ارزهای بلوکه شده پس از آزادی، به خیابان فردوسی می روند؟

خبر‌هایی مبنی بر گشایش‌های ارزی وجود دارد که می‌تواند بر بازار پر التهاب ارز ایران اثرگذار باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در روزهای گذشته محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور از تماس تلفنی رئیس‌جمهور با برخی همتایان خارجی خود، با هدف گشایش در پول‌های بلوکه شده ایران خبر داد.

چندین سال است که با سیاست‌گذاری‌های نادرست، اقتصاد دچار دور باطل پول‌پاشی، ارزپاشی و اتلاف منابع شده است. اوایل دهه ۱۳۵۰ با افزایش درآمدهای ارزی ناشی از صادرات نفت، برخی از مسئولان اقتصادی، دچار این توهم شدند که اقتصاد ایران با رها شدن از بند محدودیت‌های مالی می‌تواند بدون توجه به سایر محدودیت‌ها و صرفا با تکیه بر منابع مالی، رشد بی‌نظیر دهه ۱۳۴۰ را با شتاب بیشتری ادامه دهد و کشور در مدتی کوتاه به جمع کشورهای صنعتی و پیشرفته بپیوندد.

ورود ارز‌های بلوکه شده ایران، بازار ارز را تغییر می‌دهد؟

نتیجه این سیاست های نادرست، پول‌ پاشی گسترده بود که خود را به‌ صورت تورم دو رقمی و نوسانات زیانبار آن در میانه‌ دهه ۱۳۵۰ نشان داد.  حالا که قرار است منابع جدیدی به کشور و به هر نحوی وارد کشور شود، نوع مدیریت صحیح آن ها اهمیت ویژه ای دارد. به ویژه اینکه بازار ارز در کشور بازاری پر نوسان و پر از التهاب طی سالیان اخیر بوده است. به همین جهت، با کارشناسان گفت و گو کردیم. ابتدا در مورد میزان این منابع بلوکه شده و سپس اثرات ورود این منابع بر بازار ارز و مهم تر از همه، چگونگی مدیریت این منابع را بررسی کردیم.

میزان منابع بلوکه شده، محرمانه است

عبدالرضا ارسطو کارشناس اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به میزان منابع ارزی بلوکه شده ایران در سایر کشور‌ها اظهار کرد: آمار و اطلاعات مربوط به منابع ارزی بلوکه شده در خارج از کشور در دسترس همگان نیست و از جمله اطلاعات محرمانه اقتصادی تلقی می‌شود. البته مسئولان اقتصادی کشور در مصاحبه‌های خود به صورت جسته و گریخته اطلاعاتی از منابع ارزی بلوکه شده ایران در سایر کشور‌ها ارائه کرده اند. اما در مصاحبه‌های مسئولان اعداد و ارقام متفاوتی ارائه می‌شود که تفاوت زیادی را در میزان ارز‌های بلوکه شده اعلامی نشان می‌دهد.

او ادامه داد: دلیل بخش عمده‌ای از اختلاف مذکور ناشی از آن است که مصاحبه‌های مسئولان در زمان‌های مختلفی انجام شده و یا ناظر به کالا‌های صادراتی خاصی بوده است؛ بنابراین آمار دقیقی از میزان ارز‌های بلوکه شده ایران در سایر کشور‌ها وجود ندارد. از همین رو میزان ارز‌های بلوکه شده ایران در سایر کشور‌ها را بین ۸ میلیارد دلار تا حتی ۶۰ میلیارد دلار نیز ذکر می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: البته باید این توضیح تکمیلی داده شود که بخشی از منابع ارزی ایران در سایر کشور‌ها به طور کامل مسدود است و بخشی دیگر از منابع ارزی ایران بلوکه نیست، اما به دلیل محدودیت‌های ایران در دسترسی به نرم افزار‌های نقل و انتقال پول (ارتباطات مالی) نظیر سوئیفت و ... قابلیت انتقال و یا استفاده به راحتی ندارند.

او افزود: تحریم‌های آمریکا عامل مسدودی منابع ایران در سایر کشورهاست و پس از خروج آمریکا از برجام متأسفانه منابع ارزی ایران در سایر کشور‌ها بلوکه شد. عمده این منابع در کشور‌های کره جنوبی، چین، ژاپن، هند، عراق و ... بابت صادرات نفت خام و یا انرژی بوده است. مثلاً منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی حدود ۷ میلیارد دلار و در عراق حدود ۴ تا ۵ میلیارد دلار عنوان شده است.

منابع بلوکه شده بعد از آزادی به دولت تعلق ندارند

ارسطو تاکید کرد: نکته بسیار مهم آن است که پیش از آنکه منابع ارزی مذکور آزاد شوند و به صورت کامل در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرند، دولت ریال آن را از بانک مرکزی تحویل گرفته است؛ بنابراین پس از آزادسازی منابع بلوکه شده، دلار‌های مذکور متعلق به دولت نیست.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به ورود این منابع به کشور و اثرگذاری آن بر بازار ارز تصریح کرد: مسلما با آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده کشور در خارج، قدرت بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز افزایش می‌یابد و می‌تواند با اثرگذاری بیشتری به نقش خود در حفظ ارزش پول ملی و تأمین نیاز‌های ارزی کشور برای واردات اقدام کند.

ورود ارز‌های بلوکه شده ایران، بازار ارز را تغییر می‌دهد؟

او ادامه داد: البته این افزایش منابع ارزی بانک مرکزی نباید منجر به سرکوب قیمت ارز در بازار شود. در صورتی که بانک مرکزی منابع ارزی آزاد شده را به صورت غیر بهینه وارد بازار کند، قیمت ارز به کمتر از قیمت‌های تعادلی خواهد رسید و مجددا تقاضای ارز زیاد شده و واردات کالا افزایش می‌یابد و همین امر به تولید ملی آسیب خواهد رساند.

منابع ارزی به اولویت ها اختصاص یابد

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: بنابراین پیشنهاد می‌شود که اگر مطابق مصاحبه‌های مسئولان در روز‌های اخیر گشایش ارزی بوجود آمد، دولت و بانک مرکزی اقدام به ارز پاشی در بازار نکنند و همچنان به مدیریت تقاضا و مدیریت بهینه بازار ادامه دهند. البته دولت‌ها همیشه در سال اول مسئولیت خود علاقه دارند که قیمت ارز را به صورت دستوری کاهش دهند، اما امیدواریم که تیم اقتصادی دولت جدید، اشتباه گذشتگان را تکرار نکند و منابع ارزی را با مدیریت کارآمد به اولویت‌ها تخصیص دهند.

او افزود: همچنین پیشنهاد می‌شود که حجم ارز ترجیحی به قیمت ۴۲۰۰ تومان برای کالا‌های اساسی (بیشتر از میزان مصوب بودجه) را نیز افزایش ندهند. زیرا تجربه نشان داده که ارز ترجیحی کمک قابل توجهی به کنترل قیمت کالا‌های اساسی نخواهد کرد.

ارسطو ادامه داد: با دستور و اقدامات مقطعی نرخ ارز کاهش می‌یابد، اما ثبات پیدا نخواهد کرد. آنچه که مورد نیاز اقتصاد کشور و درخواست همه فعالان اقتصادی است، ثبات نرخ ارز و پیش بینی پذیر بودن آن است تا بتوانند برنامه‌ریزی اقتصادی داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به اینکه این منابع چگونه باید مدیریت شود تا شاهد ارزپاشی و ... نباشیم، بیان کرد: اگر گشایش در آزادسازی منابع ارزی با افزایش صادرات نفت همراه باشد و بتوان با تعاملات مناسب دولت جدید با سایر کشور‌ها (کشور‌هایی که شریک تجاری ایران هستند)، دسترسی به منابع ارزی تسهیل شود، قطعا درآمد‌های ارزی دولت به واسطه افزایش صادرات نفت، افزایش خواهد یافت و بخشی از کسری بودجه دولت را نیز پوشش خواهد داد.

ورود ارز‌های بلوکه شده ایران، بازار ارز را تغییر می‌دهد؟

او ادامه داد: گزارش درآمد‌های دولت در ماه‌های ابتدایی سال نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از درآمد‌های دولت ناشی از صادرات نفت و گاز تحقق پیدا نکرده است. اما پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آتی صادرات نفت افزایش یابد.

