وزیر نفت:

اتفاقات خوبی در بخش فروش نفت رقم خواهد خورد/ اقداماتی برای تامین گاز در فصل سرما در دست اجرا داریم

اوجی گفت: با پتانسیل وزارت نفت و دستگاه های همکار و حمایت های دولت، اتفاقات خوبی در بخش فروش نفت طی ماه های آتی رقم خواهد خورد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جواد اوجی وزیر نفت امشب ۱۰ شهریور ماه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی مسائل حوزه نفت و انرژی از تامین سوخت زمستانی تا راهکارهای جدید برای بازار نفت پرداخت.

اوجی  با اشاره به اینکه در میادین گازی و نفتی قطعاً با کاهش افت فشار روبه‌رو هستیم گفت: در میادین نفتی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه در طول یکسال افت خواهیم داشت . در میادین گازی نزدیک به ۱۴۰ میلیون متر مکعب ظرفیت خالی در پالایشگاه‌ها داریم یعنی میادین گازی و یا میادین مشترک گازی که کنار پالایشگاه های ما هستند به لحاظ افت تولید و یا افت فشار باعث شده تا ظرفیت خالی در پالایشگاه‌های ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه پارس جنوبی بالغ بر ۴۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی داریم عنوان کرد: برخی از پالایشگاه‌ها مانند پارسیان بالغ بر ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی دارند.

اوجی ادامه داد: اولویت حفظ منابع است تا بتوانیم حداکثر بهره برداری را از میادین داشته باشیم،با یکسری از میادین طی دو سه سال گذشته قراردادی منعقد شده است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه با پتانسیل وزارت نفت و دستگاه های همکار و حمایت های دولت اتفاقات خوبی در بخش فروش نفت طی ماه های آتی رقم خواهد خورد خاطرنشان کرد : برای تامین گاز مصرفی مردم در فصل سرما از هم اکنون اقداماتی در دست اجرا داریم.

وی درباره برنامه دولت سیزدهم برای فروش نفت خام و دور زدن تحریم‌ها، اظهار کرد: با ظرفیتی که در وزارت نفت و مجموعه شرکت‌های تابعه، نیروهای توانمند و متخصص وجود دارد همچنین با اراده بر فروش نفت و استفاده از توان همه ظرفیت‌ها و دستگاه‌های خارج از مجموعه وزارت نفت، با مجوزهای خوب و اختیاراتی که شورای عالی امنیت ملی به وزیر نفت داده است و همچنین حمایت‌های دولت، بی‌شک با برنامه‌ریزی و اراده محکم، قول می‌دهیم که ان‌شاءالله در ماه‌های آینده اتفاق‌های خوبی در حوزه فروش نفت رقم بخورد.

وزیر نفت افزود: گرچه پس از تحریم‌های ظالمانه علیه ایران فروش نفتمان کاهش جدی داشته است اما این توان و ظرفیت در وزارت نفت وجود دارد و یکی از راه‌ها هم تهاتر با کالا و سرمایه‌گذاری نه تنها در حوزه نفت، بلکه در دیگر بخش‌ها و صنایع هم است که از آنها بهره می‌بریم.

اوجی با اشاره به اینکه سوخت نیروگاه های ما با کاهش ۲۵ درصدی به ۱.۷ میلیارد لیتر کاهش یافته است تصریح کرد: به دنبال افزایش ۳۰ درصدی کرایه تانکر های سوخت رسان هستیم لذا باید۳۵ میلیون لیتر باید به ذخایر سوخت مایع کشور اضافه کنیم.

وی با اشاره به اینکه از دو ماه گذشته صادرات فرآورده به شدت کاهش یافت تا بتوانیم ذخایر سوخت نیروگاه‌ها و صنایع را پر کنیم افزود: به همین لحاظ کاهش شدید صادرات فرآورده را از دو ماه گذشته داشتیم و تمام توان را گذاشتیم تا بتوانیم مخازن نیروگاه‌ها و صنایع عمده را تکمیل کنیم.

وزیر نفت با بیان اینکه سال گذشته ۱۶۰ میلیون مترمکعب در برخی از روزهای فصل زمستان کسری گاز داشتیم گفت: در استان های شمالی و شمال شرق کشور به همین خاطر محدودیت هایی به نیروگاه‌ها و صنایع عمده داده شده تا آنها بتوانند گاز بخش خانگی را تامین کنند. امسال پیش‌بینی ما این است که رشد مصرفی که در کشور ایجاد شده بین ۸ تا ۱۰ درصد باشد.  در فصل سرد پیش‌بینی۲۰۰ تا  ۲۵۰ میلیون مترمکعب کسری گاز داریم، به همین خاطر از هفته گذشته که ما در وزارت نفت کارمان را شروع کردیم به جهت تامین سوخت زمستانی جلساتی را به صورت جدی با مجموعه شرکت‌های تابعه وزارت نفت شروع کردیم.

