افزایش ۱۴ هزار کیلومتری شبکه گاز خراسان رضوی در هشت سال

از زمان تأسیس شرکت ملی گاز ایران تاکنون شبکه گازرسانی سراسری در شهر و روستا‌های کشور توسعه بسیاری یافته است که ایجاد بخش زیادی از این شبکه مربوط به بعد از انقلاب است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  دسترسی آسان شهروندان به شبکه سراسری گاز در بخش‌های مختلف خانگی، صنعت و خدمات به عنوان شاخصی از میزان رفاه عمومی با نقش مستقیم در توسعه از دستاورد‌های درخشان نظام جمهوری اسلامی ایران در ۴۲ سال اخیر بوده است که این شاخص در خراسان رضوی رشدی چشمگیر داشته است.

از زمان تاسیس شرکت ملی گاز ایران در سال ۴۴ تاکنون شبکه گازرسانی سراسری در شهر و روستا‌های کشور توسعه بسیاری یافته است که ایجاد بخش اکثر قریب به اتفاق این شبکه مربوط به بعد از انقلاب است.

خراسان رضوی هم در این عرصه جزو استان‌های پیشرو است که شاخص گازرسانی در خراسان رضوی هم اینک با برخورداری ۱۰۰ درصدی خانوار شهری و بیش از ۹۴ درصدی خانوار روستایی استان از خدمات شبکه سراسری گاز سبز است و این استان با توجه به ظرفیت‌های خود به عنوان استان معین هم خدمت رسانی می‌کند و در این عرصه پیشرو است و اکنون بالغ بر ۲.۵ میلیون مشترک از خدمات شرکت گاز استان بهره‌مند هستند.

افزایش ۱۴ هزار کیلومتری شبکه گاز خراسان رضوی در هشت سال


بیشتر بخوانید


گازرسانی به زاهدان

حسن افتخاری مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: گازرسانی به مناطق شهری و روستایی از وظایف روزمره شرکت گاز استان است و با توجه به توانمندی شرکت گاز استان طبق نظر شرکت ملی گاز ایران اجرای بزرگترین پروژه گازرسانی به زاهدان بر عهده خراسان رضوی گذاشته شده است که از اردیبهشت سال ۹۸ عملیات آن آغاز شد.

او افزود: با پایان عملیات گازرسانی به سیستان و بلوچستان شرکت گاز خراسان رضوی ۱۹ هزار و ۳۲۸ انشعاب گاز طبیعی را در زاهدان نصب و اجرا کرده است و ۶۰۰ انشعاب دیگر را نیز تا پایان خرداد امسال در سیستان و بلوچستان اجرا خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه تمام تشریفات اداری اجرای این طرح در خراسان رضوی انجام شده است ادامه داد: مراحل اجرای ۴۳۶ کیلومتر شبکه گازرسانی شهری، شامل ۴۰۳ کیلومتر شبکه توزیع پلی اتیلن، ۳۲ هزار و ۲۵۸ شبکه تغذیه فولادی، ۶۶۶ شبکه توزیع فولادی، یک ایستگاه سی‌جی‌اس دروازه ورودی شهر با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در ساعت، ساخت ۱۱ ایستگاه تقلیل فشار درون‌شهری در مجموع به ظرفیت ۱۱۵ هزار مترمکعب در ساعت و ۲ ایستگاه حفاظت کاتدیک به صورت ۱۰۰ درصد تا بهمن پارسال اجرا شده و به پایان رسیده است که تحویل شرکت گاز سیستان و بلوچستان داده شده است.

افزایش ۱۴ هزار کیلومتری شبکه گاز خراسان رضوی در هشت سال

اجرای طرح ملی و بهینه سازی موتورخانه

افتخاری بیان کرد: یکی از کار‌های دیگر این شرکت آغاز اجرای طرح ملی اصلاح و بهینه‌سازی موتورخانه واحد‌های مسکونی و تجاری است که این اقدام به صورت رایگان انجام و هزینه‌های اصلاح و بهینه‌سازی موتورخانه‌ها توسط شرکت گاز پرداخت می‌شود که این کار از اواخر مهر پارسال اجرایی شده است.

