امضای تفاهم‌نامه آب منطقه‌ای خراسان رضوی با کشاورزان خوشاب و بجستان

هفدهمین و هجدهمین تفاهم‌نامه مدیریت مشارکتی آب بین شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی و تشکل‌های قانونی کشاورزان خوشاب و بجستان امضا شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، رضازاده نماینده تشکل‌های کشاورزی خراسان رضوی در جلسه امضای تفاهم نامه آب، عمل به تعهدات مندرج در تفاهم نامه‌های آب را برای صیانت از منابع آبی استان حیاتی خواند و گفت: اگر در ۲۰ سال گذشته کشاورزان به وظایف خود در صیانت از منابع آب عمل می‌کردند و شرکت آب منطقه‌ای نیز تصمیمات و عملکرد یک جانبه نداشت امروز ما مجبور نبودیم چاه‌های آب کشاورزی را کف‌شکنی کنیم.

او افزود: در حال حاضر ۲۲۴ حلقه چاه کشاورزی در خوشاب و ۲۴۶ حلقه چاه در بجستان داریم و تشکل‌های کشاورزی باید طوری مصرف آب را مدیریت کنند که از افت آب‌های زیرزمینی جلوگیری شود و صیانت از این نعمت خدادادی از وظایف مهم ماست.

غلامرضا ممدوحی مدیر حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای نیز در این جلسه گفت: خراسان رضوی از سال ۹۶ پیگیر بحث مدیریت مشارکتی آب و واگذاری مدیریت آب به کشاورزان بوده است و در حال حاضر استان در این زمینه در کشور پیشرو است.


بیشتر بخوانید


محمد علایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز با ابراز خوشحالی از روند رو به جلوی امضای تفاهم نامه‌ها بار دیگر ضرورت مدیریت مشارکتی آب را مورد تاکید قرار داد و گفت: مشکلاتی که امروز کشور در حوزه آب با آن مواجه است ناشی از عدم توجه به مدیریت مشارکتی آب و بی‌توجهی به نقش حیاتی کشاورزان در حفظ و صیانت از منابع آبی است.

او خشکسالی بی سابقه امسال را مورد اشاره قرار داد و افزود: با این وجود ما در استان کمترین تنش را داشته‌ایم که دلیل آن توجه به مدیریت مشارکتی بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: قدرت اشتعال اجتماعی آب به مراتب بیشتر از قدرت اشتعال بنزین است و اگر به پیوست اجتماعی تصمیماتی که در حوزه آب می‌گیریم توجه نکنیم اقدامات ما موثر و کارساز نخواهد بود.

علایی خطاب به تشکل‌های کشاورزی خوشاب و بجستان بیان کرد: با امضای این تفاهم نامه‌ها قرار است مسیری را به اتفاق هم طی کنیم که هم منافع کشاورزان تامین شود و هم منابع آبی آسیب نبیند و در این راستا شرکت آب منطقه‌ای تا آنجا که قانون اجازه بدهد از خود انعطاف نشان خواهد داد و حتماً به تعهد خود عمل خواهد کرد.

بعد از تصویب و ابلاغ سند سازگاری با کم آبی در سال ۱۳۹۸ که نقطه عطفی در صیانت از منابع زیرزمینی آب بود تفاهم‌نامه‌های مدیریت مشارکتی آب بین شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی و تشکل‌های قانونی کشاورزان در شهرستان‌های مختلف یکی پس از دیگری به امضا رسید و امروز تعداد این تفاهم‌نامه‌ها به عدد ۱۸ رسیده است. امضای این تفاهم نامه‌ها یک اتفاق نیست بلکه یک پروسه مبتنی بر علم مدیریت برگرفته از تجارب تاریخی مدیریت آب در این سرزمینی خشک و نیمه خشک است.


انتهای پیام//ف. ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.