تاثیر ابرها روی افزایش گرمایش جهانی به اثبات رسید

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می دهد که ابرها می توانند روی تغییرات دمای کره زمین تاثیر داشته باشند و این کره خاکی را گرم تر کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از فیز؛ یک روش جدید برای تجزیه و تحلیل اندازه‌گیری ماهواره‌ای از پوشش ابر روی زمین نشان می‌دهد که ابر‌ها به احتمال زیاد باعث افزایش گرمای جهانی می‌شوند. این تحقیق، توسط دانشمندان کالج امپریال لندن و دانشگاه East Anglia، قوی‌ترین مدرکی است که نشان می‌دهد ابر‌ها در طولانی مدت باعث گرم شدن کره زمین می‌شوند و تغییرات آب و هوایی را بیشتر تشدید می‌کنند.


بیشتر بخوانید


نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که غلظت دو برابر دی اکسید کربن در اتمسفر (CO2) بالاتر از سطح دوره پیش صنعتی است و دور از انتظار است که دما کمتر از ۲ درجه سلسیوس گرم‌تر شود. این احتمال هم وجود دارد که میانگین دمای جهانی بیش از ۳ درجه سلسیوس باشد. سطح دی اکسید کربن در دوره پیش صنعتی حدود ۲۸۰ ppm (قطعات در هر میلیون) بود، اما سطح فعلی در حال نزدیک شدن به ۴۲۰ ppm است و اگر کاهش قابل توجهی در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ایجاد نشود، می‌تواند تا اواسط قرن به دو برابر مقدار در دوره پیش صنعتی برسد.

تاثیر ابرها روی افزایش گرمایش جهانی به اثبات رسید

میزان گرمایش آب و هوایی پیش بینی شده از دو برابر شدن سطح CO2 در دوره پیش صنعتی به عنوان حساسیت به آب و هوا شناخته می‌شود. ابر‌ها در تغییرات آب و هوایی نقش بسیار مهمی خواهند داشت. خصوصیات ابر‌ها مانند تراکم و ارتفاعی که در جو دارند، می‌توانند موجب کاهش یا افزایش دما بشوند.

پائولو چپی از موسسه گرانتام که در حوزه تغییرات آب و هوا و محیط زیست در امپریال فعالیت می‌کند در این باره گفت: " درجه حرارت زمین بین ۱.۵ تا ۲ درجه سلسیوس افزایش پیدا می‌کند و نقش ابر‌ها در این موضوع تاثیرگذار و مهم است؛ بنابراین یک نیاز اساسی برای تعیین دقیق‌تر میزان تأثیر ابر‌ها بر گرم شدن کره زمین در آینده وجود دارد. نتایج ما به این معنی است که ما در پیش بینی‌های آب و هوایی اطمینان بیشتری داریم و می‌توانیم تصویر واضح تری از شدت تغییر آب و هوا در آینده داشته باشیم. "

تاثیر ابرها روی افزایش گرمایش جهانی به اثبات رسید

ابر‌های غیر متراکم دارای اثر خنک کنندگی روی دمای زمین هستند، زیرا مانع رسیدن خورشید به زمین می‌شوند. ابر‌های متراکم، اما اثر گرم کننده دارند و می‌توانند درجه حرارت زمین را بالا ببرند و همینطور باعث افزایش اثر گاز‌های گلخانه‌ای هم می‌شوند. ابر‌های متراکم می‌توانند گاز‌های گلخانه را جذب کنند؛ بنابراین، نوع و میزان ابر‌های موجود در جهان می‌تواند روی پتانسیل گرم شدن دمای زمین تاثیر داشته باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.