است ارفاق کم تری در نمره دادن می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
اخ داخل خوابگاه های ۱۰ متری ۸نفر رو جا میدن اونوقت شیوه نامه های بهداشتی رعایت میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
دانشگاه قبول شدم روزانه یه شهر دیگه پاشدم رفتم ثبت نام حضوری کنم کرونا گرفتم.؟؟؟!! درسته رعایت پروتکل ها محدودیت ها لازم است هنوز؟؟؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
یه مادرنگران
۱۸:۲۰ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
خدا لعنتتون بکنه چرا با ملت این جوری میکنید . بچه منو دانشگاه با زور از اصفهان کشانده به رفسنجون تا خوابگاه بهشون بدن الان خوابگاه فیلم هاشو فرستاده غلغه هست چرا همه جوره ملت زجر کش میکنید به خدا قسم بیداد ظالمانه شما آخر کار دستتون میده داری رو خون جوان های ملت حکومت میکنین بچه من کم کاری تیرویید هم داره به ۱۴ معصوم قسمتون میدم دست از زجر دادن ملت به هر بهانه ای بردارین اگه واقعا به خدا و۱۴معصوم بزرگوار اعتقادی هم دارین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۹ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
تا الان کلاس ها مجازی بوده امتحانات هم باید مجازی باشه اگه ترم بهمن حضوری شد امتحانات هم حضوری کنین
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۵:۵۸ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
سلام ،

جالب بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
حتما دانشجو ها باید بمیرن خیال اینا راحت بشه بخدا ما تو کلاس انلاین امروز ۳تا از بچه هامون نیومدن یکی هم اومد با سرفه شدید چون که بعد تزریق واکسن مبتلا شدن الان این حضوری بشه خب همه مبتلا میشن دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
اصرار بر این مسئله از اساس اشتباه است خوابگاههای نوبتی صیغه جدیدی است که در عمل به مشکل خواهد خورد تصمیم برای بازگشایی باید از ابتدای ترم گرفته و اعمال شود در میانه ترم برنامه ریزی های استاد و دانشجو با مشکل مواجه میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
"وی در ادامه بیان کرد: احتمالاً برای دانشجویانی که از شهر‌های مختلف به دانشگاه می‌آیند، نوبت بندی خوابگاه‌ها را خواهیم داشت و به طور مثال در دو یا سه نوبت در فواصل یک ماه و نیمه دانشجویان می‌توانند در خوابگاه اسکان داشته باشند."
خب اون دانشجوهایی که نوبتشنون نیست باید تو خیابون بخوابن ؟
Iran (Islamic Republic of)
Ahmad
۱۴:۳۴ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
آخه اصلا قابل درک نیست این عجله و این مدلی
اگر واقعا دوست دارید حضوری کنید این ترم که وسطش رسید از ترم بعد با توجه به وضعیت کرونا باز کنید
اصلا این عجله قابل درک نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
ارشد و دکتری فقط حضوری کنید و البته به حراست هم بسپارید اجازه بدن دانشجوها موتور و خودروشونو توی پارکینگ دانشگاه پارک کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۳ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
خداکنه باز بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
با موج ششم تمام بازگشایی ها تمام شد
Iran (Islamic Republic of)
سامی
۱۵:۵۲ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
تاکی هی کرونا شاید چندسال نرفت باید بازبشه زودتر
آخرین اخبار