بم با قنوات جهانی می شود

عضو انجمن بین المللی قنات ایران گفت:لوح تمدن قناتی بم در جهان بی نظیر و منحصر به فرد است در هیچ کجای دنیا این تعداد قنات در یک جا پیدا نمی شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، شهسوارپور فرماندار بم در جلسه ای به منظور بررسی قنوات بم برای ثبت ملی گفت: تمدن بشیریت همه جای دنیا از کنار رود خانه‌ها شکل گرفته، اما در بم در دل کویر و با قنات شکل گرفته است.

او افزود: یکی از مهمترین میراث بم قنات‌های چند هزار ساله و کوچه باغ‌های بم است که قرار است در جلسه امروز با حضور کارشناسان ظرف سه ماه آینده جایگاه قنوات بم‌ بررسی و برای ثبت ملی ۵۴ رشته قنات برنامه ریزی کنیم .

فرماندار بم گفت: در حال حاضر ۴۶ قنات فعال در شهرستان بم وجود دارد که قنات قنبرآباد شیخی با دبی ۳۶۰ لیتر بر ثانیه پر آب‌ترین قنات بم است و  ۸۵ درصد سطح زیر کشت اراضی بم هنوز با قنوات آبیاری می شود و این در حالی است میانگین آبیاری با قنات در کشور ۱۵ در صد می باشد.

محمد برشان پژوهشگر حوزه  قنوات در استان کرمان و عضو انجمن بین المللی قنات ایران گفت: قدمت قنوات بم در تمدن بشری به چشم می خورد لوح تمدن قناتی بم در جهان بی نظیر و منحصر به فرد است در هیچ جای دنیا این تعداد قنات در یک جا پیدا نمی شود و نیست شهرستان بم یک تمدن قناتی بزرگ را شکل داده است و هنوز هم پر آب‌ترین قنات‌های جهان در بم وجود دارد.

برشان تاکید کرد: وظیفه همه‌ما این است تمدن قنات‌های بم را به دنیا معرفی کنیم، شهرستان بم را به عنوان پایلوت قناتی استان کرمان و کشور اعلام می کنیم و شهرستان نرماشیر را به عنوان پایلوت مقنی گری  استان کرمان معرفی خواهیم کرد و به زودی جشن ملی تمدن قناتی بم را برگزار خواهیم کرد.

او افزود : در شرق استان کرمان چهار شهرستان شرقی بم، نرماشیر، فهرج و ریگان ۴۶۰ رشته قنات وجود دارد و متاسفانه در سال‌های اخیر و تغییر اقلیم و حفر چاه های عمیق به جای قنات ،چاه‌های غیر مجاز، سیل و زلزله متاسفانه بسیاری از قنات‌ها از بین رفته اند و بیشترین مرگ قنات‌ها در شهرستان های فهرج و نرماشیر بوده است.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار