رئیس دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

لزوم اهمیت بیشتر به بحث سواد دانش آموختگان ایرانی در دولت آتی

حبیبی گفت: امکان استفاده از سواد علمی دانش آموختگان ایرانی به صورت کامل در کشور فراهم نشده و رسیدگی به این موضوع در دولت جدید مهم است.

عزیزالله حبیبی رئیس دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: رسیدگی به بحث توسعه سیاسی و اجتماعی یکی از انتظارات جامعه دانشگاهی در دولت آتی است.

او افزود: از آن جایی که با قشر جوان و فرهیخته کشور در ارتباط هستیم دانشگاه‌ها باید به علت کارکرد خود در این زمینه با ایجاد فضای مناسب، توجه به گفتمان‌های متفاوت، توجه به مرز‌های منصفانه و ایجاد یک فضای امن در حوزه جریان‌های دانشجویی، جریان‌های سیاسی و اجتماعی مربوط به اعضای هیئت علمی به راحت‌تر شدن انتقادات و نظرات ملت کمک کنند؛ چرا که این موضوع می‌تواند به عنوان هسته خوبی برای فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی فراهم شود و این نکته فارغ از گرایش‌های سیاسی حاکم در جامعه است.

حبیبی تصریح کرد: ایجاد یک فضای خاص برای افراد باعث می‌شود تا آن‌ها بدون دغدغه و به راحتی انتقادات و پیشنهادات خود را در نشست‌ها و جلسات و بیانیه‌ها مطرح کنند و به اینصورت مورد تعرض قرار نگیرند.

او ادامه داد: دانشگاه‌ها متکلف تربیت نیرو در رشته‌های مختلف علوم انسانی، علوم پایه، علوم فنی و مهندسی و ... هستند و در این زمینه اقدامات خوبی انجام می‌دهند و به اینصورت دانش آموختگان ایرانی بعد از رفتن به خارج از نظر سواد علمی جایگاه برجسته‌ای دارندو در همان کشورها هم استعدادهای خود را نمایان می کنند و گفتنی است که این موضوع به شدت برای جامعه مضر است.

حبیبی با بیان اینکه امکان استفاده از سواد علمی دانش آموختگان ایرانی به صورت کامل در کشور مهیا نشده، تاکید کرد: طی انجام اقدامات مفید و موثر در سال‌های گذشته برای اشتغال زایی، کارآفرینی، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از هسته‌های فناور که در بخش‌های مختلف کشور فراهم شده، اما این فرآیند هنوز پاسخگوی تمامی نیاز‌های جامعه نیست؛ بنابراین توجه بیش از پیش نسبت به این موضوع امکان استفاده از ظرفیت‌های قشر جوان در رفع معضلات صنعت، اقتصاد، فرهنگ، مسائل توسعه شهری و ... را فراهم می‌کند و به اینصورت توانایی نخبگان نمایان می‌شود.

رئیس دانشگاه خوارزمی بیان کرد: در صورت عدم استفاده از ظرفیت نخبگان در جامعه شاهد خروج آن‌ها از کشور خواهیم بود و چنین موضوعی برای ما تبدیل به خسران و ضرور و زیان خواهد شد؛ بنابراین این موضوع یکی از انتظاراتی است که در دولت آینده باید به آن توجه شود.

لزوم افزایش ارتباطات بین المللی در دولت آتی

حبیبی ادامه داد: انتظار داریم که دانشگاه‌ها در دولت آتی بیشتر وارد ارتباطات و تعاملات بین المللی شوند، اما این موضوع نیازمند بستر و زمینه‌های لازم است که هم اکنون این بستر در جنبه‌های مختلف بسیار محدود است؛ چرا که امکان سفر، امکان تعاملات پولی و مالی و ورود دانشجویان و اعضای هیئت علمی خارجی به داخل کشور برای انجام کار‌های علمی و فرصت مطالعاتی و ادامه تحصیل در داخل ایران وجود ندارد، بنابراین باید این موضوع آسیب شناسی شود.

رئیس دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: انتظار می‌رود که در دولت آتی حمایت فعالیت‌های مرتبط با حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیشتر شامل حال دانشگاه‌ها شود و سرمایه گذاری‌های زیادی صورت گیرد تا دانشگاه‌ها بتوانند عملا ارتباط با جامعه را برای رفع مشکلات جامعه و ایجاد کارآفرینی و ساخت دانشگاه‌های جامعه محور را برای تولید ثروت از دانش در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار