در ماه مبارک رمضان؛

نگران مرغ و روغن نباشید!

باتوجه به اینکه میزان ترخیص روغن از گمرک افزایش یافته بازار چشم انتظار توزیع آن است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از اواسط مهرماه گذشته نابه سامانی در بازار روغن نباتی آغاز شد و به رغم وعده های مسئولان تنظیم بازار، همچنان شاهد کمبود کالای روغن در بازار هستیم.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قفسه های فروشگاه  ها از روغن حلب خالی است که هر یک از فروشندگان دلایل خود را برای این کمبود مطرح می کنند و هرازگاهی در فروشگاه ها روغن حلب ۵ کیلویی با نرخ ۷۰ هزار تومان عرضه می شود که افراد برای دریافت آن در شرایط کرونایی باید مدت ها در صف بایستند که در برخی مواقع به بسیاری از آنها روغن نمی رسد.

حال  جای این سوال مطرح است که با وجود اذعان مسئولان صنعت روغن نباتی مبنی بر افزایش تولید، روغن های توزیعی در بازار کجا می رود؟ آیا نظارتی بر فاکتور فروش و میزان تولید و عرضه کالای کارخانه های روغن است تا ماجرای کمبودمرتفع و دلال بازی به پایان برسد؟

یکی از فروشندگان فروشگاه های زنجیره ای در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از کمبود روغن خبر داد و گفت: عرضه روغن حلب نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان‌ محسوسی کاهش یافته که بخشی از این کاهش عرضه مربوط به میزان تولید کارخانه ها و بخش دیگر مشکلات توزیع است.

وی افزود: بسیاری از مغازه داران محل پیشنهادی مبنی بر خرید روغن ۲۰ هزار تومان بالاتر از قیمت مصوب را دارند تا خود بتوانند با سود ۳۰ تا ۴۰ هزار تومانی در بازار آزاد به فروش رسانند، همچنین ۲ نرخی بودن قیمت روغن موجب شده بسیاری از خانوارها با ایستادن در صف و دریافت با نرخ مصوب آن را با قیمت ازاد در بازار عرضه کنند و به عبارتی نابه سامانی بازار روغن منجر به ایجاد دلالی در بازار شده است.

حال با توجه به اذعان مسئولان ستاد تنظیم بازار مبنی بر توزیع روغن در فروشگاه های زنجیره ای، جای این سوال مطرح است که روغن های بازار آزاد از کجا می آید؟ چرا مسئولان دستگاه های ذی ربط نظارت جدی بر بازار ندارند.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی شود چرا که در کنار عرضه روغن با نرخ ۱۳۰ هزار تومان در بازار آزاد و فراوانی کالا در مغازه ها و کمبود در فروشگاه های زنجیره ای، زمزمه های افزایش مجدد قیمت روغن به علت عواملی همچون تورم، افزایش حقوق و دستمزد، پتروشیمی و ... به گوش می رسد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت بازار و دلایل گرانی روغن، راهکار کاهش نابه سامانی ها و خوداتکایی تولید روغن و کاهش خروج ارز از کشور به منظور واردات با خبر شویم:

ضعف نظارت و تقاضای کاذب مشکل جدی بازار روغن

یک‌منبع آگاه در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل کمبود و التهاب بازار روغن اظهار کرد: در ماه های پایانی سال گذشته با زمزمه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات روغن خام، صنایع و خانوارها به خرید روغن هجوم بردند به طوریکه در شرایط فعلی به رغم عرضه روغن از سوی کارخانه ها، معلوم نیست این میزان روغن کجا رفته یا احتکار شده است.

وی ضعف نظارت را یکی از مشکلات بازار روغن دانست و افزود: با توجه به آنکه ۷ شرکت بزرگ روغن نباتی ۷۰ تا ۸۰ درصد روغن نباتی مورد نیاز بازار را تامین می کنند، از این رو فاکتور فروش این کارخانه ها باید راستی آزمایی شود چرا که امکان احتکار روغن از سوی کارخانه ها به سبب تامین نقدینگی وجود ندارد.

این منبع آگاه با بیان اینکه در اسفند حدود ۲۰۰ هزار تن روغن در بازار توزیع شد، گفت: قبل از زمزمه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات، سالیانه کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن روغن معادل ماهانه ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن در کشور مورد استفاده قرار می گرفت که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به بالای ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن رسیده است.

وی تقاضای کاذب در بازار روغن را ناشی از نگرانی از آینده بازار و افزایش ۲ برابری قیمت های جهانی روغن نظیر آفتابگردان را یکی از دلایل گرانی روغن در بازار برشمرد.