اوجی با اشاره به اینکه امیدواریم بتوانیم فصل سرد سال را بدون دغدغه طی کنیم تا سوخت مصرفی نیروگاه ها ، صنایع و بخش خانگی را تامین کنیم افزود: حجم ذخایر نیروگاه‌های ما نزدیک به ۲۵ درصد کمتر از سال گذشته است. در همین ایام ۲.۲ میلیارد لیتر سوخت مخازن نیروگاهی داشتیم که متاسفانه امسال عدد آن یک و هفت دهم میلیارد لیتر است لذا تدابیری اندیشیده شد تا از ناوگان سوخت رسان استفاده کنیم که نزدیک ۴۰۰۰ ناوگان از برنامه خارج شده بودند. امروز در این قضیه مصوبه هیئت وزیران را گرفتیم تا بتوانیم در زمینه افزایش کرایه تانکرهای سوخت‌رسان اقدام کنیم به طوری که نزدیک به ۳۰ درصد افزایش را اعمال کرده‌ایم.

اوجی با اشاره به اینکه روزانه ۳۵ میلیون لیتر باید بتوانیم اضافه کنیم گفت: پیش‌بینی ذخایر و مصرف را کرده ایم لذا ذخایر سوخت مایع امسال در نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد کمتر است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه تامین گاز بخش خانگی اولویت نخست وزرات نفت و شرکت ملی گاز ایران است عنوان کرد: تلاش ما جبران ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌های کشور است که افزون بر بحث تانکرهای سوخت‌رسان، در بخش بالادست گاز طبیعی در پارس جنوبی هم تلاش می‌کنیم ۱۲ تا ۱۴ میلیون مترمکعب هم به حجم گاز افزوده شود گرچه میزان مصرف، روند افزایش هشت درصدی دارد اما به تولید گاز آنچنان اضافه نمی‌شود.

جزئیات بیستمین نشست اوپک پلاس/ مخالف سیاسی بازی در زمینه انرژی هستیم

 وی با اشاره به اولین حضور خود در نشست اوپک پلاس ادامه داد: در این نشست اعلام کردم وزارت نفت ایران در دولت جدید همچنان به بیانیه های همکاری اوپک و اوپک پلاس پایبند خواهد بود. آنها هم اعلام کردند که با توجه به تحریم های ایران و وزارت نفت به محض برداشت تحریم ها ایران هیچگونه محدودیتی نخواهد داشت و با همان ظرفیت قبل از تحریم ها تولید خواهد داشت.

او ادامه داد: هم دولت و هم وزارت نفت سیاست تعامل را پیش گرفته است و مخالف سیاسی بازی در زمینه انرژی است.

وزیر نفت تصریح کرد: سامان دادن به اوضاع منابع انسانی وزارت نفت از برنامه‌های اصلی ماست، تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر به‌طور حتم رقم خواهد خورد،لذا ظرف ۲ تا ۳ هفته آینده، بخشی از نیروهای قرارداد مدت موقت به مدت معین تبدیل وضعیت می‌شوند، وضع حقوق نیروهای رسمی هم به آرامش نسبی رسیده است.

 اوجی با اشاره به اینکه وزارت نفت ۱۰۳ هزار نیروی پیمانکاری و ۳۴ هزار نفر قراردادهای موقت و ۲ هزار نفر قرارداد مدت معین دارد بیان کرد: همه نیروهای ایثارگر در وزارت نفت ظرف یک سال آتی تبدیل وضعیت و جذب خواهند شد.

وزیر نفت با اشاره به اینکه یکی از اهداف و اولویت دولت سیزدهم و عهدی که بستیم مبارزه با فساد و استفاده از نیروهای فساد ستیز و کارآمد است خاطرنشان کرد: گلوگاه ها در وزارت نفت شناسایی شده است عمده مشکل در این زمینه قراردادها و پیمانکاری و خرید کالا است.

وی با اشاره به اینکه نیروهای مجموعه صنعت نفت زحمات زیادی کشیدند اظهار کرد: در شرایط سخت تحریم سوخت زمستانی را تامین کردند و بحث تولید و فروش نفت و محصولات پتروشیمی را داشتند.  یکی از راه های درآمد ارزی دولت محصولات پتروشیمی است.

