افتتاح مرکز نوآوری شهید فخری‌زاده در تبریز/ فراخوان طرح‌های نخبگان

رئیس سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان‌شرقی از افتتاح مرکز نوآوری شهید فخری‌زاده در هفته دفاع مقدس در تبریز خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،نادر ارسلانی رئیس سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان‌شرقی گفت:مهم‌ترین هدف از راه‌اندازی این مرکز حمایت از مخترعان و مبتکران است تا با استقرار در این مرکز ایده‌های خود را به ثروت تبدیل کنند.

اوافزود: مسئله محوری و محصول محوری مهم‌ترین رویکرد سازمان بسیج علمی است و افتتاح مرکز نوآوری شهید فخری‌زاده برای دستیابی به این رویکرد است.

او با تاکید بر اینکه ارتباط با دانشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت است، افزود: دانشگاه‌ها به عنوان یک واحد مرجع هستند، معاونت علمی بسیج با تمامی دانشگاه‌ها و در راستای تحقق اهداف علم و فناوری خود ارتباط نزدیک و تنگاتنگی دارد و بر این باور هستیم که علم و فناوری باید مردمی شود.

رئیس علمی، پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا با اشاره به مساحت مرکز نوآوری شهید فخری‌زاده خاطرنشان کرد: این مرکز در منطقه غرب تبریز که یک منطقه صنعتی است در شرکت لیفتراک‌سازی در فضایی به ابعاد پنج هزار متر مربع افتتاح می‌شود که ۱۵۰۰ متر مربع آن سوله کارگاهی بوده که به استقرار شرکت‌های نوپا و فناور اختصاص داده شده و ۳۵۰۰متر مربع آن فضای ستادی و کارگاه‌های کوچک برای شرکت‌های نوپا و فناور است.

ارسلانی یادآور شد: این مرکز نوآوری محلی است تا شرکت‌های نوپا به شرکت‌های دانش بنیان تبدیل شوند که این کار موجب اشتغال پایدار، ارزش افزوده اقتصاد دانش بنیان و امید بخشی به جوانان تحصیلکرده دانشگاهی می‌شود و در کنار آن باعث می‌شود، جوانان ایده‌های خود را به ثروت تبدیل کنند.

او با اشاره به سیاست‌های اصلی این سازمان بیان داشت: رسالت اصلی این سازمان تحقق بخشی به شعار" هر پایگاه مقاومت یک هسته فناور" است و با راه‌اندازی این مرکز نوآوری درصدد حمایت از جوانان مخترع، مبتکر و خلاق هستیم که دارای طرح‌های فناورانه و هایتک هستند. اختصاص کارگاه، حمایت از نمونه‌سازی، حمایت از محصولات تولید شده و ... بخشی از حمایت‌های سازمان بسیج علمی از مخترعان و مبتکران است.

اوساماندهی نخبگان را یکی دیگر از رویکرد‌های این سازمان اعلام و ابراز کرد: ایجاد خانه نخبگان در تبریز و ۲۲ شهرستان با ظرفیت ۹۰۰ نخبه در استان با استفاده از ظرفیت کارگروه‌ها به ساماندهی نخبگان منجر شده است و مسئله محوری و محصول‌محوری در این زمینه مورد توجه قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان‌شرقی ادامه داد: مهم‌ترین فعالیت این نخبگان در کارگروه‌های مربوطه این است که پنج چالش و مشکل مربوط به کارگروه خودشان را مطرح کرده و راهکار‌های مربوط به حل آن مشکل و چالش را ارائه دهند و در کنار آن‌ها به فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی که مغفول مانده اشاره کنند.

ارسلانی اذعان داشت: در این راستا هشت مرکز رشد این سازمان در زمینه مکاترونیک، مهندسی پزشکی، زیست فناوری، مرکز رشد نانو، مرکز رشد زیست فناور و مرکز رشد محاسبات فعال هستند و هفت مرکز حمایت و هدایت در حوزه زیست فناوری، گیاهان دارویی و چرم و کفش به فعالیت‌های مختلف می‌پردازند.

اوتصریح کرد: تجهیز و بهره‌برداری این مرکز در جهت حمایت از جوانان نخبه یک کار زیرساختی است و به راحتی نمی‌شود آن را حذف کرد و آن را نادیده گرفت و پیش‌بینی ما این است که در طی سه تا پنج سال آینده به درآمدزایی پایدار برسد.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود از برگزاری رویداد کشاورزی امنیت غذایی خبر داد و افزود: امنیت پایدار در موضوع کشاورزی یکی از دغدغه‌ها و چالش‌های مهم کشور است.

رئیس سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان‌شرقی ادامه داد: در جهت بررسی اهمیت امنیت غذایی و تاثیر آن در ابعاد گوناگون وبیناری تحت عنوان" کشاورزی، امنیت غذایی و سلامت جامعه" توسط نخبگان کارگروه کشاورزی اتاق نخبگان در حال تدوین و برنامه‌ریزی بوده و در آینده نزدیک برگزار می‌شود.

ارسلانی خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که می‌خواهد توسعه یابد، باید نیاز‌های جامعه را خودش تامین کند. اگر بتواند این کار را انجام دهد، می‌تواند سایر مولفه‌های امنیتی را تامین کند و از طرف دیگر در بحث امنیت پایدار از بُعد کشاورزی و محصولاتی که وارد کشور می‌شود، باید دقت کرد، چرا که امنیت غذایی کشور در معرض خطر است و نباید فراموش کرد بحث امنیت غذایی با کشاورزی و سلامت جامعه ارتباط مستقیمی دارد.

او تاکید کرد: متاسفانه برخی از مواد غذایی دارای ساختار سالم نیستند و نیازمند این است که متخصصان این حوزه وارد عمل شده و محصولاتی که جنبه استراتژیک دارند را از این آسیب‌ها حفظ کنند.

امیدواریم در زمینه امنیت مواد غذایی مطالبه‌گری از سوی بسیج صورت گرفته و شاهد اصلاح رویکرد مسوولان مربوطه نسبت به امنیت مواد غذایی باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.