درآمدهای ارزی از درآمدهای ریالی تفکیک شوند

ارسطو بیان کرد: البته کارشناسان اقتصادی و بودجه‌ای مخالف ورود درآمد‌های ارزی به صورت مستقیم به بودجه دولت هستند و سال‌های متمادی است که در راستای اصلاح ساختار بودجه پیشنهاد می‌دهند که درآمد‌های ارزی از درآمد‌های ریالی بودجه تفکیک شوند تا شاهد افزایش تبعات ناشی از بیماری هلندی نباشیم.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: کارشناسان اقتصادی پیشنهاد می‌دهند که از منابع ارزی صرفا به منظور تامین منابع مالی پروژ‌ه‌های ملی مانند توسعه حمل و نقلی ریلی، توسعه بندری، پتروپالایشگاه‌ها و ... که نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی دارند، استفاده شود. همچنین می‌تواند با استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی برای تقویت بخش خصوصی و یا انتقال تکنولوژی استفاده کند و از درآمد‌های بین نسلی مربوط به صادرات منابع طبیعی برای جبران هزینه‌های دولت استفاده نشود.

بابک اسماعیلی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به تاثیر گشایش منابع ارزی بلوکه شده در نرخ ارز و کسری بودجه دولت در ماه‌های آینده، اظهار کرد: موضوع به این سادگی نیست. گمانه زنی‌های مختلفی درباره حجم پول‌های بلوکه شده ایران در کشور‌هایی مانند ژاپن، کره جنوبی، چین، ترکیه، عراق و برخی از کشور‌های دیگر وجود دارد که هنوز میزان دقیق آن از سوی مراجع رسمی تائید نشده است.

او ادامه داد: مشخص نیست که آیا این منابع در ماه‌های باقی مانده از سال را با توجه به کسری شدید بودجه‌ای که امسال در پیش داریم (برآوردی بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان)، کفاف دخل و خرج دولت را می‌دهد یا خیر.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در کنار این موضوع، بحث تحریم‌ها نیز مطرح می‌شود که فعلا تغییری در این خصوص رخ نداده است. وصول طلب‌های ایران از شرکای تجاری، خود را دچار محدودیت‌های زیادی کرده است. آخرین صحبت‌ها حاکی از این است که وعده همکاری از طرف کره جنوبی، ژاپن، ترکیه و عراق با ایران در صورت پذیرش FATF داده شده است.

او گفت: احتمالا جزء مواردی است که به عنوان یک موضوع تشویقی برای ایران مطرح شده تا در مذاکرات مورد استفاده قرار می‌گیرد و به اعتقاد من بعید است که در این زمینه اتفاق ویژه‌ای رخ دهد.

اسماعیلی تصریح کرد: براساس قانون بودجه ۱۴۰۰، منابع عمومی دولت حدود یک هزار و ۲۸۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که نسبت به منابع قانون بودجه سال ۹۹ حدود ۱۰۶ درصد رشد داشته است. کل منابع قانون بودجه سال ۱۳۹۹ نیز حدود ۵۷۱ هزار میلیارد تومان بود.

او گفت: این میزان طی یکسال تقریبا دو برابر شده است. عامل اصلی بحران‌هایی که در سال ۹۸ و ۹۹ و نیمه دوم امسال خواهیم داشت، کسری بودجه و ناترازی منابع و مصارف دولت خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: طبق اظهارنظر مقامات پولی کشور برای دسترسی به منابعی بالغ بر ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل ارز صندوق توسعه ملی که عملا دسترسی به آن وجود نداشته، دولت به استفاده از پایه پولی اقدام کرده که باعث افزایش ۷۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در سال ۹۹ شده است.

او ادامه داد: میان سال ۱۳۹۹ تا مقطع فعلی بالغ بر ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان به نقدینگی افزوده شده که ۷۰۰ هزار میلیارد تومان آن از محل پایه پولی، پول پر قدرت و آسیب زا بوده است. تمام افزایش نقدینگی که در سال گذشته داشتیم، به رقم بی سابقه ۴۰.۶ درصد رسیده و عملا یک رکورد بی سابقه است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر نگاه جزئی به بودجه ۱۴۰۰ داشته باشیم می‌دانیم بحرانی که پیش روست، یک بحران جدی است. حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع بودجه از طریق درآمد‌های مالیاتی و گمرکی، نزدیک به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای مانند نفت و فرآورده‌های نفتی و بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری دارایی‌های مالی و اوراق فروشی و منابع صندوق توسعه ملی باید تامین شود.

او ادامه داد: بنابراین اگر فرض کنیم که دولت بتواند کلیه درآمد‌های مالیاتی و گمرکی را وصول کند که بسیار بعید است، ابهامات بسیار جدی در خصوص درآمد‌های نفتی امسال وجود دارد. با احتساب دلار هزار ۲۷ تومانی، ۲۷ میلیارد دلار از محل فروش نفت و فرآورده‌ها به بودجه تزریق می‌شود، که این موضوع نیز بسیار بعید است.

اسماعیلی در ادامه تاکید کرد: اتفاقی در رفع تحریم‌ها به اعتقاد بنده نخواهد افتاد و برای تحقق درآمد حاصل از صادرات نفت، حداقل به صادرات غیر نفتی ۴۰ میلیارد دلاری نیاز است.

او اشاره کرد: به همین دلیل، به نظرم دولت باید از محل صرفه جویی که در سال گذشته تا حدودی ناترازی بودجه را تخفیف داده، همین روش را به شکل جدی‌تر ادامه دهد تا این مشکلات تاحدی رفع شود. در حالت کلی تردید‌های زیادی وجود دارد که ورود این منابع بتواند تاثیری بر نرخ ارز و رفع کسری بودجه داشته باشد.

برخی کارشناسان نظر متفاوتی دارند. آن ها معتقدند؛ هنوز برای قضاوت نسبت به اثرگذاری این منابع بلوکه شده بر بازار ارز کشور زود است.

مجید شاکری کارشناس اقتصادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به اینکه گشایش‌های ارزی می‌تواند راهگشای مسائل اقتصادی باشد، اظهار کرد: تغییر فضای سیاسی در کشور و آمدن عاملیت‌های جدید می‌تواند باعث برخی گشایش‌های سیاسی درباره برخی منابع بلوکه شده ایران باشد.

او گفت: اما نمی‌توان گفت که این گشایش‌ها بخشی از یک برنامه مدون و گام بندی شده است که بعد براساس آن یک سناریو برای بازار ارز معرفی کنیم.

نتیجه ورود منابع به کشور، به نوع نگاه ما به تحریم ها بستگی دارد

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: نکته اول این است که اگر واکنش ما نسبت به تحریم‌ها به صورت تغییر نحوه نگهداشت ذخایر بانک مرکزی و تجارت کالا‌های اساسی باشد، می‌توان از فرصت‌هایی که تغییر نگاه اجرایی ایجاد می‌کند، احیای پایگاه حکمرانی بانک مرکزی را روی تراز تجاری ایران شاهد باشیم.

او ادامه داد: اما اگر فرض کنیم که هدف از گشایش ها، واکسن یا افزایش ذخایر کالا‌های اساسی باشد، و بدون اینکه رویه‌های پایدار و جدیدی در تجارت با حضور تحریم‌ها ایجاد کنیم؛ خیر، اصلا نمی‌توان بحث کرد که چنین افزایش و کاهشی در آن معنی دارد.

شاکری تصریح کرد: در واقع ما پیش از این مرحله هستیم که آیا این گشایش‌ها آثاری بر نرخ ارز خواهد داشت یا خیر. به عبارت دیگر به نوع جهت گیری ما بستگی دارد. از نکاتی که تاکنون دولتمردان گفته اند هنوز به این نتیجه نرسیده ام که چنین جهت گیری وجود دارد یا خیر.

او در پایان تاکید کرد: البته به علت تغییر عاملیت‌ها نسبت به این موضوع بد بین نیستم. اما فعلا چند روز بیشتر از آغاز به کار دولت نگذشته و برای فهمیدن این موضوع زود است.

