روایت کوچه‌های بی پلاک در کازرون‌/ وقتی یاد و خاطره شهدا زنده می‌شود

ششمین نمایشگاه بزرگ‌ کوچه های بی پلاک کازرون با محوریت محور مقاومت شهدا در راستای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و سیره اهل بیت در کازرون برگزار شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، همزمان با دهه عاشورا  گوشه ای از شهر کازرون مزین به چراغ های روشن‌ مکان مقدسی شد که توجه هر عابری را به خود جلب می کرد ‌تا مهمان کوچه پس کوچه هایش شود،کوچه هایی که یادآور حکایت روزهای دور دوران زندگی است.

روزهای دوری که اینجا هر لحظه نزدیک‌تر می شود، با ورود به این‌محله گویی زمان‌ به عقب بازگشته و تاریخ  دوباره تکرار شده است. 

کمیته خادم‌ الشهدای شهرستان کازرون به منظور زنده نگه داشتن نام و یاد خاطره شهدا و آشنایی با سیره اهل بیت (ع) اقدام‌ به برپایی ششمین نمایشگاه بزرگ‌ کوچه های بی پلاک به وسعت شش هزار مترمربع کرده است. 

این‌ نمایشگاه شامل ۲۷ غرفه با محوریت مقاومت، شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم،  شهدای مدافع سلامت و شهید لیله القدر، امام‌ جمعه فقید شهر کازرون است.

سیر تاریخی اهل بیت شامل غرفه های واقعه غدیر، حدیث دوات و قلم ،سقیفه، کتابت قران‌، کوچه های بنی هاشم، بیت الزهرا، بیت الحسن، بیت الحزائن، قبرستان‌ بقیع، بازسازی پیاده روی اربعین، حادثه عاشورا و خرابه های شام‌ است که در انتها به غرفه مهدویت ختم می شود. 

این‌ نمایشگاه با همکاری حوزه مقاومت بسیح امام‌علی (ع )، دفتر امام‌جمعه، صندوق قرض الحسنه علی ابن ابیطالب و واحد فرهنگی دانشگاه ازاد اسلامی برپا شد که حاصل تلاش دو  ماهه تیم‌ ۵۰‌ نفری خادم‌ الشهدای شهرستان کازرون‌ است.

بازیار مسئول برگزاری نمایشگاه بزرگ کوچه های بی پلاک با شور و شوق فراوان برای هر چه بهتر برگزار شدن‌ نمایشگاه و ارائه خدمات از انجام هر کاری در این‌ مکان‌ دریغ نمی کند.

او گفت: بی شک زنده نگه داشتن یاد شهداء و ادامه دادن‌ مسیر راهشان‌، آشنایی با سیره اهل بیت (ع)،  یاد آوری حماسه ها و رویداد های پند آموز ماندگار برای خودمان‌ و نسل های آینده تاثیر مثبتی در زندگی دارد.

بازیار بیان کرد: با گذشت دهه عاشورا هنوز با استقبال قابل قبولی از طرف مردم‌ مواجه هستیم  که باعث دلگرمی ما است و بازدید از این نمایشگاه در فضای باز و با رعایت تمام‌ شیوه نامه های بهداشتی ادامه دارد.

سلام‌ بر شهید!  یتیم‌ترین، اما در عین‌حال سر بلند ترین‌ واژه ای که می شناسم

ابتدای ورود به این‌ مکان تندیس تصویر شهیدی بنام است که ماه رمضان را برای این شهر به گونه ای به تصویر کشیده است که مظلومیت امام‌علی (ع ) به بهترین نحو قابل لمس و باور باشد.

شهید لیله القدر حجه الاسلام‌ و المسلمین‌ حاج محمد خرسند مرد بزرگ‌اندیش و ارزشمندی که قلبش برای ابادی و ابادانی شهرستان کازرون و مردمانش می تپید، امام‌ جمعه ای که از محبوبیت خاصی در بین‌ مردم شهرستان برخوردار  بود.

آنکه جاودانه شد به عشق، شهیدی که  در دل تک‌تک هر  ایرانی جایگاهی دارد به وسعت تمام‌ هستی. بزرگمرد ایرانی جاودان‌ در تاریخ  که از او به عنوان سردار دلها یاد می کنند.

کسی که سردر خانه ابدی اش به نام‌ سرباز مزین است. سرباز باوفای وطن که نه تنها در تصورات ذهنی بلکه در عقاید باطنی و روح و روان‌همه جایگاه مقدسی دارد، جایگاهی به وسعت‌ مسیر مقدسی که تا  نهایت بودن پیمود.

افرادی که رو به روی تصویر این شهید ایستاده اند را می بینم‌که همه از گوشه چشمانشان‌ اشکی به وسعت بی کرانه های دلتنگی سرازیر است. احساس می کنم‌ گوشه ای از قلبم‌ درد می کند به راستی جقدر جای او خالی است و چقدر دلتنگش هستیم.

کودکان‌ گریه می کنند، وقتی از آن ها می پرسم‌ چرا گریه می کنید؟ می گویند دلمان برای سردار تنگ شده و کمی جلوتر صحنه ای بود  که تمام غیرت، عزت و غرور ایرانی را به بهترین‌ نحو  به تصویر کشیده  است.

صحنه ای که اگر سال های سال در مورد آن سخن بگوییم‌ کم است.

نقطه ای از  پرگار وسیع  ۸ سال دفاع  مقدس،  رشادت ها،  جانفشانی ها و مجاهدت کبوتران عاشق آسمان عشق، آنان که با لبیک به دستور خدا و کتاب اسمانی  دین  اسلام‌ از دنیا و زرق و برق آن‌ گذشتند تا آزاده و جاودان‌  بمانند.

حال و هوای این‌ محله بسیار عجیب است  آن طرف تر بوی غربت  می آید، بوی دلتنگی، حس تنهایی، حسی عجیب که هر کسی به خودش می گوید  ای کاش  زمان به عقب بر می گشت تا در  کنارشان  بودم‌ و در کنار اهل بیت (ع) تنهایی خود را قسمت کنم. 

نخل هایی که سکوت کرده اند و چاه هایی که گویی سال ها است خشکیده اند، از کوچه ها که بگذریم آن طرف واقعه عاشوراست.

میدان‌ جنگ در دشت کربلا با جنازه های تیر خورده و حیرت و ناله ‌های زنان، دخترکان‌ و کودکان معصوم‌، مظلوم‌  و بی پناه و گهواره ای آن دور دست ها  که چقدر حرف برای گفتن دارد.

صبوری  زینب دل شکسته که باید نزد برادر زاده هایش دوام بیاورد و دیدن این‌ صحنه ها بغضی سنگین و طاقت فرسای مهمان‌  دل هر عابر و بیننده ای است که در مقابل مظلومیت اهل بیت (ع) احساس حقارت می کند و با خود می گوید ای کاش ما هم‌ بودیم‌ تا یاریشان می کردیم‌.

تیزی پیکان تیرها حکایت  از حقارت ظالمان دارد و خون های  پاک ریخته شده بر زمین  از جاودانه شدن می گویند.

حماسه عاشورا  و صحنه کربلا اینجا  هنرمندانه  به  تصویر کشیده  شده است و بازدید کنندگان دقیق تر و با عشق و علاقه  بیشتر می بینند.

گوشه هایی از  این نمایشگاه  به دیگر حکایت های ماندگار تاریخ نیز اشاره داشته و به  تصویر کشیده است.

واقعه غدیر خم‌ که پیامبر اسلام‌ دینش را بر مسلمانان کامل می کند.

با خودم‌  میگویم‌،  همه چیز در این‌ نمایشگاه وجود دارد  و چیزی از قلم‌ نیفتاده است.

مقایسه  شهدای دفاع  از حرم‌ در کنار شهیدان‌ دفاع مقدس و شهدای کربلا به هدف مشترکی می رسد و چقدر  چیدمان و ارتباط  زیبا یی است که هر  ببینده  به راحتی می تواند با آن  ارتباط  بر قرار کند و هدف  مشترک‌  این تصاویر را بفهمد. 

نسیم‌ خنکی می وزد و پرچم‌های برافراشته در آسمان این‌ محله حکایت ها  دارد و با من سخن‌ می گوید.

در راه برگشت و خروجم به آخرین پرچم‌هایی که بر سردر خروجی  این‌ محله برافراشته شده می نگرم که می گویند،  به پایان‌ می رسد دفتر، حکایت همچنان‌  باقی  است.

جاودان  باد  یاد و خاطره  همه شهدا و گرامی  باد  تک‌تک‌ خاطراتی که در تاریخ  نطقه عطفند برای من،  تو فرزندانمان و آیندگانی که می ایند و می روند و  تاریخ  از آن ها  خواهد گفت‌.

منبع: فارس

انتهای پیام/ت

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار