درستاد اربعین خرمشهر مطرح شد؛

تکلیف مواکب مرز شلمچه روشن شود/ ۱۴۰۰، سخت‌ترین اربعین نیروی انتظامی

 فرماندار خرمشهر در جلسه ستاد اربعین این شهرستان بر لزوم مشخص شدن تصمیم نهایی برای محل دائمی استقرار مواکب خدمات رسان در مرز شلمچه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان، محمد حیدری در جلسه ستاد اربعین شهرستان خرمشهر بر لزوم سازماندهی مواکب تاکید کرد و گفت: تعیین و تکلیف کردن اسناد مواکب و تصمیم گیری در خصوص تعداد مواکب مستقر در مرز شلمچه را از جمله مهم ترین مسائل مطرح شده در اربعین است.

او همچنین خواستار تعیین تکلیف شدن موضوع طرح جامع منطقه آزاد برای محل استقرار مواکب شد و اظهار کرد: آنچه مشخص است برای تکمیل طرح جامع منطقه آزاد اروند برای اربعین زمان و اعتبار بسیار نیاز است و تامین این اعتبار و صرف این زمان مقدور نیست و منطقه آزاد به صورت رسمی تصمیم خود را در این خصوص اعلام تا در صورت ناتوانی نسبت به باطل کردن مصوبه ستاد ملی اربعین اقدام شود.

فرماندار خرمشهر با تاکید بر محدود نکردن جلسات ستاد اربعین شهرستان به ماه های  محرم و صفر، برطرف کردن مشکلات مدیریتی و زیرساختی را یک ضرورت دانست و  افزود: مشکلات در بخش ساختاری بیشتر است و از امروز باید برای رفع نواقص تلاش شود که یکی از مهمترین اشکالات مسئله هماهنگی و عدم هماهنگی بین دستگاه ها است.

حیدری در خصوص عملیات عمرانی در مسیر شلمچه نیز اظهار کرد: ستاد اربعین اعتبارات خاصی برای  طرح جامع اروند و یا هیچ طرح بخصوصی در نظر نگرفته است و امسال تنها اعتبار این ستاد برای مسیر چذابه بود.

او ادامه داد: معابر فرعی شلمچه نیز نیاز به بهسازی دارد و باید به موضوع سپتیک های فاضلاب نیز رسیدگی و احداث 12 سپتیک و موضوع سند آنها به سرانجام برسد.

فرماندار خرمشهر به ارزیای اربعین امسال هم پرداخت و گفت: در اربعین امسال اشکالات و نقاط ضعف متعددی وجود داشت اما در عملکرد آن نقاط قوت هم بود.  

او با بیان اینکه در صورت عادی بودن شرایط بهره وری به این میزان بالا نمی رفت، و مدیریت در شرایط سخت مهم است، افزود: مدیریت در شرایط عادی با وفور امکانات کار سختی نیست اما مدیر حرفه ای  آن است که در کمترین زمان با کمترین تجهیزات بتواند عملکرد خوبی داشته باشد.

شرایط سخت مرز شلمچه

سرهنگ علیرضا پیریایی فرمانده هنگ مرزی خرمشهر نیز در این نشست گفت:  یکی از سخت ترین اربعین های پشت سر گذاشته شده، امسال بود‌ چرا که مرز یا باید باز باشد یا بسته اما امسال در شلمچه پس از رایزنی ها انجام شده برای خروج  چهار هزار نفر مرز باز شد، و خیل عظیمی روانه مرز شد .

 او ادامه داد: مردم تا نقطه صفر مرزی رسیدند، دروازه نزدیک صفر مرزی تخریب شد و مردم خارج شدند و حتی به دروازه مرزی نیز آسیب وارد شد در سال های گذشته  خروج مردم به تدریج  صورت می گرفت اما شایعات باعث این وضعیت شد.

فرمانده هنگ مرزی خرمشهر از  بروز مشکلات احتمالی برای زائرانی که به صورت غیر مجاز خارج شده و هنوز به کشور بازنگشته اند خبر داد و گفت: در شرایط فعلی مردم در حال بازگشتند اما اگر افرادی  برنگردند و مدت بیشتری در عراق بمانند ممکن است دچار مشکل شوند چراکه احتمال دارد به جرم ورود غیرقانونی از سوی کشور عراق دستگیر می شوند .

پیریایی در ادامه به مشکلات ماموران مرزبانی در مرز اشاره کرد و گفت: از مهمترین نیازهای نیروهای انتظامی محل اسکان نیروها است و برای احداث پست کنترلی هزار مترمربع در نظر گرفته شد اما هنوز هیج اقدامی برای احداث صورت نگرفته است.

او اضافه کرد: در مرز کشور یک در مستحکم و در شان جمهوری اسلامی ساخته‌ نشده است، چند ساله قرار است محوطه پیرامونی فنس کشی شود اما هنوز انجام نشده است.

سرهنگ کاظمی فرمانده انتظامی خرمشهر نیز در این  نشست به مشکلات ایجاد شده برای مردم روستاهای مسیر شلمچه در روزهای اربعین اشاره کرد وگفت: نیروی انتظامی با توجه به شرایط مرزی ناچار به سختگیری بر مردم مسیر شلمچه بود ، راه های دسترسی به پایانه زیاد است و باید محدود و کنترل شوند اگر محیط محصور باشد و نگهبانی داشته باشد می شود ترددها را کنترل کرد.

وی همچنین تامین روشنایی و تعریض جاده دسترسی و محور امام رضا و یا نصب شب نما در این مسیر را به عنوان عاملی در کاهش خطرات این محور مطرح کرد

سلامت در مرز

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آبادان، در این نشست به راه اندازی بیمارستان صحرایی شلمچه اشاره کرد و گفت: راه اندازی بیمارستان مرزی با ۳۲ تخت از جمله کارهای مثبت انجام شده در اربعین بود که در این مرکز درمانی پزشک متخصص طب اورژانس مستر بود و آمادگی های لازم در نیروهای اورژانس وجود داشت.

نادر نقیبی به نمونه گیری کرونا از زائران در زمان بازگشت نیز اشاره کرد وگفت: ۱۰۰ تیم از نیروهای بهداشت، هلال احمر، بسیج و نیروهای مسلح بیش از ۲۰ هزار تست پی سی ار گرفته شد.

او ادامه داد:  مشکل تست هایی که در زمان برگشت گرفته می شد در دست نبودن آمار دقیقی از افراد خروجی بود اما همه تلاش به کار گفته شد که هیچ کس بدون ارزیابی از مرز گذر نکند اما بخاطر اینکه در زمان رفت یک سری بدون انجام تست خارج شدند در برگشت هم احتمال گذر بدون بررسی وجود دارد .

هنگامه پروین مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر نیز در این نشست گفت: ۷۰ درصد تست گرفته شد و در این میان کمتر از ۱.۲ درصد مثبت بودند و مراحل قرنطینه و بررسی پزشکی را طی کردند.

انتهای پیام/ه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.