باید عنوان کرد؛ طی چند سال گذشته بازار ارز نوسان های زیادی داشته و اکثر بازارها و متغیرهای کلان نیز متاثر از تغییرات آن بوده اند. بنابراین، توجه ویژه ای باید نسبت به مدیریت این منابع صورت بگیرد تا شاهد بازاری پر التهاب تر از قبل نباشیم. 

گزارش از فاطمه خان احمدی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
یک نماینده گفته نیازی ب خارج نداریم اخه کی تورانماینده کرده مردمومن بدون تجارت ازادواوردن پول ب داخل چطورمیخای چرخ کشوربچرخونی اصلا مگه نمیدونی همین خارجیهابرای بقابه کل دنیانیازدارن نه من وتوکه ازگرسنگی داریم تلف میشیم.کشورچین بدون بازارخارجی یک روزدوام نمیاره چطور این حرفارومیزنی مگه نمیدونی برای فروش نفت فرش پسته محصولات پتروشیمی وغیره وغیره ب خارج نیاز داریم برای تجارت.من سنم کمه ولی بخدامیفهمم ک چقدرازسیاست عقب هستیدواقعاکه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
نقدینگی کشوری مثل شیطان بزرگ در کل دنیا پخش شده است.
آنها به میزان بسیار زیادی پول بدون پشتوانه در سراسر جهان دارند.
اگر دلار در دنیا بایکوت شود خواهید دید: شیطان بزرگ عددی نیست.
و دلار بی ارزش ترین است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۶ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
آخه دلال بدبخت دلارش کجابودهمش هزاردلارتوجیبش هست چراهرچی گرون میشه می‌اندازن گردن دلال حتمآدلال می‌ره دلاراز فرودگاه امام ازامریکاییهاتحویل میگیره گران می‌کنه چرادلارعین بنزین واقعی نمیشه قیمت دلآرواقعی دوهزارتومن هست.نه روزی بیست تا قیمت داره دلاربشه سی هزارتومان .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
برای گشایش
وبهبود وضعیت معیشت عموم مردم در وحله اول باید دست دلالان و واسطه ها از بازار اقتصاد داخلی قطع کرد وارز های آزاد شده صرف رفع کمبودها اقتصادی گردد .البته در اوائل انقلاب وضعیت خیلی ازاین موقعیت بدتر بود که با تدبیر وپشتکار نخبه های اقتصادی وکنترل بازار وبانک مرکزی گشایش حاصل گردید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
جیب اقازاده ها هنوز جا داره یه بار به مردم ندین بزارید زجر بکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
بااین خبر دلالان ارز در کمین این دلار ها خواهند بود و این پولها نهایتا سر از جیب انها در خواهد اورد و مثل همیشه سر مردم بی کلاه خواهد ماند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۳ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
مرد باشین تقسیم‌کنین به مردم بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
از چی حرف میزنید، مطمئن باشید یک دلار هم آزاد نمیشه. بیخود برا چیزی که نیست نقشه نکشید
Iran (Islamic Republic of)
کارمند ساده
۱۱:۵۴ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
اعتماد مردم زمانی بدست می آید که علاوه بر بالا رفتن درآمد شان ( کارمندان و کارگران ساده و کسبه خرد نه روسا و مدیران میانی و تجار) دست افراد فاسد حکومتی دزد را جلو جمهور مردم قطع و یا شلاق و ... کنند و بزنند ... و تو خود بخوان حدیث مفصل از ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
نخیر میره به حساب کشورهای دیگر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
از همین الان به برادران دینی و مظلوم خودمون تبریک میگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
یک تصمیم درست در مملکت گرفته نمی شه وزارت صمت و دارایی لیست تمام تولید کنند کان را دارند و توان تولید شان را هم دارند نیاز مملکت هم مشخصه ، چرا ثبت سفارش اقلامی باید انجام شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
گاندو به کنار عملکرد روحانی و مشاورانش و بعضی وزرا هر عملی که انجام دادن فقط به قصد ضربه به کشور بود اقدامات بانک مرکزی اقدامات آخوندی اقدامات ظریف تصمیمات بنزین عدم توجه به صحبت های رهبری ارز 4200 و ترجیحی فساد و رانت نزدیکان روحانی که هرکار خواستن آزادانه انجام دادن ضعف وزارت اطلاعات در برخورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
ریشه کلیه مشکلات دولت روحانی در دولت احمدی نژاد نهفته بود ...دلیلشم خیلی مشخصه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
همه اش تبدیل میشه به خونه تو ترکیه.
پولدارها همه دارند فرار می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
واقعا راست گفتی. دمت گرم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
نترس در آخرت به برترین جا پرت می شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
بله باید محرمانه باشد،چون مال مردم نیست مال آقایون هست،خدا لعنتتون کنه، امین یا رب العالمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
اصلا خوندی چی نوشته؟ بعد نظر میدی!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
جالبه نوشته میزانش محرماانه هست.خودتون تا اخرشو بخونید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
سلام:چند پیشنهاد و راهکار عملی برای پیشبرد کشور در شرایط تحریم و غیر تحریم ،با تکیه بر توانمندی های و ظرفیت های عظیم داخلی اثرو نقش تحریم هارا باید بی خاصیت وخنثی کرده و ازبین برد و امریکا را از حربه تحریم و سپس مذاکره مایوس کرداز جمله راهکارها:استفاده درهمه حوزه های علمی،فنآوری و تولیدی ازجوانان نخبه ، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهای برترصنعتی،استفاده از قرار گاه سازندگی و شرکت مپنا به عنوان تجربه موفق وراهگشای خنثی سازی تحریم ها، ،جذب سرمایه عظیم ایرانیان مقیم خارج ،برنامه ریزی بودجه سالانه بدون کسری بودجه توسط دولت وعدم چاپ بی پشتوانه اسکناس وعدم افزایش پایه پولی بدون پشتوانه افزایش تولید، اصلاح نظام بانکی و کنترل تورم تک رقمی ،ممنوعیت قطعی هرگونه تعطیلی واحد ها وشرکت هایی تولیدی از طرف بانک ها،اعطای تسهیلات قرض الحسنه و بسیار کم بهره به واحد ها ی تولیدی متوسط و کوچک ، تک نرخی کردن ارز وحذف قطعی ارز 4200 تومانی که این ارز رانت زا و فساد آفرین بوده و باعث نابودی تولید داخلی می شود،استفاده ازظرفیت معادن بصورت غیر خام فروشی ، برنامه ریزی مدون علاوه بر خود کفایی دارای اهداف صادراتی برای تولیدات گسترده صنعتی وکشاورزی ( تدوین برنامه چهار ساله آبخیزداری و آبخوان داری برای تولید بیش از 400میلیون تن کالاهای کشاورزی)،شناسایی آموزش و نصب رایزن کارامد و امین اقتصادی حداقل به تعداد 100نفردرکشورهای همسایه ،همسو و غیر همسوبرای جهش صادرات ،برنامه ریزی صادرات به همسایگان ازمیزان2درصد کنونی به 20 درصد طی برنامه 4 ساله یعنی رسیدن به حدود 200میلیارد دلارصادرات به 15 کشورهمسایه، حمایت همه جانبه از تولید داخل با کیفی سازی وبا وضع تعرفه باز دارنده کالاهای خارجی مبازره هدفمند با قاچاق و فساد، پیمان های پولی دو وچند جانبه با کشورها ، ممنوعیت وقطع همیشگی فروش نفت خام وتبدیل آن به مواد پتروشیمی در صنایع با محوریت صادرات محصولات آن به همسایگان، اخذ مالیات عادلانه از ثروتمندان و عایدی سرمایه، خانه خالی و ماشین های لوکس واخذ مالیات از گردش حساب های بانکی ،تکمیل زنجیره و کریدور شمال ،جنوب و غرب به شرق از طریق پروژه های آزاد راهی، ریل وراه آهن برای دریافت حق ترانزیت از کشورهای مبداو مقصد، داخلی سازی با کیفیت خودرو با پلتفرم پیشرفته کاملا ایرانی و بومی، داخلی سازی با کیفیت و صادرات محورلوازم خانگی و لوازم ساختمانی ،استفاده از ظرفیت عظیم بسیج و نیروهای جهادی در تمام این مراحل برنامه ریزی پیشرفت و توسعه کشوروعدم اجازه ورود مجدد به شرکت هایی بیگانه عهد شکن مانند توتال ،پژو ،سامسونگ ، ال جی و... که به بهانه تحریم کشور را ترک کرده و باعث شوک و خسارت به اقتصاد و معیشت مردم شدند، بطور قطع با پیاده سازی این برنامه ها باید حربه دو گانه تحریم ومذاکره را ازدشمن گرفت.