او تصریح کرد: مشترکان خانگی و تجاری گاز طبیعی که دارای موتورخانه مرکزی هستند می‌توانند با مراجعه به پایگاه طرح بهینه‌سازی مصرف موتورخانه‌ها به نشانی www.goc.nigc.irدرخواست خود را ثبت کنند.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی تاکید کرد: این طرح دربرگیرنده سه اقدام مهم شامل اصلاح و ترمیم عایق کاری، تنظیم مشعل و نصب سامانه ضد رسوب موتورخانه واحد‌های تجاری و مسکونی است.

افتخاری اظهار کرد: با اجرای طرح ملی اصلاح و بهینه‌سازی موتورخانه واحد‌های مسکونی و تجاری، حدود ۱۰ درصد در مصرف گاز هر مشترک صرفه‌جویی می‌شود که این مهم کاهش هزینه صورت حساب را نیز به همراه خواهد داشت.

افزایش ۱۴ هزار کیلومتری شبکه گاز خراسان رضوی در هشت سال

افزایش ۷۷ درصدی گازرسانی به نیروگاه‌ها

او افزود: ۸۸۹ میلیون و ۴۳۷ هزار مترمکعب گاز طبیعی در ۲ ماهه ابتدایی امسال تحویل بخش نیروگاهی استان شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال نشانگر افزایش ۷۷ درصدی است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه داد: از این مقدار ۴۱۳ میلیون و ۶۸۲ هزار مترمکعب در فروردین ماه و ۴۷۵ میلیون و ۷۵۵ هزار مترمکعب نیز در اردیبهشت امسال تحویل ۶ نیروگاه تولید برق استان شده است.

افتخاری بیان کرد: مجموع گاز مصرفی خراسان رضوی در تمام بخش‌ها در ۲ ماهه ابتدایی امسال ۲ میلیارد و ۱۴۱ هزار مترمکعب بوده که بیش از ۴۰ درصد این رقم در بخش نیروگاهی و برای تولید برق مصرف شده است.

او تصریح کرد: گاز تحویلی به بخش نیروگاهی خراسان رضوی در فروردین ماه امسال، ۱۲۰ درصد و در اردیبهشت ماه نیز ۵۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است که این مهم نشان دهنده رشد گازرسانی به این بخش است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی تاکید کرد: شرکت گاز در روز‌های گرم تابستان هیچ محدودیتی برای گازرسانی به نیروگاه‌ها نداشته است و گازرسانی به این بخش به صورت منظم انجام می‌شود.

اولویت گازرسانی به مدارس

افتخاری اظهار کرد: مدارس مستقر در شهر‌ها و روستا‌های متصل به شبکه سراسری گازرسانی در سطح استان مکان‌های اولویت‌دار برای دریافت خدمات این شرکت و برخورداری از سوخت پاک هستند.

او افزود: شرکت ملی گاز در چهارچوب قانون، هیچ محدودیتی برای ارائه گاز طبیعی به مدارس واقع در مناطق متصل به شبکه سراسری گازرسانی ندارد.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه داد: هم‌اینک ۱۰۰ درصد نقاط شهری و افزون بر ۹۴ درصد مناطق روستایی واجد شرایط در سطح خراسان رضوی از خدمات شبکه سراسری گازرسانی برخوردارند.

افتخاری بیان کرد: این وضعیت ضریب گازرسانی در استان امکان بهره‌مندی بخش عمده‌ای از مدارس خراسان رضوی را از جریان گاز طبیعی ممکن کرده است و شرکت گاز خراسان رضوی مشارکت جدی برای اقدامات لازم در حذف تجهیزات گرمایشی غیراستاندارد از مدارس دارد.

او تصریح کرد: موافقتنامه‌ای به همین منظور در چهارچوب اجرای "بند ه تبصره یک قانون بودجه سال ۱۳۹۹" بین شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و شرکت ملی گاز ایران منعقد شده است که بر این اساس مسئولیت صحت‌سنجی عملیات اجرایی آیین‌نامه مصوب هیات وزیران با موضوع استانداردسازی سامانه و ادوات گرمایشی مدارس بر عهده مدیریت‌های استانی شرکت ملی گاز ایران در سطح کشور گذاشته شده است.

منبع: ایرنا


انتهای پیام//ص. ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.