حکم قانون در مورد زنانی که ترک منزل کنند چیست؟

در این گزارش قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که حکم قانونی ترک کردن منزل مشترک توسط زن چیست؟

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،طبق قانون، عقد نکاح که میان زن و مرد منعقد شده و آنها را زوجیت یکدیگر در می آورد، حقوق و تکالیف مختلفی را نیز به عهده آنان قرار می دهد که یکی از مهم ترین آنها تمکین از شوهر و پرداخت نفقه از سوی مرد است.

 گاهی بنا به دلایل مختلف فردی و خانوادگی یکی از زوجین اقدام به ترک کردن خانه کرده و به همین دلیل، امکان ایفای وظایف زناشویی از بین می رود .

ترک کردن خانه به ویژه در مورد خانم ها که به لحاظ قانونی موظف به تمکین از شوهر هستند، سبب ایجاد پیامدها و عواقب حقوقی مهمی در روابط میان زوجین می شود.

زن مکلف شده است تا در مقابل شوهر از وی تمکین کند و مرد باید در قبال آن نفقه پرداخت کند.

تمکین عام از شوهر به معنای آن است که زن باید در امور کلی زندگی خانوادگی از شوهر خود تبعیت کند و تمکین خاص نیز ناظر بر روابط زناشویی میان زوجین است .

با تعریف ارائه شده از تمکین عام و خاص ، یکی از مهم ترین مصادیق تمکین زن از شوهر را می توان تحت عنوان لزوم سکونت زن در محل اقامت زوج دانست که بر اساس آن، اصولا زن باید در همان منزلی که شوهر تدارک دیده است سکونت کند و بدون اجازه یا رضایت وی از منزل خارج نشود .

در مواردی که زن بدون توجه به وظیفه قانونی خود منزل مشترک را ترک کند و بدون اینکه یکی از موارد موجه عدم تمکین زن وجود داشته باشد ، در محلی غیر از محل اقامت شوهرش سکونت کند ، می توان از ترک خانه یا ترک منزل توسط زوجه سخن گفت که آثار حقوقی و احکام خاصی را در روابط میان زوجین ایجاد می کند.


بیشتر بخوانید


اولین و مهم ترین پیامد و عواقبی که ترک منزل از طرف زن ایجاد می کند، آن است که به سبب ایجاد عدم تمکین از سوی زن، حق مطالبه نفقه توسط زن از بین می رود و مرد دیگر الزامی بابت پرداخت نفقه به زوجه نخواهد داشت . البته ترک منزل از سوی زن حتما باید به اثبات رسیده باشد که استفاده از اظهارنامه ترک منزل در این خصوص کاربرد خواهد داشت .

پیامد و اثری بعدی که ترک کردن خانه توسط زوجه به همراه دارد ، این است که اگر زوج بخواهد برای طلاق اقدام کند و عدم تمکین یا ترک منزل توسط زن به اثبات رسیده باشد، دیگر حکم به تقسیم اموال و دارایی های مرد صادر نخواهد شد .

ترک کردن خانه توسط زن اجازه ازدواج مجدد به مرد را می دهد. به این معنا که اگر ترک منزل توسط زن که مصداق بارزی از عدم تمکین محسوب می شود در دادگاه به اثبات برسد، مرد می تواند به دلیل عسر و حرج ناشی از تجرد، در دادگاه دادخواست اجازه ازدواج مجدد ارائه کند. در این صورت  دادگاه ممکن است که اجازه ازدواج مجدد بدهد و با این حکم، مرد می تواند نسبت به ازدواج مجدد اقدام کند .

ترک کردن خانه توسط زن جرم تلقی نمی شود .

البته حبس زن در خانه توسط شوهر جرم است و مجازات یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی از شش تا‌ هجده میلیون ریال را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
تو رو خدا رسیدگی کنید تا فساد در جامعه بیشتر نشه ، اکثر مواقع زنها مقصرن من نمیدونم اگر زنی قصد زندگی نداره، چرا ازدواج می‌کنه خونه پدرش باشه بهتره حداقل چند نفر دیگه یا یک خانواده رو به چالش نمیکشه،
انشالاه، سر به راه بشن ، تا آمار فساد و طلاق تو کشورمان کمتر بشه،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
سلام متاسفانه امروزه خیلی از زنها اهل زندگی نیستن، دنبال پول و مادیات هستن، من خودم این مشکل دارم، مرد صبح تا شب با این شرایط اقتصادی باید برن دنبال روزی حلال شب هم باید بیاد خونه با زنش جنگ و جدال داشته باشه این دور از انصاف و مردانگیه، واقعا زن باید قدر زندگیشو و شوهرش داشته باشه و با داشته‌اش زندگی کنه ، خدا عاقبت همه ما رو ختم بخیر کنه،
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۰۳ ۲۷ دی ۱۴۰۰
خانم من ده ماه بعد از فوت مادرش ارثشو گرفت و ترک منزل کرد و دنبال خونه نو و شوهر نو و زندگی نو و تازه است ، من اونو طلاق نمیدم و ازش بخاطر عدم تمکین شکایت کردم ، وقت رسیدگی دادند برای ۴تیر۱۴۰۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
زن‌ها با گریه و دروغ سوگند دروغین و ترک بدون عذر خانه و زندگی و شوهر و شهرگردی بعد هم طرح شکایات گوناگون از جرم خود تبریه میشوند دادگاه هم به نفع آنها ممکن است رأی بدهد که که در اینصورت زندگی کرد و خانواده اش عقب افتاه و نابود میشود به امید رسوایی و نابود شدن افراد دورو و دروغ گو آمین یا رب العالمین.
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۰۷:۲۴ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
شما رو خدا علت ترک منزل اون زنان رو جویا بشید انچه قران میفرماید اکثریت اقایان حتما انجام نمیدن چرا فقط چند روزه فقط اینو پیگیر میشید برید بنویسید علت ترک اون زنها چیه وراه حل بدید تا این مسائل واسه جوانان ملت پیش نیاد قانون قانون فقط اقایانه من خودم یک مادرم گرمی سردی روزگار رو چشیدم تو اجتماع بودم وهستم وخیلی باجوانان در ارتباطم علت در مردانه چون ناهنجار شدن دروغ زیاد به خانمهاسان میگن الوات شدن توجه به خانمها ندارن اما دادگاه میرن دروغ بزرگتر میگن وحق زن رو میخوان بخورن یا ندن با این طرح شکایتها تمکین میگن تا مهریه ونفقه به زن ندن قانون قانون مردانه تو دادگاه
آخرین اخبار