کوهنوردان مهابادی یاد نخستین ایرانی فاتح قله اورست را گرامی داشتند

کوهنوردان مهابادی با پیمودن حد فاصل بین مهاباد تا نقده یاد و خاطره "محمد اوراز" نخستین ایرانی فاتح قله اورست را گرامی داشتند.

قرنی مصطفی پور رئیس اداره ورزش و جوانان مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار داشت: "کارزان قزاق" و "علی شجاعی" ۲ کوهنورد ملی پوش این شهرستان در یک حرکت نمادین به مناسبت سالروز درگذشت "محمد اوراز" مسیر شهر‌های مهاباد تا نقده را به صورت کوهپیمایی طی کردند.

وی افزود: این کوهنوردان از ساعت سه بامداد دیشب حرکت خود را از میدان شهرداری مهاباد شروع و پس از هشت ساعت و طی کردن ۴۵ کیلومتر به آرامگاه کوهنورد نامی کشورمان "محمد اوراز" رسیدند.

مصطفی پور بیان کرد: هر سال در سالروز وفات این اسطوره کوهنوردی کشورمان آیین گرامیداشت یاد و خاطر وی با اعزام تیم‌های کوهنوردی به قلل مرتفع استان و تجمع بر سر آرامگاه وی با حضور جمع کثیری از علاقه‌مندان این رشته ورزشی برگزار می‌شود که نشان‌دهنده جایگاه رشته کوهنوردی و علاقه مردم این دیار به رشته کوهنوردی است.

۱۶ شهریور در تقویم کوهنوردی ایران روز غم‌انگیزی است، چون در چنین روزی ورزش کوهنوردی کشورمان یکی از قهرمانان و بزرگمردان خود "محمد اوراز" را که بر اثر سقوط از قله هفت هزار و ۹۰۰ متری «گاشابروم» پاکستان مصدوم شده بود، از دست داد.

این قهرمان نام آشنای کوهنوردی کشورمان در آخرین صعود خود به قله گاشابروم پاکستان، به همراه همنورد خود زنده‌یاد «مقبل هنرپژوه» گرفتار بهمن شد و پس از سقوط به شدت آسیب دید و پس از تحمل ۲۰ روز درد و ناراحتی به خاطر آسیب‌های جدی از ناحیه سر و کمر، قلبش از تپش افتاد و نامش برای همیشه در دل اورست‌نوردان زنده ماند.

"اوراز" واژه‌ای به زبان کُردی که معنی آن "بلندی و ارتفاع" است و "محمد" با عشق و علاقه خاص به طبیعت و ورزش کوهنوردی برای نخستین بار در سال ۱۳۶۷ به این ورزش روی آورد و در همان سال گروه کوهنوردی «قندیل» را پایه‌گذاری کرد و در سال ۱۳۷۳ به همراه جمعی از دوستان خود و پیشکسوتان کوهنوردی نقده کانون کوهنوردان این شهرستان را تاسیس کرد و فعالیت حرفه‌ای وی از این دوران آغاز شد.

اوراز در نخستین فراخوان اردو‌های تیم ملی در سال ۱۳۷۶ به عضویت تیم ملی کوهنوردی ایران درآمد و اولین تجربه هیمالیانوردی خود را به همراه تیم ملی به قله «راکاپوشی» با ارتفاع هفت هزار و ۷۸۸ کشور پاکستان با موفقیت سپری کرد.

سال ۱۳۷۷ نقطه اوج حضور «اوراز» در ورزش کوهنوردی بود و در ۳۰ اردیبهشت این سال توانست به همراه سه نفر از اعضای تیم ملی کوهنوردی ایران شامل «حمیدرضا اولنج»، «حسن نجاریان» و «جلال چشمه قصابانی» برای نخستین بار به قله اورست بلندترین قله جهان صعود و مدال طلای کوهنوردی جهان را کسب کند.

انتهای پیام/ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.