اوجی با اشاره به اینکه بیمه تکمیلی را برای کل مجموعه انجام داده ایم افزود: یکی از برنامه‌های ما سر و سامان دادن به حوزه نیروی انسانی در وزارتخانه است،در بحث نیروهای رسمی از زحمات رئیس جمهور، شورای عالی امنیت ملی،نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کمیسیون انرژی مجلس قدردانی می‌کنم .

وی خاطرنشان کرد: وضعیت حقوق به آرامش نسبی برگشته، در سال آتی با ادله و مسائلی که در این زمینه داریم، برنامه ریزی های را در نظر گرفته ایم تا مدافع خوبی از حقوق پرسنل صنعت نفت باشیم.

برای تعمیر و نگهداری تاسیسات نفت و گاز کشور می‌توان روی توان پیمانکاران داخلی حساب کرد

وزیر نفت با اشاره به اینکه دولت جدید در نظر دارد از توان سرمایه‌گذاری کشورهای همسو و همراه با دولت سیزدهم استفاده کند افزود: متاسفانه به علت عدم سرمایه‌گذاری طی سال‌های اخیر ظرفیت تولید در بخش نفت و گاز در معرض کاهش قرار دارد، برای تعمیر و نگهداری تاسیسات نفت و گاز کشور می‌توان روی توان پیمانکاران داخلی حساب کرد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت امروز ما در خصوص بحث سوخت زمستانی یکی از چالش ها است گفت: بحث پایین بودن حجم ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها و صنایع مطرح است لذا با برنامه‌ریزی که صورت گرفته امیدواریم سطح این ذخایر را افزایش دهیم تا کمتر با کسری گاز مواجه شویم.

وزیر نفت اظهار کرد: میادین نفتی جزو انفال هستند و مالکیت آن را به هیچ عنوان در قانون اساسی نمی توان تغییر داد اما به نوعی می‌توانیم از توان سرمایه گذاری داخلی و خارجی استفاده کنیم که هم سرمایه‌گذار و هم مالک بهره خوب ببرند.

اوجی با اشاره به اینکه بحث سرمایه‌گذاری به سه بخش تقسیم می‌شود گفت: عمر تأسیسات به‌ویژه عمر تأسیسات نفتی ایران متاسفانه بالای ۵۰ سال است در حالی که معمول آن در دنیا ۲۵ سال است، برای نمونه در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ۷۰۰ تا یک میلیارد دلار برای بازسازی و نوسازی تأسیسات درخواست کرده بودند که بخشی از سرمایه‌گذاری مربوط به تعمیرات و بازسازی این زیرساخت‌هاست.

وی تاکید کرد: بخش دیگر برای حفظ و نگهداشت تولید است تا بتوان سقف تولید ۴ میلیون بشکه نفت و یک میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در روز را حفظ کنیم و بخش سوم سرمایه‌گذاری برای توسعه میدان‌های جدید با اولویت میدان‌های مشترک نفت و گاز است که حجم سرمایه‌گذاری‌ها برای هر سه بخش مشخص شده است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه برای حفظ وضع موجود و حفظ و نگهداشت تولید ،کارشناسان حداقل ۱۵ میلیارد دلار بودجه پیش‌بینی کردند تا هزینه شود افزود: برای افزایش تولید و عملیاتی کردن میدان‌های مشترک جدید و توسعه و تکمیل آنها شاید در چهار سال حدود ۲۵ تا ۲۰ میلیارد دلار سرمایه پیش‌بینی می‌شود.

اولویت حفظ و نگهداشت میدان‌های مشترک نفت و گاز

اوجی اظهار کرد: اکنون اولویت حفظ و نگهداشت با در نظر گرفتن میدان‌های مشترک نفت و گاز چه در خشکی و چه در دریاست تا بتوان حداکثر بهره‌برداری را از این میدان‌ها داشته باشیم البته بعضی از آنها قراردادهایی دارند و ظرفیت خوبی در بخش توانمندی پیمانکاران و سازندگان کشور است که می‌توان روی آنها حساب کرد.

وی با اشاره به اینکه کلا صادرات فرآورده از دو ماه پیش متوقف شده است افزود: ما این سیاست را ادامه می‌دهیم ،در حوزه بنزین با توجه به اینکه سطح مخازن بنزین ما نسبتاً کاهش پیدا کرده بود آن را متوقف و شروع به افزایش ظرفیت کرده‌ایم. متاسفانه در حوزه پتروپالایشگاهی سرمایه‌گذاری در صنعت نفت شکل نگرفته تقریباً تولید ما به مصرف نزدیک شده است و این نگرانی وجود دارد که پس از رفع کرونا ممکن است مسافرت ها افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در ابتدا ظرفیت فعلی پالایشگاه های ما باید ارتقاء پیدا کند آن هم به صورت کمی و کیفی افزود: بحث اول ما کمی و کیفی کردن پالایشگاه های موجود است، بحث دوم احداث پترو پالایشگاه است. یک یا دو پتروپالایشگاه در این دولت به بهره‌برداری خواهدرسید ،ظرفیت پالایشگاه های فعلی باید ارتقا پیدا کند.

وزیر نفت ادامه داد: از ظرفیت صندوق توسعه ملی باید استفاده کرد.  تسهیلات بانکی، اوراق مشارکت و مشارکت دادن مردم در قالب صندوق پروژه و استفاده از تهاتر نفت از جمله راهکارهایی است که باید به آنها توجه کرد. استفاده از توان سرمایه گذاران خارجی به خصوص کشورهایی که در این زمینه با ما همسو هستند از جمله مواردی است که آن را دنبال می‌کنیم لذا از این پتانسیل‌ها و ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد.

اوجی با اشاره به اینکه امروزه محصولات پتروشیمی و صادرات آن به صورت نیمه خام‌فروشی است گفت: تقریباً از محصولات پتروشیمی که تولید می‌شود ۳۰ درصد را استفاده می‌ کنیم و نزدیک به ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی را صادر می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه استفاده از توان ساخت داخل یکی از شعارهای ماست گفت: در اوایل دهه ۸۰ در حوزه بالادست نفت مدیرعامل بودم ، نزدیک ۶۰ الی ۷۰ درصد کالاهای پروژه های ما خرید وارداتی بود و ۳۰ الی ۴۰ درصد تامین داخل صورت می‌گرفت اما از برکت تحریم امروز شاهد هستیم که ۶۰ تا ۶۵ درصد کالاها ساخت داخل هستند، ۳۰ تا ۳۵ درصد تامین خارجی است. تمام تلاشمان را خواهیم کرد و از تولید داخل حمایت می‌کنیم .

وزیر نفت با اشاره به اینکه از شرکت‌های دانش‌بنیان و سازندگان داخلی حمایت خواهیم کرد افزود: آنها پتانسیل بسیار خوبی دارند .یکی از راه‌های کاهش هزینه ها در پروژه ها استفاده از کالاهای ساخت داخل است، زمانی که مسئولیت شرکت ملی گاز را داشتم، با سازنده‌ها به‌صورت کنسرسیومی قرارداد ۵ ساله می بستیم تا سرمایه گذار مطمئن باشد.

اوجی با اشاره به استفاده از پتانسیل های موجود افزود: با عقد قراردادهای چهارساله یا پنج‌ساله می‌خواهیم سرمایه‌گذار را مطمئن کنیم تا بتواند اقدام به سرمایه‌گذاری کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت نفت ، بازار نفت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۳۶ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
این داستان همه ساله هست موقع سرما کمبود گاز داریم. موقعدگرما کمبود آب و برق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۸ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
اقای اوجی بازنشستگان کد ۲۳ صندوق نفت اصلاً متناسب سازی حقوق نشده اند درحق انها ظلم وبی عدالتی شده چرا باید کف وسقف حقوقها اینقدر زیاد باشد یکی ۲۰ ملیون وعد ه ای زیر خط فقر ایا این انسانی وایمانی است سریعاً به اوضاع بازنشستگان کد ۲۳ رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
آقای اوجی
قانون تبدیل وضعیت مشمولین تبصره ۲۰ بند "د" مربوط به بودجه ۱۴۰۰ هست.
شما سال آینده میخوای طبق چه قانون و اعتباری این مهم رو انجام بدی؟
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۰۰:۱۸ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
جناب مهندس اوجی

سایتی راه اندازی کنید تا نخبگان با شما در ارتباط باشند.

اولویت ها را درست بشما نشان دهند تصمیم نهایی باشما

ارتباط با نخبگان که از کار بیکار یا در خارج.... با شما نمیتوانند ارتباط بگیرند‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
لطفاً اولاً لهجه خود رو درست کنید دوماً شما اقای اوجی شما هیچ توجهی به بازنشستگان نفت که واقعاً ۲ سال است از دارودسته زنگنه هیچ خیری ندیدند را بی نصیب نفرماییداختلاف حقوقی بین بازنشستگان کد ۲۳ وسایر بازنشستگان صندوق نفت واقعاً بیداد می کند این بی عدالتی وظلم را باید هرچه سریعتر برطرف نماید واین را بدان بازنشستگان پدر خانواده هستند وفعلاً شرایط سختی دارند باوجود اینکه صندوق اوضاع مالی خوبی دارد ولی مورد کم لطفی زیادی قرار گرفته