ابر تورم در راه است؟

چند دهه است که شاهد تورم‌های چشمگیر در کشور هستیم که لازم است تیم اقتصادی دولت تمهیدات ویژه‌ای را برای مهار تورم در نظر بگیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در ماه‌های پایانی دولت دوازدهم شاهد افزایش چشمگیر قیمت انواع کالا‌ها بودیم؛ مرغ ۴۰ هزار تومانی، هویج ۲۴ هزار تومانی، ماست ۵۰ هزار تومانی، شکر ۱۵ هزار تومانی و قند ۱۸ هزار تومانی.

 

آمار نرخ تورم از ابتدای امسال افزایش 13 درصدی را نشان می دهد. 

/

این نرخ تورم بالا فقط به امسال محدود نمی شود. طبق آخرین بررسی موسسه Trading Economics کشور ما در فهرست ۱۰ کشور با بالاترین سرعت رشد قیمت یا همان تورم قرار دارد. بر این اساس ایران در بین ۱۸۶ کشور در رتبه ششم قرار دارد. این در حالی است که نرخ تورم در برنامه ششم توسعه 8.8 درصد هدف گذاری شده بود.

/

در حالی در چند سال گذشته چنین تورم های بالایی را گذرانده ایم که وزیر اقتصاد دولت دوازدهم در جلسه رای اعتماد خود در آبان ماه 1397، خود را واقف به مسائل این وزارتخانه معرفی کرده بود. همچنین معتقد بود که مهار و کنترل تورم کاملا شدنی و نیازمند اقدامات خاصی است.

بسیاری از کشورها نیز مانند ایران تورم های بالا را تجربه کرده اند اما توانستند با راهکارهایی آن را مهار کنند. راه‌حلی که کشورهای مختلف را در دست‌یابی به کنترل و مدیریت نرخ تورم به موفقیت رسانده، اتخاذ سیاست‌های پولی صحیح است. سیاست‌های پولی توسط بانک مرکزی تعیین و اجرا می‌شوند. 

در سال ۲۰۰۱، تورم ۶۸ درصدی در ترکیه وجود داشت. بانک مرکزی با رساندن نرخ بهره به ۸۰ درصد موفق به کنترل تورم شد و کمتر از ۳ سال بعد، تورم ترکیه تک رقمی شد و دولت با ابزار پولی موفق به شکست تورم شد.

در روسیه نیز این بانک مرکزی بود که با هدف‌گذاری تورمی از سال ۲۰۱۵، توانسته است، نرخ تورم را پایین نگه‌ دارد.

بانک مرکزی ایران نیز خرداد ماه سال 1399 طی اطلاعیه ای نرخ تورم را در بازه زمانی یک ساله 22 درصد با دامنه مثبت و منفی 2 واحد درصد هدف گذاری کرد. 

 اما کنترل بانک مرکزی بر تورم با توجه به تاثیرپذیری شدید آن از تحولات اقتصادی داخل و خارج کشور مانند نوسانات قیمت نفت و درآمدهای نفتی، نا اطمینانی­‌های بین‌المللی از محل تحریم­‌ها، کسری بودجه و ناترازی­‌های بانک ­ها و ...، ضعیف بود و در نتیجه هدف گذاری تعیین شده برای سیاست گذار پولی نیز بسیار دشوار بود.

در این رابطه با کارشناسان اقتصادی گفت و گو کردیم و چرایی تورم های بالای چند دهه گذشته را جویا شدیم.

چرا ایران با نرخ بالای تورم رو به روست؟

علی مروی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که علت تورم‌های سنگین در کشور ما چیست؟ و چرا چندین سال است که قادر به مهار آن نیستیم؟ بیان کرد: این تورم‌های بلندمدت ساختاری دو متهم اصلی دارند. یکی کسری بودجه دولت یا به عبارت دقیق‌تر شکاف درآمد‌ها و هزینه‌های دولت است؛ منظور از درآمد‌ها نیز درآمد‌های عملیاتی است، درآمد‌هایی که از جامعه جمع می‌شود و منظور، درآمد‌های نفتی نیست. دوم، خلق پول بی ضابطه بانک هاست.

او در ادامه بیان کرد: در توضیح علت اول می‌توان گفت که از قبل انقلاب و اوایل دهه ۵۰ دولت‌ها عادت کردند که هزینه هایشان بیشتر از درآمد‌های عملیاتی باشد که همان درآمد‌های مالیاتی و عوارضی است و عادت کرده اند که این شکاف را با ارز نفتی پر کنند. این درآمد‌های نفتی را به بانک مرکزی داده و بانک مرکزی این دلار‌ها را به بازار فروخته و از جامعه پول جمع کرده و به دولت‌ها داده است؛ در این صورت اثر تورمی نداشته، اما اثر بیماری هلندی داشته است.

او افزود: زیرا این عرضه دلار در بازار منجر به سرکوب نرخ ارز شده و آن را به صورت تصنعی پایین آورده و به دنبال آن موجب شده که واردات تشویق و صادرات تنبیه شود. عملا منجر به تضعیف تولید و تولید زدایی می‌شود. منتهی اگر بانک مرکزی این دلار‌هایی که از بازار گرفته را به ذخایر خارجی وارد کند و در اقتصاد وارد نشود، پولی که به دولت پرداخت شده پول پر قدرتی بوده که از جامعه نبوده و از بیرون نظام بانکی به داخل شبکه بانکی تزریق شده است. این فرآیند به اندازه ضریب فزاینده، ضریب خورده و حجم نقدینگی را افزایش داده است.

آیا امسال شاهد تورم بالاتری خواهیم بود؟ / چرا بانک مرکزی نتوانست تورم را مهار کند؟ / دولت جدید چگونه می‌تواند تورم را کنترل کند؟

مروی اظهار کرد: از آنجایی که این فرایند بسیار سریع رخ داده و رشد کالا و خدمات نیز به آن اندازه نبوده، خود این عامل موجب ایجاد تورم شده است. البته در عمل ترکیب این دو بوده است؛ بخشی از ارز را به بازار عرضه کند و بخشی از آن را نزد ذخایر خود نگه دارد. به همین دلیل یکی از ریشه‌های اصلی تورم، بحث استفاده از ارز‌های نفتی در بودجه دولت است. ریشه دیگر این است که خلق پول بانک‌های ما خلق پول ضابطه مندی نبوده و ضریب فزاینده نقدینگی ما طی سالیان اخیر از ۲.۵ به بالای ۷ رسیده است.

کاهش تورم در گروی خروج درآمد نفتی از بودجه است

این استاد دانشگاه با اشاره به راهکار‌های برون رفت از تورم‌های سنگین بیان کرد: در وهله اول درآمد‌های نفتی باید از بودجه دولت بیرون کشیده شود؛ به طوری که بودجه نفتی باید خارج شود. حالا باید برای شکاف هزینه‌ها و درآمد‌ها فکری کرد که یکی از کار‌ها این است که دولت باید هزینه‌های خود را مهار و حتی کاهش دهد. دوم اینکه برای افزایش درآمد‌ها در کوتاه مدت سه یا چهار اقدام می‌توان انجام داد. یکی این است که از فروش اوراق بدهی استفاده کند، دوم اینکه واگذاری شرکت‌های دولتی را انجام دهد و سوم فروش زمین برای توسعه شهری است.

او ادامه داد: منتهی این موارد تا مدت زمان محدودی قابلیت انجام دارد و در میان مدت و بلند مدت باید نظام مالیاتی اصلاح شود، زیرا در نسبت درآمد‌های مالیاتی به GDP، اکنون جزء پنج کشوری هستیم که پایین‌ترین نسبت را دارد. به این دلیل که نظام مالیاتی ما طوری است که از بخش رسمی مالیات می‌گیرد و بخش غیر رسمی به نوعی رها شده و مالیات PIT نداریم. یعنی مالیات بر عملکرد شرکت‌ها و ارزش افزوده داریم که بر شرکت‌ها فشار می‌آورد، اما هر شرکتی که تصمیم بگیرد وارد بخش غیر رسمی شود، به راحتی می‌تواند با حساب‌های اجاره‌ای کار کند.

او افزود: همین امر باعث شده که بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد اقتصاد ما بخش غیر رسمی باشد. می‌توان درآمد‌های مالیاتی دولت را افزایش داد بدون اینکه نیاز باشد فشار مضاعفی به بخش رسمی و بنگاه‌های این بخش وارد کرد. زیرا هم اکنون از منظر مالیات تحت فشار هستند. حتی می‌توان نرخ مالیات بر عملکرد شرکت‌ها را نیز کاهش داد.

مروی ادامه داد: متهم دوم تورم خلق پول بانکی است که به ناترازی بانک‌ها بر می‌گردد. باید اصلاح نظام مالیاتی نیز در دستور دولت بعد قرار گیرد و خلق پول بانک‌ها ضابطه‌مند شود. همین طور باید نسبت به کفایت سرمایه خود بانک ها، تنظیم گری‌های به روز و مبتنی بر استاندارد‌های بازل ۳ اعمال شود. همچنین رویکرد عقد محوری و قرارداد محوری به بانک باید به رویکرد کفایت سرمایه و کفایت ذخایر منتقل شود.

او افزود: ضمن اینکه باید با اعمال استاندارد‌های مربوط به گزارشگری و حسابداری که استاندارد‌های روز بین المللی باشد، از سلامت تسهیلات دهی بانک‌ها تا حد امکان اطمینان حاصل شود. این نیز انجام نمی‌شود مگر اینکه بانک مرکزی تنظیم گری نظام بانکی را به خوبی انجام دهد. البته همزمان با این موارد باید اصلاح بانک‌هایی که اکنون وضعیت خوبی ندارند، نیز در دستور کار قرار بگیرد.

ممکن است امسال و سال بعد تورم های بالاتری را تجربه کنیم

سعید توتونچی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تورم های بالا در چند دهه بیان کرد: سه نوع تورم در اقتصاد کشور داریم؛ تورم ساختاری، تورم ناشی از بی انضباطی بودجه دولت و تورم ناشی از افزایش هزینه مبادله یا کندی طرف عرضه.

او در ادامه اظهار کرد: من معتقدم که در سال های اخیر تورم ناشی از فشار تقاضا وجود ندارد، زیرا مردم قدرت خرید نداشته اند. پس بخشی از تورم، ساختاری و بخشی از آن به ضعف طرف عرضه مربوط می شود که ناشی از تحریم ها و فشار هزینه های مبادله است. بخشی از آن نیز به بی انضباطی بودجه دولت باز می گردد که می تواند ریشه پولی داشته باشد. در واقع دولت برای پوشش دادن هزینه های خود در بودجه که تقاضای آن محقق نشده، از شگردهایی مانند استفاده بیشتر از تنخواه بانک مرکزی و تسویه نکردن آن در زمان های مشخص استفاده می کند که به نوعی پایه پولی را متاثر می کند.

او افزود: واقعیت این است که به جز تورم ساختاری، اگر نسبت به تورم طرف عرضه که به دلیل تحریم ها و افزایش هزینه مبادله در اقتصاد کشور است و تورم ناشی از بی انضباطی دولت، تدبیری نشود ممکن است که تورم های شدید را در سال ۱۴۰۰ و سال بعد نیز تجربه کنیم.

این کارشناس اقتصادی در ادامه تصریح کرد: اما یک دلخوشی و چشم انداز مثبتی از این باب که بخشی از مشکلات مربوط به تورم ناشی از انضباط بودجه ای دولت با تدبیرهایی برطرف شود، دارم. به عنوان مثال، تامین درآمدهای پایدار دولت، مولد سازی دارایی های دولت، فروش هوشمندانه و مدبرانه اوراق، ایجاد پایه های درآمدی مبتنی بر ثروت در کوتاه مدت؛ در واقع کسری بودجه دولت از این محل ها تامین شود و استفاده از ظرفیت های پولی برای جبران کسری بودجه دولت اندکی تعدیل شود تا تورم این بخش فروکش کند.

مهار تورم ناشی از تحریم؛ استفاده از ظرفیت های منطقه ای کشورهای همسایه در تسهیل مبادلات

او بیان کرد: دلخوشی دیگر این است که دولت مدیریت فعالانه داشته باشد و نه منفعلانه. یعنی دولت به صورت فعال از ظرفیت های منطقه ای کشورها و همسایه های ۱۵ گانه برای تسهیل مبادلات خود استفاده کند و از این طریق می تواند بخشی از تورم ناشی از تحریم یا طرف عرضه را کنترل کند.

او افزود: این دو بال در کنار هم و رفتار فعالانه سیاست گذاران و دولت جدید می تواند بخش بزرگی از بار تورمی را که پیش بینی می شود، کاهش دهد.

توتونچی اشاره کرد: تاکید می کنم که اگر این دو رویکرد از روز اول استقرار در دولت به صورت فعالانه، مبتنی بر برنامه عملیاتی و با هماهنگی چندین وزارتخانه (معاونت اقتصادی وزارت خارجه، سازمان توسعه تجارت وزارت صمت، سازمان سرمایه گذاری خارجی وزارت اقتصاد و تمام ظرفیت های مدیریت اقتصادی کشور) اجرا شود و همچنین از طریق مدیریت کسری بودجه، مولد سازی و واگذاری دارایی های دولت می تواند منابعی را تامین و وضعیت فعلی را بهبود دهد. 

تامین مالی بدون افزایش پایه پولی؛ از طریق واگذاری های دولت

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر دولت سهام یکی از شرکت ها را در بورس واگذار کند، به لحاظ کارشناسی معتقدم که مردم نیز از آن استقبال می کنند؛ می تواند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از طریق واگذاری همین یک قلم شرکت و با شرایط فعلی بازار سرمایه تامین مالی کند.

او افزود: این مثال را از این جهت عرض کردم که در مولد سازی دارایی ها دولت می تواند با واگذاری دارایی های خود تامین مالی خوبی انجام دهد، بدون اینکه پایه پولی به واسطه استفاده از منابع بانک مرکزی افزایش پیدا کند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در مورد درآمدهای ناشی از پایه های مالیاتی مبتنی بر دارایی، ثروت و کالاهای لوکس ظرفیت های بسیار خوبی وجود دارد که با چند حکم و قانون ساده می تواند این ظرفیت ها را فعال کند. در بخش ظرفیت فروش اوراق هر چند که معذوریت هایی ایجاد می کند، اما حد بهینه ای دارد که دولت باید متناسب با تولید ناخالص داخلی بدهی ایجاد کند.

او افزود: تمام این موارد در مقابل تامین کسری بودجه با ظرفیت نهادهای پولی، آثار تحمیلی به مراتب کمتری خواهد داشت. به بیان دیگر در بحث مالیات، فروش اوراق، مولد سازی دارایی ها و فروش دارایی های دولت هیچ اثر منفی ایجاد نمی کند.

توتونچی ادامه داد: بنابراین دولت می تواند با چند اقدام در عرصه های مختلف ضرب تورم ناشی از سیاست های تحریمی و تورم ناشی از کسری بودجه را کنترل کند، اما به شرط هایی از جمله: تیم اقتصادی و تیم سیاست خارجی دولت بسیار منسجم، در کنار هم و با برنامه ریزی عمل کنند. دوم، مدیران پرتفوی یا سبد گردان دارایی دولت؛ دارایی های راکد و قابل واگذاری را شناسایی و با مدیریت بازار سرمایه از ظرفیت نقدینگی در دست مردم استفاده کنند. در موعد مشخص نیز این دارایی ها را به مردم بدهند که یک بازی دو سر برد است.

او گفت: در نهایت صاحب این دارایی ها مردم می شوند. مشارکت مردم در اقتصاد آرزوی تمام سیاست گذاران کلان اقتصادی دولت است. بنابراین نقش آفرینی مردم در نهادهای قدرت و درآمد، امنیت اقتصادی و ملی کشور را ارتقا می دهد. همچنین در بحث ایجاد پایه های درآمدی با ثبات به صورت مشخص وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه دست به دست هم دهند. در نتیجه کنترل تورم با پیش بینی های بدبینانه ای که بیان می شود، از این طریق راحت تر است تا اینکه تمام اقتصاد و مناسبات آن را در سبد مذاکره قرار دهیم.

مهار تورم در کوتاه مدت، دشوار است/ مسئله اصلی ارز و گشایش های خارجی است

حسین درودیان کارشناس اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به راهکار‌های مهار تورم بیان کرد: مهار این تورم در کوتاه مدت کار دشواری است. مسئله اصلی در کوتاه مدت، مسئله ارز و گشایش‌های خارجی است. بخشی از مهار نرخ بالای تورم، تخفیف‌های تحریمی و بخشی دیگر، انتقال تدریجی کانال‌های تجاری و ارزی ما به سمت مسیر‌هایی است که تحریم پذیری پایین تری دارند. این‌ها راهکار‌هایی هستند که می‌توانند در کوتاه مدت بر کاهش نرخ تورم اثرگذار باشند. اما مهار آن در بلندمدت به کیفیت رشد نقدینگی، اصلاح نظام بانکی و اصلاح بودجه بر می‌گردد.

او ادامه داد: اگر تورم از کنترل ما خارج بود و نتوانستیم آن را کاهش دهیم؛ می‌توانیم به سیاست‌های جبرانی برای سه دهک پایین فکر کنیم. به هر حال اگر تورم افزایش پیدا کرد، این راه حل از جمله اقدامات جبرانی به شمار می‌آید.

درست است که کشورهای زیادی در مهار تورم موفق بوده اند اما باید در نظر داشت که مهار  این تورم  در ایران زمان بر است.  بر این اساس دولت سیزدهم ابتدا باید به اصلاحات اساسی و عمیق در اقتصاد بپردازد و سپس هدف گذاری مواردی از جمله مهار تورم و رشد پایدار اقتصادی را در نظر بگیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
تند سریع انقلابی دلار بشه 5000 تومان
Iran (Islamic Republic of)
جعفری
۱۹:۱۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
خدا رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۹:۱۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
مسئولان به جای وعده هاشون کلید میخورن
Iran (Islamic Republic of)
ولایت جهانی
۱۸:۰۲ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
در هر صورت امریکا و اسراعیل دشمن هستند و ما خواهان نابودی و افول دشمنان هستیم وسلام نامه تمام ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
با این همه نفت و گاز باید با زیمباوه و لبنان مقایسه بشیم؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۲ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تا زمانی که با امریکا اسرائیل دشمنی کنیم همینه دوستی با روسیه و چین هیچ سودی برا ما نداره تاریخ اینو فریاد میزنه اگر دوستان زحمت بدن مطالعه کنن
Iran (Islamic Republic of)
نا
۱۱:۲۶ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
بوند
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۵۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
حتی موقع رانندگی هم به همه تابلوها وچراغ ها وجدول ها نگاه میکنیم،بعد ارزیابی نهایی میکنیم.|||همه آنهایی که منفی بافی میکنند،مثل آن کلاه بوغی کارتون گالیور،آیانمی بیننداین همه نشانه های دست لطف خدارا: ۶سال پیش سلیمانی وروسیه،نقشه جنگ منطقه را معکوس کردند.۴سال پیش داعش نابودشد.یکسال پیش قالیباف کاربلدوتیم نمایندگان راست ودرست مجلس کشوررا بدست گرفتند.و۲سال پیش رئیسی غیور کارپاکسازی راازقوه قضاآغازکرد.وخرداد امسال رئیس جمهورپاک وغیور ایران شد. و...بقیه عنایات روشن خدا در راه آینده.
پس بازهم غمبرک ویاس وناامیدی وترساندن فوبیسمی؟؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
س
۱۳:۳۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
س
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
این اخرین فرصتونه ریسی اوردین ، ۸ سال گفتید شما بد انتخاب کردین ما هم گفتیم باشه بازم همون وضع بشه دیگه همچی تمومه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۳:۰۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تولید نقدینگی به دلیل وجود ارگانهای دولتی زیان ده و پرداخت حقوقهای بالا به کارمندان رسمی در شرایط تحریم موجب تورم شدید شده اگه برجام به نتیجه برسه که البته سیاست نظام ادامه برجامه که خوب با پول دلار نفتی ابر تورم منتفیه و مهار میشه ولی اگه برجام به سرانجام نرسه و حقوق و هزینه های ارگانها و نهادها کما فی السابق ادامه پیدا کنه قطعا ابرتورم خواهیم داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
برجام برجام برجام
همين رو فقط بلدين؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
نفت داشتیم تورم داشتیم حالا هم نفت نمی فروشیم تورم داریم فرقی نداره تورم داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تورم خیلی هم خوبه اگر شما فروشنده باشی و دولت هم شریک است که مالیات میگیره از این فروش. تورم برای مصرف کننده بد است که گیج مانده چرا جنس پنج و ده سال پیش را داره با نرخ روز میخره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اقتصاد روی ریل گذاری درست درمانی حرکت نداره و تصمیمات لحظه ایی بلای جانش شده تحریم باعث شد تا ذربین بدست بدنبال نواقصی که همسو با اراده دشمن است و دشمن آگاهانه برآن سوار شده بود بیفتیم وتا آن زمان همه چاله ها را با صادرات نفت که آیندگان نیز از آن سهم دارند پر میکردیم ناگاه چشم باز کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تنها راه نجات دوستی با تمام کشورها از جنله امریکا واسراییل است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
نهههههههههه
ما نباید خودمون رو تسلیم دشمن کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
ما مسلمانیم و پای ارمانهامون هستیم ما ملت امام حسین هستیم و ذلت نمی پذیریم شما کافر باشی مشکل خودتونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
خوش خيال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
دقیقا متاسفانه یه مشت مغز پوسیده فکر میکنن اسرائیل دشمن ماست در حالی که اگر اسرائیل امریکا تو 8سال جنگ عراق به ایران کمک نمیکردن الان صدام حسین تو کاخ نیاوران نشسته بود الان ایران دست دوستی با تمام کشورایی که تو زمان جنگ ارزوی مرگ مارو داشتن داده حقمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
در زمان جنگ
تنها حامی ما کشور روسیه بود که همونم فقط RPG و کلاش به ما میفروخت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اینه حرف حساب
بلاخره یه ادم روشن فکر زبون باز کرد
دمت گرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
دوستی هاست که می ماند
دشمنی ها رفت نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اقا من میخوام یه حرف حساب بزنم و اونم اینکه
اقا تو تاریخ بشریت خیلی از کشور ها ازبین رفته و خیلی ها کشته شدند
حالا غیرتتون گل کرده یا کاسبان تحریم؟؟؟:)))))))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
روحانی در هشت سال ریاست خود فقط یک جمله درست گفت
در مناظره دور اول انتخابات گفت، تورم آمار و ارقام روی کاغذ نیست بلکه تورم جیب من است.
نه خودش به حرفی که زد ایمان داشت و نه کارشناسان به اصطلاح اقتصادی کنونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تا زمانیکه که این سیستم مسخره بانکی و بساط ربا رو جمع نکنید همینه. همه جای دنیا هم همینه. از جیب مردم عادی برداشته میشه و به جیب سرمایه داران سرازیر میشه. اصلا شیطان و قومش این سیستم رو برای دزدی طراحی کردند. چرا ما باید سیستم اونا رو کپی کنیم در صورتیکه در قرآن ربا جنگ با خداست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
شما یه تحقیق درمورد بانکداری بقیه کشورا بکن.سود وام تو امریکا ۱درصده تو ایران ۲۴درصد!کجا مسلمون ترن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
ازماست كه برماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
دیگه جرا یعنی باز هم میخواد خاک بر سرمون بشه خدا بهمون رحم کنه ایندفعه از کرونا نمی ریم از تورم می میریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
بیشرفا این همه چرت و پرت رو گفتید که آخرش بگید فعلا رئیسی هم نمیتونه هیچ کاری بکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
خدا لعنت کنه خیانت کار هایی که باعث این وضعیت هستند این تورم حق این ملت نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
یعنی دولت آقای رییسی هم پر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
به جهنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
من خانمم سرپرست خانوار هستم با دو دختر یتیم دو ملیون از حقوق بابای مرحومم رو میبرم کرایه نشیینم ماهی یه ملیون کرایه خونه و آب وبرق و گاز و میدم تمام حقوقم و میدم کرایه خونه و قبضبا هیچی برای خرج خونه نمی مونه بعضی وقتا صورتم و میپوشونم میرم گدایی میکنم الان تابستونه هوا گرمه نمیتونم صورتمو بپوشونم حالم بد میشه آخه چرا دولتی که اینهمه نفت و گاز و صادرات و معادن داشته باشه باید این وضعش باشه بخدا دیگه خسته شدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تنها راه قیام مسلحانه علیه این حروم لقمه هاست
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۴:۱۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