در غیر این صورت مانند 8 سال اخیر با بدعهدی و شرطی کردن اقتصاد به دشمن توسط دولت تشنه مذاکره وغربگرای روحانی، شیرازه اقتصاد مبتنی برتوانمندی و ظرفیت های داخلی و رویکرد اقتصاد مقاومتی ازهم می پاشد و باعث مشکلات عدیده ازجمله تورم غیر متعارف و افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری فزاینده، جهش عجیب و غیر عادی قیمت ارز، ریزش غیر طبیعی بورس و گرانی بی ضابطه کالا،مسکن و خدمات گردیده ونارضایتی بحق ملت را در پی دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
"منابع بلوکه شده بعد از آزادی به دولت تعلق ندارند"
بازم میره تو جیب دلال های میدون فردوسی
France
ناشناس
۰۸:۵۰ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
من نظر این کارشناسان بالا رو کاملا رد میکنم . ارزپاشی جهت کاهش قیمت ارز باید حتما انجام بشه و در اولویت هست . در کنار ارز پاشی بایستی جلو واردات رو گرفت کسانی که دارای کارت بازرگانی هستند باید زیر نظر کامل اتاق بازرگانی باشند . هر کالایی مجوز واردات ندارد. حمایت از تولید ملی باید در راس باشه . قیمت ارز باید خیلی بیاد پایین چون موجب ایجاد تورم بیشتر خواهد شد. کالاهایی مثل خودرو و طلا و مخصوصا مسکن باید بیاد پایین تا مردم به این چیزها بعنوان کالای سرمایه ای نگاه نکنند. باید پولهای مردم یا در تولید هزینه بشه یا در بانکها که ارزش ریال بره بالا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
ارز پاشی بشه تا دوباره جهت خرید خانه در امارات ترکیه قبرس ....هزینه شودیا غذای سگ و گربه وارد شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
این ارزها بعد از آزادی به چهار قسمت تقسیم میشود : ۱_ سوریه ۲_ لبنان ۳_یمن و چهارم دزدها و اختلاص کنندگان محترم که احتیاج به پول دارن برای بچه ها شون که خارج از کشور خوش گذرونی میکنن مردم مستضعف ایران هم فقط تماشاچی هستند که چطور درآمد کشورشون صرف چیزی غیر از ملت خودشون میشه . اگه روی بازار ارز و تورم و گرونی تاثیری نداشت اون چهار مورد بالا درستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
همین که میگه ارزپاشی نباید بشه یعنی اینکه منوشما تاثیرش رو حس نمی‌کنیم و قطعا صرف مواردی که شما گفتید میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
حرف شما حقیقت دارد و میشه روی ان قسم هم خورد0
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
بازهم دروغ و بازهم لایی کشی ، یعنی چی که نمیدونید چقد از دنیا دلار طلب داریم شماها ندونید من میدونم ، بعدشم شماها موافق اصلی بی ارزش شدن پول همینجوری داره میگه که اگه دلار زیاد به بازار تزریق بشه ارزش دلار میاد پایین تو دنبال منافع و ارزش دلار هستی یا منافع و ارزش ریال ایرانی ؟اصول پول همینه هر کی میاد برمنصب می شینه اول برای خودش دو دوتا چهارتا میکنه اصلا به فکر مردم نیست اونقدر ارز دلار بیارید پایین تا هیچ کس میل به خرید نداشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
خوب تو که میدونی بگو بقیه هم بدونند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
دولت نباید به خاطر در آمد خودش کرسی بوجه دلار را به دست راند هوا آن سوداگران فساد سازان ها دلالها بده که زندگی اقتصاد کشور را به روزانداخنتن ظلم بی عدالتی بس است