به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هزینه راه اندازی یک مرکز پرورش قارچ همیشه یک چالش جالب برای کار آفرینان است به همین دلیل این موضوع را برای شما علاقه مندان شرح داده ایم.
میزان در امد یک مرکز تولید قارچ به سرمایه بسیار بستگی دارد و به طور کلی حتی میتوان با سرمایه اندک هم این کسب و کار را آغاز کنید و آن را گسترش دهید.
ما سعی کردیم در این مطلب به تمام سوالات علاقه مندان در مورد هزینه و درآمد پرورش قارچ بصورت کامل پاسخ دهیم.
سرمایه اولیه، اولین نکته ی تاثیرگذار در موضوع هزینه و درآمد پرورش قارچ است. هر چقدر میزان سرمایه اولیه شما بیشتر باشد طبیعتا درآمد شما هم به همان میزان در پرورش قارچ بالا می رود. برخی افراد اعتقاد دارند که اگر پرورش قارچ با سرمایه اندک شروع شود حتما با شکست مواجه خواهد شد یا اینکه میزان موفقیت شما بسیار پایین خواهد آمد ، اما این حرف از نظر علمی اصلا درست نیست.
همیشه پیشنهاد ما در هر کاری اینست که حتی اگر محدودیت مالی ندارید و دست شما برای سرمایه گذاری و هزینه کردن باز است ، حتما و حتما فعالیت خود را از میزان کم شروع کنید تا با نکات آن کار آشنا شوید و اتفاقا اگر غیر از این کنید حتما شکست می خورید، البته بماند که اگر با سرمایه اندک هم کار پرورش قارچ را شروع بکنید حتما با روش های فروش اینترنتی می توانید سود بسیار خوبی بدست آورید که ما قرار است به زودی آموزش فروش اینترنی برای کسب و کارهای کوچک را قرار بدهیم تا شما عزیزان تمام نکات آن را فرا بگیرید و بدون واسطه یا دلال محصولات خود را با بالاترین قیمت بفروشید.
هزینه پرورش قارچ در خانه بسیار اندک است و شما می توانید برای یادگیری و مصرف خودتان حتی آن را در گلدان نیز پرورش دهید، اما ما در این مقاله می خواهیم از یک نمونه سالن ۴۰ متری با ظرفیت ۴ تن کمپوست صحبت کنیم، همان طور که به آن اشاره شد، شما می توانید کمتر از این میزان هم شروع کنید.
هزینه های ثابت در پرورش قارچ یعنی لوازم و تجهیزاتی که شما در شروع کار خریداری می کنید و تا سال ها، دیگر نیاز به خرید آنها نیست .
هزینه های جاری یا همان در گردش هم به معنای هزینه هایی است که شما باید در هر دوره از پرورش قارچ انجام بدهید، مثل خرید کمپوست ، خاک و….. که در اوایل هر دوره از پرورش قارچ باید هزینه های جاری آن را کنار بگذاریم و بعد از فروش قارچ، میزان سود خودمان را جدا و دوباره با مابقی پول یا همان سرمایه در گردش برای خرید لوازم دوره بعد اقدام کنیم.
اگر بخواهیم محاسبه درآمد و سود پرورش قارچ را در این مقاله به خوبی توضیح دهیم بهتر است با مثال و براساس همین سالن ۴۰ متری و با ظرفیت ۴ تن کمپوست متمرکز شویم تا مطلب برای شما به خوبی روشن شود.
در اکثر مواقع در کشور ما میزان برداشت قارچ بین ۲۵ تا ۳۵ درصد است که این اختلاف برداشت به چند عامل بستگی دارد:
۱- پرورش علمی و اصولی
۲- کاربلد بودن و تجربه فرد پرورش دهنده
۳- کیفیت کمپوست
۴- کیفیت خاک پوششی
بنابراین اگر شما خوب آموزش ببینید و تمام نکات را رعایت کنید و در پرورش قارچ خود نظم کاری داشته باشید .حتما بالاترین میزان برداشت را خواهید داشت.
قفسه بندی سالن پرورش قارچ یکی از موضوعاتی است که حتما باید به آن توجه کنیم تا هم در طول دوره ی پرورش با مشکلات گردش هوا و پایین آمدن کیفیت قارچ مواجه نشویم و هم بتوانیم مقدار مناسب کمپوست برای خرید را محاسبه کنیم.
طول سالن ۱۰ متر و عرض سالن ۴ متر است.
تعداد استاندارد طبقات در سالن های معمول ۳ طبقه است.
ارتفاع هر طبقه از هم باید ۷۵ سانتیمتر باشد.
فاصله ی اولین طبقه از سطح زمین باید ۳۵ سانتی متر باشد.
ابعاد بلوکه های کمپوست معمولاً ۶۰ در ۴۰ سانتی متر و وزن آنها بین ۱۸ تا ۲۰ کیلو است .بنابراین در هر۱۰۰ در۱۲۰ سانتی متر امکان قرار دادن ۵ بسته کمپوست وجود دارد.
پرورش قارچ به گونه ای است که اگر شما تمام نکات آن را طبق آموزشی که دیده اید انجام دهید، می توانید در طول سال ۵ دوره قارچ را پرورش دهید و همین امر باعث می شود که زمان بازگشت سرمایه شما بسیار کوتاه باشد. اما در صورت مساعد نبودن شرایط برای شما حداقل تعداد دوره ی پرورش در هر سال ۴ بار میباشد.
هر نوع محصولی که بر اساس علم و روش مناسب خود تولید شود ، صد در صد ارزش اقتصادی دارد و پرورش قارچ هم از این امر جدا نیست.
ما در این قسمت چهار نکته مهم در این زمینه را برای شما بیان می کنیم تا ارزش اقتصادی این شغل مشخص شود:
۱- می توانید در هر متر مربع ، مقدار قابل توجه ای قارچ پرورش دهیم که به صورت عادی ، در هر متر مربع میتوانیم ۵۰ کیلو در هر دوره ،قارچ برداشت کنیم و اگر پرورش ما اصولی و علاست این میزان به ۱۳۰ کیلو گرم در هر متر مربع می رسد . این نشان دهنده این است که درآمد پرورش قارچ بسیار مناسب و بالاست.
۲- اگر ما یک زمین کشاورزی داشته باشیم، در هر هکتار فقط می شود برای ۲ تا ۳ نفر شغل ایجاد کرد ولی در یک سالن ۹۰ تنی از پرورش قارچ این عدد به ۲۵ نفر می رسد.
۳- باید دقت کنیم در مزارع پرورش قارچ از کلمه حجم به جای سطح استفاده می کنیم، دلیلش هم آن است که ما برای تولید از قفسه بهره می بریم و در یک فضا می توانیم چند قفسه را روی هم بگذاریم، به همین دلیل ، در یک فضای کوچک هم می شود از پرورش قارچ درآمد کسب کرد.
۴- شغل پرورش قارچ از مشاغل زود بازده است و تولید کننده به سرعت سرمایه خودش را بدست می آورد و سود می کند.
انتهای پیام/
دنبال کارشناس هستیم
از کجا معلوم راست میگین؟ شما همتون پرورش دهنده هستین این طوری حرف میزنین ک بقیه رو ناامید کنید ک بازار واسع خودتون بمونه
متاسفم براتون
که برای مشتری دایمی قارچ داشته باشی سوم خرید کمپوست خیلی مهم که بازدهی لازم را داسته باشد اما بعد اگر می خواهید از کم شروع کنید به عنوان سر گرمی باید استفاده کنید
من تولید کننده هستم
تنها موضوعی که تو مطلب گفته نشده : پرورش قارچ چقدر سرمایه میخواهد !!!
در ضمن اگر آموزش هم بخاهید در خدمت هستم
09138026079
مهندس ملکی
شمارووادار میکنن به قیمت دلخواه خودشون بهشون بفروشید
مردمو بدبخت کردین امان ازین دلالای ک با تبلیغات کاذبشون مردمو بیچاره کردن
شما ۵ ساله در این شغل فعالیت داریدو ادامه میدهید وبه ما سفارش میکنید که نیایم در این شغل پس چرا شما داریم ادامه میدهید
در ضمن نگاه کنید همه که باتجربه اند همه میگن بده ولی خودشان دارم تولید میکنن
صداقت داشته باشین