واقعا من هم همین شرایط و دارم ۳۷ سال دارم هیچی واقعا .الانم هر چی هست همین یه لقمه نون از قدیم مونده الان نه استخدامی هست که بخواد رسمی باشه قراردادیشم نیست .پدر من بی سواد بود ولی کار خوب داشت بدون دردسر زندگی کرد تو شرکت مخابرات راننده سرویس کارکنان ناحیه ۷ تهران بود استخدام رسمی هم بود الان کار کجا بود آینده کجا بود ازدواج کجا بود قدیمیا همه چیشون سر وقتش بود ازدواج سر وقت بود حتی پیری و همه چیشون سر وقت شد نوه هاشون و دیدن جمعیت خانواده ها زیاد بودن خواهر بود برادر بود عمو داشتیم عمه داشتیم خاله داشتیم همه پشت هم بودن الان کی میخواد پشت کی وایسه چرا فقط مرگ و چاره گذاشتن باسه همه اولین چیزی که به ذهن همه میاد راحت مردنه به کسی محتاج نشدنه عابرومندانه مردنه .خدا نگذره ازتون هیچ دلخوشی خدا وکیلی من جوون ۳۷ ساله حضرت عباسی ندارم به خدا نفهمیدم چی شد دیگه تموم شد دیگه برنمیگرده تمامم سگ دو زدم هیچ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
واینجاست که یه بابایی گفت:
مردم به ریال حقوق میگیرند به دلارخرج میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تو اخبار رسانه ملی هم همیشه هزینه های دولت را به دلار اعلام می‌کنند
Iran (Islamic Republic of)
راضیه
۰۳:۲۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
دولت بجای افزایش تولید ، وافزایش مالیات ، از کانالهای دیگر فشار بر مردم وارد می کند مثلا کسی خونه ی ساخته برای خودش اونقدر ایراد واشکال برای پایان کار از مردم می گیرد که مردم از خانه ساختن بیزارشونند معمولا افراد با ساختن خونه برای خود مقروضند ونیازمند کمک وهمراهی ، نه کندن پوست طرف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۳ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اینه اون پیشرفت های انقلابی و جهادی
Netherlands
علی
۰۳:۱۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
عذاب الهی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
سلام همه بذبختیها درایران زیر سر دانشکاهسان واقتصاد خواندهای برده ودوتابعیتی خزانهداریامریکا هست الان هرکی یه متر ویه ارزشکذاریبرای خودش راه انداختهاست وقضاوتها هیجکدام منصفانه نیست نتیجه همین زاویه دید بردکی خزانهداریامریکا وتسلط علم بیپدرومادر ومتحجر ومتعصب علمی هست همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
فدای سر رهبر همه از گشنگی هم بمیریم عیبی نداره ما ملت شهادتیم ما ملت امام حسینیم نباید از مردن بترسیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
میشه کمتر ....بخوری
برا سلامتیت خوب نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
وقتی که همه بمیریم دولت میخواد بر کی حکومت کنه و از کی مالیات بگیره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اگه منظورت دقیقا عکس چیزیه که گفتی و هدفت این بوده مردم روعصبانی کنی اشتباه کردی
Australia
ناشناس
۰۲:۴۳ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اونایی ک میگفتن تحریم تاثیر نداره و آمریکا هیچ غلطی نمیکنه دقیقا کجان الان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
دور میزگرد بررسی وضعیت اقتصاد و اعلام نظر و پیشنهاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اون دوستمون نوشته بود این تورم مال دولت روحانیه...نه برادرمن در ۴سال اول روحانی حتی تورم تک رقمی شددرچهارسال اول روحانی بهترین سالها تو۴۰اخیر بود...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۲ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
حمایت از کالای ایرانی تنها راه نجات است و نابودی امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
منظورتون کالاهای مونتاژ که قطعاتش وارداتی هست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
فقط موندم اونایی که میگن فشار حداکثری شکست خورد چطور ارزیابی میکنن.بابا غیر از ده درصدی از مردم ایران که بیشتر خود دولتمردا هستن بقیه یعنی نود درصد وقتی شب میشه نفس از ته دل میکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
خوب منظورشون همون ده درصد هست که فشارحداکثری نتونست شکستشون بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
والا ایران کشوری هست که از منابع غنی هستش .مثلا همین معادن مس و طلا و سنگهای عقیق و فیروزه ..میگن تا ۲۰۰سال معادن مس دارن ..برای آبادی کشور یکیش کافیه ..فقط نمی‌دونم چرا سیری ناپذیر هستن ..منابع نفت بلد نیستن درست استفاده کنن .همه منابع رو خام میفروشن .میتونن اشتغال ایجاد کنن .هنوز ماهی دریاها فروخته میشن یا حتی بخاطر فروش نفت جریان خوزستان ..
خدا به دادمون برسه ..چین بدون منابع بشه پولدار ما بشیم فقیر روز به روز بدتر از دیروز
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۰۰:۲۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
برا پولدارها تورم۴۸ درصد هست برا مردم عادی بالای۳۰۰ درصد تورم هست ولی مسئولان ما همیشه کور هستن
Netherlands
ناشناس
۰۰:۲۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
سیاستمدار دوراندیش و بین الملی نباشه وعلم به روز تعامل دنیا بلد نباشه نتیجه اش همین میشه
آقای ظریف زبان انگلیسی بلد بود ولی سیاست نداشت
سیاستمدار مال روزهای سخته چجوری دشمن را رام وبه خود جلب کنه و چه وقت براش خنجر بکشه
غرب امریکا بحد کافی درایران جاسوس دارن و ریز درشت وظعیت را انتقال میدن
ماباید منافع کلی کشور را فدای دست زدن چندتا درداخل وچندتا در منطقه نکنیم
دیر یا زود باید برجام احیا بشه یعنی راهی وجود نداره پس بهتره زودتر انجام بشه تا ضررهای سنگینی به مردم عزیزمان وارد نشه
طولانی شدن احیای برجام فقط فقط هدر دادن منابع منافع برای هیچ است
ابر تورمی وجود نخواهد داشت مطمئن باشید
اقتصاددانهایی که ناامیدی درجامعه پخش میکنن
اینجا ایران کشور دلیر مردان است
ایرانی با خلاقیت درسیاست خارجی وداخلی همه این تورمها را کنار خواهد زد
خدایا ما بر تو توکل میکنیم برای مان بهترینها را رقم بزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
جالبه تو این لیست حتی یک کشوری که درگیر جنگ باشه هم نیست.
Germany
ناشناس
۰۰:۲۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
نسل آینده ما نسل سوخته هست
نه فرزند نه پول نه آینده!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
این قدر گرونی انصاف نیست آخه مردم به سختی دارن خرج خونه شون رو درمیارن این چه وضع آخه مسولان محترم یکمی به فکر مردم باشین لطفا
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۰:۰۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
دولت باید کنترل شدیدی روی بانک ها ایجاد کنه که پایه پولی افزایش پیدا نکنه اصلا چه نیازی هست این همه بانک دولتی و خصوصی داشته باشیم .از طرفی بدهی صدهزار میلیارد تومانی خودرو سازها باید با فروش دارایی هایی مثل املاک اونها تصفیه بشه تا شاهد رونق تولید در این بخش باشیم دولت باید مالیات گروه های ثروت مند جامعه را افزایش بده فرضا کسی که بنز پنج میلیاردی سوار میشه برای سوار شدن اون ماشین ماهی پنج میلیون تومان مالیات بده و همچنین مالیات بر نگهداری املاک مازاد در حدی که نگهداری ملک مازاد نیاز نصرفه و در نتیجه این املاک به بازار عرضه میشن دولت کارهای زیادی میتونه انجام بده .یکی از خیانت های که شد در این کشور افزایش سالیانه بیست درصد حقوق بود که خودش تورم زا بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هویج ها رو میزارن بگنده تا دست مردم نرسه و قیمتش بره بالا، روحانی ضربه اخر رو وقتی زد که قیمت نان رو دو برابر کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
این کارشناسی های صد من یه غاز را ما زیاد شنیدیم فقط حرف و حرف و حرف ماشااله کارشناس زیاد داریم اما عمل هیچ اینا توجیه برای بی کفایتی وگرنه کشور ایران با این همه پتانسیل اینجوری باید اداره بشه با کشورهای افریقایی هم سطح باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
استعفا ریسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
همین دو هفنه رئیسی سکه 10500 شد 12000
دلار 24000 شد 27000
پراید 120 تومن 150 تومن شد.
کدام تدبیر دولت؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مونا
۰۷:۳۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
همه اینا ترکش های دولت بی خاصیت روحانی است،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
کابینه هنوز تشکیل نشده. هنوز وزرای قبلی سرکارند. برای روحانی از این حرفها نمیزدید و می‌گفتیم با خرابکاری احمدی نژاد به سالها زمان نیاز داره حالا که دولت کلید رکورد خرابکاری رو زده از رییسی هنوز نیومده انتظار معجزه دارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
انتظار معجزه نداریم ولی انتظار داشتیم مدتی ثابت بمونه بعد کم کم اصلاح بشه نه اینکه همچنان با سرعت قیمت ها افزایش پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
گوش دولت ومسعولان به این ابرتورم فق وووونیست کدام مسعول دلش بحال مردم حطاخاک کشورسوخته تورم چرا فقرچرازجرچرا ضلم چرااحتکاروصدها وه دیگرچرا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
باید قانونی وضع شود تا همزمان با تنفیذ رئیس جمهور جدید وزرای پیشنهادی هم تا زمان اخذ رای اعتماد از مجلس بعنوان سرپرست بجای وزرای دولت قبل منصوب شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اینجا مقامات اصلا تعریف تورم را بلد نیستند،فکر میکنن تورم فقط یعنی گرانی.همین.
شعار خوب بلدند.بزودی بالای ونزوئلا هستیم.شک نکنید.
این وزرایی که قراره بیان همه سطوح را منقلب و از آموزش تا اقتصاد تا همه چی میشیم الگوی دنیا،همه تو صف می ایستن تا ببینن ما چه کردیم که اینقدر پیشرفت کردیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
سه راه حل بنده پیدا کردم که مفید هست. 1.مهاجرت به مکانی بهتر به جز کشورهای جنگ زده 2.خوردن قرص خواب برای فراموش کردن گرانی و مشکلات معیشتی 3.ندیدن اخبار الخصوص قسمت دلار و این چیزا
یک پیشنهاد هم برای مسئولین دارم: یک نشگون به خودتان سفت بگیرید بد نیست، شاید از خواب غفلت بیدار شدید
Iran (Islamic Republic of)
لقمان
۲۳:۴۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
سلام به نظر من باید کل مسولین ایرانی رو بزارند کنار و بجای اونها نیروی ژاپنی بیارند و همه رو تعویض کنند تا مملکت گل و بلبل کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اتفاقا مسئولا هم مثل تو فکر می‌کنند که وضع کشور اینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
امکان ندارد تورم سهمگین در ایران برچیده شود همه علاقه وافری باورم و گرانی دارند دشمن خبیث آمریکای و غرب د داخل هم سیاست دولت تولید کننده و فروشنده و مالک همه بدنبال گرانی هستند دیگر بروز شدند قطعی برق آب و تعطیلات رو دلیل گران فروشی ها اعلام میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۲۳:۳۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
لعنت بر انگلیس . آمریکا . اسراییل
Iran (Islamic Republic of)
مونا
۰۷:۳۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
و البته لعنت به نفوذی هایشان‌،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
لعنت بر روسیه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۱۲ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
عجیبه ما که مسلمانیم وقتی مرگ کشور های دیگر که کافر هستند رو میخاهیم،خودمان بیشتر از قبل نابود میشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اول برین وقتی کشورراباکشورهای که اجناس گران داشتن مقایسه کردین که هیچ تورمی نداشته اندبعدمی رویددنبال کشورهای ماقبل تاریخ مقایسه می کنید .،همین امروزچندکشتی سوخت مجانی یابهتربگم ازسفرهای مردم به لبنان فرستادین وبه دروغ میگن خریداری شده اگه خریدارشده چراپولش به جیب مردم نمیره مگه نفت ملی نیست مگه برای آیندگان بچه های این کشورنیست چرا چرا همش بادروغ نیرنگ بس نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۳ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
آمریکا که تموم دنیا رو داره میچاپه تورم امسالش کم سابقه بوده انتظار داری ایرانی که سیستم اقتصادیشو اونا طراحی کردند تورم نداشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
نمیدونم این 48 درصد تورم از کجا میارین یه مثال ساده:چلوکباب کوبیده سه سال پیش 10 هزار تومن بود الان 50 هزار تومنه!!!! این 48 درصده؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
این آمار میانگین است یعنی از نرخ پشکل و کودمرغی و ضایعات پلاستیک تا قطعات ساخت ماهواره و لوازم یدکی هواپیما را باهم جمع کرده میانگین میگیرند
وگرنه تورم اقلام سبد مصرفی خانوارها هزار درصد است
Canada
محمد
۲۲:۱۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
من الان بيم دارم از اينکه سال ۱۴۰۳ بهاى کالا نسبت به الان يک سير صعودى ۵ برابرى بشه
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۲۳:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
تولید تولید و تولید ساخت و ساز و ساخت و ساز و ساخت و ساز .
هر گاه تولید و ساخت و ساز افزایش یابد ارزانی داریم و گر نه هیچ.
و اینکه مسولان و مدیران کشوری بدانند کاهش ارزش پول ملی به ضرر مردم و تولید است یعنی بازی دو سر باخت!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
mohsen
۲۳:۰۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
من دیگه رد دادم!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
سلام
مردی با اسبش چهار نعل با تمام توان داشت می تاخت . عابری فریاد زد کجا با این سرعت می روی ؟ اسب سوار جواب داد ، نمی دانم از اسب م بپرس
این است حکایت مسئولین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
نمیدونم نظرات مردم به گوش مسئولین میرسه یا فقط برای بازارگرمی پخش می شه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
مگر داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
فکر میکنی مسولان محترم وقت دارند نظرات را بخوانند؟
بررسی رانت و اختلاس و رسیدگی به امور فرزندان در اونور آب تمام وقت آنها را گرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
لعنت بر گرانی و مسوولین بی عرضه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
باید باچابک کردن دولت هزینه های اضافی را ازبین برد و برجام رابه نتیجه برد برد رساند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
خیلی پررو هستید ووقیح!؟؟
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۲۲:۱۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
این گرونیهای اخیر ور شروع دولت جدید بوده تو این سیزده روز ابتدایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
نتیجه ی رأی دادن همینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
عجب!!!هنوز وزرا وزیرای روحانی هستند و هنوز وزرای این دولت شروع به کار نکردند،اونوقت تو ۱۳ روز گرونی مال این دولته؟! از طرفی در طول ۸ سال دولت روحانی هرچی مشکل وجود داشت هنوز مربوط به دوران احمدی نژاد بود.با این منطق خودتون رو زیر سوال میبرید؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۲:۱۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
درس اقتصاد درس خیلی سختیه هاااااااااااا // قبول دارید ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مونا
۰۷:۴۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
اقتصاد سخت نیست، پاک دست بودن سخت است که در دولت روحانی اصلا پیدا نشد،
Canada
محمد
۲۲:۲۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تمام متخصصان دلسوز مملکت را به خارج فرارى دادن تا بتونن خودشون بر عرصه قدرت بنشينند و پاسخگو هم نباشند
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۲:۰۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اول میگفتید // اینا حبابه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
پس قول‌های دولت و مسئولان چی میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اینا نتیجه روحانیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
کدوم ریس جمهور به قولش عمل کرده که این عمل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اقای ریسی قول وعده داده باید فقروتورم راازبین ببرد ریس کل مردمه ملت اختیاربهش دادن خودشم قول داده باید تورم راریشه کن کند ازنظر قانون احدی جلوش نمیتواند به ایستد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
وقتی خودتون دارید اینجور با صراحت میگید یعنی ۱۰ درصد واقعیت......، خدا به داد برسه که چه خواهد شد....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
چرا این هشت سال حقوق ها متناسب با تورم رشد نکردن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
خدا کنه نگیم در آخر کار که صد رحمت به روحانی !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
صبر ملت دیگر لبریز شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
صبر کسانی که بخاطر کنسرت و امثالش رای دادن؟یا اونایی که به رئیسی و میر سلیم رای دادن یا اونایی که رای ندادن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تمام بشود یا نشود چه کاری از دستشان بر میآید قومپوز در نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
پاسخ :بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
از همین حالا دارید زمینه چینی می کنید که اگر دولت جدید موفق نشد بندازید کردن دولت قبلی. واقعا که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بدبخت مردم ایران.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اگر شما کمبود بودجه نداشته باشید و پول هم چاپ نکنید باز هم قادر به کنترول تورم نخواهید بود تجربه در دولتهای پیشین این را نشان میده پس بیهوده باکارشناسان اقتصادی صحبت نکنید که اگر انها چیزی سرشان میشد کشور بعد از چهل سال به این روز نمی افتاد0
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
همه اش دروغه. تورم حال حاضر ایران دست کم بیش از ۱۰۰۰ درصد هست و این امار کاملا عیر واقعی است. در ضمن تمامی کالاها روزانه و بدون وقفه در حال افزایش است‌. چندین سال با دروغ و امار غیر واقعی مردم رو سرکار گذاشتید اما الان دیگه این روش پاسخگو نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
آمریکا هیچ غلطی نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
کمر ما شکسته
نمیدونم مسئولان تا کی میخوان دروغ بگن .بسه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
توسعه اقتصادی از توسعه سیاسی میگذره.بدون تغییر قانون اساسی و ساختار سیاسی و برقراری روابط متقابل انتظار توسعه و کاهش تورم رو نداشته باشید.
Canada
محمد
۲۲:۲۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
من با نظر شما موافقم همانطور که براى کشت يک محصول در حد خوب بايد بستر زمين از هر نظر مهيا بشه تا محصول مورد نظر با بازدهى بالا و کيفيت قابل قبول بدست بياد.
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۰:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
من نمی‌دونم این تورم۴۸ از کجا اوردن تورم بالای ۳۰۰ درصده مسکن طی ۶ سال ۹ برابر شده یاعلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
خودت که گفتی طی ۶ سال. ۴۸ درصد رو برای ۶ سال نگفتند. دلیل مشکلات این کشور همین شما بیسوادا هستید. اون مسئولی که خرابکاری می‌کنه هم یه بیسواده مثل تو که یه ضرب و تقسیم ساده بلد نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
شما هم با این شکل تیتر زدن بیشتر مردم رو به وحشت می اندازید،کمی فکر کنید و تیترهاتون رو درست انتخاب کنید!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
جان پدر و مادرتون تورم ابجاد نکنید خانواده ها از هم پاشیده میشن
Iran (Islamic Republic of)
توحید
۲۰:۳۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
تورمی پیش رومون هم نباشه با این خبرهای شما تورم و بدو ببر پیش مردم راه میفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بانک های رباخوار
حقوق های نجومی
هزینه های تجملات دولتی ها
آمارهای دروغ
گمرک قاچاق
قوانین ۱۰۰ سال قبل
کشور بی نظارت
تبعیض بیداد میکنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
باسلام.همه مطالب رودخونه چون هم ازحوصله خارج بود وهم بی اساس.اگه مدیریت ونظارت به شکل جدی درکشور دنبال شود.دلالی برچیده شود.بااختلاس به شدت برخوردشود.قیمتهارو مردم خودشون تعیین نکنند.مطالبات دامداران وکشاورزی وصنعتگران و....رسیدگی شود.فقط بفکرکشورومردم خودمون باشیم ودرسیاست درست عمل کنیم تورم بی معنی است.خواستن توانستن.فقط بایدبخواهند!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
کارمون از تورم گذشته کلا کشور ورم کرده مثل کرونا طوفان تورم تو کشور به راه افتاده شب میخابی صبح قیمتا دوبرابر میشن این چ وضعشه آخه اون یارانه ۴۵ تومنیمونم بردارید برا خودتون نخاستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هر وقت دولت به مشکل بر میخوره صاف میره سراغ سپرده های مردم در بانک اگر اون نبود میخواستید چکار کنید وقتی هر راهی رو رفتید نشده یعنی خوب بررسی نکردید وناراضی بودن مردم مساوی با همکاری نکردن مردم میشه مردم بهتر از هر کارشناسی میتونند نظر بدن وهدایت کنن زی ا مردم دائما در کنار هم هستند ودر بازار وخرید وفروش پس برای روند خوب وگذشتن از تورم مردم را راضی نگه دارید که رمز پیروزی هر کشوری مردمانش هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
طلا و دلار بخرید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
یا خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هرجای این مرکب رو درست میکنی یه جای دیگش میلنگه تا وقتی مدیریت درست درمانی وجود نداشته باشه همین آش و همین کاسست
Iran (Islamic Republic of)
قریشی
۲۰:۳۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
در واقع هر کسی سر کار بیاد زمان می بره تا گندکاری ها و خیانتهای عمدی دولت قبلی رو ترمیم کنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اگه نرخ دلار همینطوری باشه کسری بودجه دولت جبران میشه چون بودجه را با دلار 17/5 بسته اند و دلار الآن در بازار 27 هزاره مابالتفاوت آن نزدیک به ده هزار تومان میشه که میتونه کسری بودجه را پوشش بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
دقیقا چهل سال است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بای بای ایران... بای بای جوانان.. بای. بای ازدواج, بای بای مسکن, بای بای,ماشین,... کلا بای بای به همه چیز....بدبخت شدیم تو سن 37 سالگی نه کار نه پول نه خونه. نه ازدواج.....ای کاش تو این ملکت به دنیا نمیومدیدم... بعد,چند سال زیر خاکمون میکنن میریم اون دنیا اونجا جواب پس میدیم به خاطر ازدواج نکردن به خاطر گناهانی که کردیم به خاطر بدبختی هامون ....خداحافظ زندگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بای بای جوانان.. بای. بای ازدواج, بای بای مسکن, بای بای,ماشین,... کلا بای بای به همه چیز....بدبخت شدیم تو سن 37 سالگی نه کار نه پول نه خونه. نه ازدواج......خداحافظ زندگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
خدا گفته خودش جور میگنه
Iran (Islamic Republic of)
امیر فتوحیان
۰۴:۱۹ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
واقعا من هم همین شرایط و دارم ۳۷ سال دارم هیچی واقعا .الانم هر چی هست همین یه لقمه نون از قدیم مونده الان نه استخدامی هست که بخواد رسمی باشه قراردادیشم نیست .پدر من بی سواد بود ولی کار خوب داشت بدون دردسر زندگی کرد تو شرکت مخابرات راننده سرویس کارکنان ناحیه ۷ تهران بود استخدام رسمی هم بود الان کار کجا بود آینده کجا بود ازدواج کجا بود قدیمیا همه چیشون سر وقتش بود ازدواج سر وقت بود حتی پیری و همه چیشون سر وقت شد نوه هاشون و دیدن جمعیت خانواده ها زیاد بودن خواهر بود برادر بود عمو داشتیم عمه داشتیم خاله داشتیم همه پشت هم بودن الان کی میخواد پشت کی وایسه چرا فقط مرگ و چاره گذاشتن باسه همه اولین چیزی که به ذهن همه میاد راحت مردنه به کسی محتاج نشدنه عابرومندانه مردنه .خدا نگذره ازتون هیچ دلخوشی خدا وکیلی من جوون ۳۷ ساله حضرت عباسی ندارم به خدا نفهمیدم چی شد دیگه تموم شد دیگه برنمیگرده تمامم سگ دو زدم هیچ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
خدا فعلا برای مقامات و فرزندانشان جور کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
تورم باشد ما مشکلی نداریم


مشکل اصلی ما اینست چرا یک خونه ی ۲۰۰ متری ویلایی در مسجد سلیمان خوزستاان باید پولش معادل ۹۰ هزار دلار و یا بیشتر باشد

با این پول که توی انگلیس و آمریکا میشه خونه خوبی خرید
Canada
محمد
۲۳:۴۰ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
البته رقم ۹۰ هزار دلار براى خريد خانه معمولى در شهر هاى امريکا يا کانادا بسيار کم است و مبلغى حدود ۳۰۰ هزار دلار در حومه شهرهاى بزرگ کفايت مى کند شايد بتوان در نقاط دوردست با قيمت ۹۰ هزار دلار يک ويلاى کوچک ۵۰ مترى مبله و مجهز را ابتياع نمود. مشگل مسکن و گرانى آن در ايران به فاکتورهاى بسيارى وابسته است که اگر رعايت نشود باعث وخيم تر اوضاع نيز خواهد شد. يکى از آن مسائل تمرکز است و بايد تمرکز زدائى شود اينکه در حومه يعنى دورتر از شهرها زمين در نظر گرفته شود برق آن با امکانات نيروى خورشيدى تامين و براى آب نيز از منابع زيرزمينى و در صورت عدم منابع از زمين با خريد آب و ذخيره سازى در بام منازل انجام شود. در ايران البته متخصصان بايد راه هاى ديگر تامين آب و شيرين سازى آن مثلا از خليج فارس را بررسى کنند و طى يک پروژه عظيم آبرسانى به سراسر مملکت آن را تحقق بخشند چرا که ايران هم اکنون از نظر آب در تنگنا است و ميزان آب در کشور جوابگو ى مصرف خانگى و کشاورزى و صنعتى نمى باشد. لازم به ذکر است که با توجه به تکنولوژى پيشرفته امکان ساخت مسکن در حد 30 متر مربع و به صورت Mobile home با امکانات مجهز قابل انتقال به مکان ديگر و با قيمت نازل حدود ۲۵ هزار دلار نيز وجود دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
تورم ۴۸ درصد دروغی بیش نیست. یه کمی مرگز آمار صادق باشه بد نیست. همه اجناس ده برابر شدن چی میگید برا خودتون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
نه خیالت راحت باشه خبری نیست برو دلار و سکه هاتو بفروش به اندازه کافی کشیده ایم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
چرت نگو ، مردم رو بد بخت نکن ، نه دلار بفروش نه سکه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
ضربه هولناک و کاری که دولت روحانی و دارو دسته اش بر کشور زدند دیگر هرگز جبران نخواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
فقط روحانی نبوده ، مگه بقیه چغندر بودن نظاره کردن؟ مگه ایرانی نبودن؟ مگه مسلمون نبودن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
ریسی هم دیدیم دلار 24 تومان شد 27 سکه 10 میلیون شد12 میلیون ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
امثال تو تندرو آنوقت که جلوی دولت سنگ اندازی می‌کردید تا مردم را پشیمان کنید و برای بدست آوردن حکومت از طریق نامشروع چه کارهایی که انجام دادید باید فکر الان را هم می‌کردید ، حالا هم به فکر شورش مردم باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
روحانی بخشی از یک سیستم بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
چرا دولت حقوق کارمندان رو با توجه به تورم حداقل ۵۰ درصدی افزایش نداده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۸ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
دولت تو حقوق های الان هم مونده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۱ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
چون خودش باعث تورم بیشتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
تورم ایران با چه کشورهایی مقایسه می شه خدا به مردم ایران رحم کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
وقتی مردم به خودشون رحم نمیکنن خدا رحم کنه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
برای مهار تورم اول حقوقهای نجومی را قطع کنید تا برخی افراد ماشین و خانه چندین میلیاردی نخرند،دوم اینکه بانکهای ایران ارزهای خارجی را در سپرده های ارزی به صورت پس انداز برای مردم نگه داری کنند تا مجبور نباشند دلارها را در گاوصندوق نگهداری کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
الان دلار رو بر بستر رمز ارزها میخرن. خیلی راحتتره نگه داریش و همچنین نقدشوندگیش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بانک ها سابقه خوبی در امانتداری دارایی های ارزی مردم ندارند. بانک ها دارایی ارزی مردم را گرفتند و خائنانه با ریال تسویه کردند.
۱۲
آخرین اخبار