این منبع آگاه افزایش تقاضا و احتکار برای خرید روغن حلب به علت ماندگاری بالای محصول و کاهش تولید را یکی از دلایل نوسان قیمت در بازار اعلام کرد و افزود: ۲ نرخی بودن ارز در کشور یکی دیگر از دلایل نابه سامانی بازار است.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد روغن خام و دانه های روغنی از طریق واردات تامین می شود، بیان کرد: با توجه به مابه التفاوت ۷ برابری ارز ۴۲۰۰ تومانی با ارز آزاد، افزایش قیمت جهانی، ملزومات، بسته بندی و ورق حلب زمزمه های گرانی روغن در بازار به گوش می رسد، اما تاثیری در کاهش آشفتگی و التهاب بازار ندارد چرا که در بهمن ماه قیمت روغن چراغ خاموش ۳۰ درصد افزایش یافت، اما تاثیری در بازار نگذاشت.

این منبع آگاه ادامه داد: گرچه صنعت روغن نباتی تقاضای افزایش قیمت را داده است، اما دولت تا قبل از ماه رمضان با این امر موافقت نمی کند.

برنامه ای برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی روغن در دستور کار نیست

محمد جعفری دبیر انجمن صنایع روغن کشی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه برنامه ای برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات روغن در دستور کار نیست، گفت: بنابر اعلام دولت تا پایان ۶ ماهه اول، دولت برنامه ای در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ندارد و همواره واردات دانه روغنی و روغن خام مطابق با امسال ادامه می یابد.

وی افزود:با توجه به سیاست دولت مبنی بر تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات، جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر تغییر قیمت از ناحیه تغییر ارز وجود ندارد.

جعفری  با اشاره به دلایل نابه سامانی بازار روغن در ماه های اخیر بیان کرد: طی ماه های اخیر با زمزمه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تغییر آن به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان، مردم نگران افزایش قیمت شدند، از این رو میزان خرید به میزان چشمگیری افزایش یافت و به اصطلاح مقوله احتکار خانگی رخ داد.

این مقام مسئول صادرات فولاد و حلب را بخشی از التهابات بازار روغن برشمرد و گفت: ازدیاد تقاضا در برابر عرضه و مشکلات نظام توزیع از دیگر دلایل تشنج بازار روغن محسوب می شود.

تامین ۸۵ درصد روغن مورد نیاز از مبادی وارداتی

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه ۸۵ درصد روغن مورد نیاز از مبادی خارج تامین می شود، اظهار کرد: با استمرار سیاست های حمایتی امکان تامین بخش اعظم روغن مورد نیاز از تولید داخل وجود دارد، هر چند یک شبه نمی توان ره صدساله را رفت.

وی افزود: با اتخاذ سیاست های حمایتی، رفع موانع تولید و برنامه هدفمند، نیازی به واردات روغن خام و دانه های روغنی نخواهیم داشت. به عنوان مثال در سال ۹۶ با اعلام قیمت منطقی چغندر قند به خودکفایی رسیدیم، درحالیکه در برخی سال ها یک میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون تن شکر وارد می شد.

ملک زاده پایین بودن قیمت خرید تضمینی را یکی از مشکلات تامین روغن برشمرد و گفت: نبود تناسب میان هزینه های تولید با قیمت خرید تضمینی یکی از موانع جدی خودکفایی روغن محسوب می شود که با تشکیل شورای قیمت گذاری و اعلام قیمت واقعی محصولات ظرف مدت زمان ۵ تا ۶ سال در بحث تولید دانه های روغنی و روغن می توان به خودکفایی رسید.

رئیس نظام صنفی کشاورزی ادامه داد: با توجه به آنالیز هزینه ها، قیمت تمام شده هر کیلو کلزا از دیدگاه تشکل ها ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان و مرکز پژوهش های وزارتخانه ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود که در وهله اول شورای قیمت گذاری این نرخ را تایید کرد که در نهایت با مقاومت سازمان برنامه و بودجه قیمت ۱۱ هزار تومان تصویب شد که با این وجود حداقل کشاورزان یک هزار و ۵۰۰ تومان در فروش هر کیلو کلزا متضرر می شوند، درحالیکه با اعلام قیمت خرید تضمینی منطقی و عادلانه نیاز به واردات روغن خام و دانه های روغنی به حداقل می رسد که این امر در ایجاد اشتغال، تامین خوراک دام و اجرای الگوی کشت تاثیر بسزایی دارد.

طی ماه های اخیر، بازار روغن به بهانه های مختلف با التهاباتی در بازار روبرو شد به طوریکه خانوارها برای دریافت روغن‌مجبور به ایستادن در صف های طولانی دریافت یا خرید از بازار آزاد بودند که عمده این نوسانات به مشکلات نظام توزیع و تامین ۸۵ درصد نیاز کشور از مبادی خارجی بر می گردد که با استمرار سیاست های حمایتی از کشاورزان و خوداتکایی تولید در داخل بخشی از مشکلات مرتفع می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۲ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
توی بندر لنگه در استان هرمزگان مرغ نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۵ ۲۷ فروردين ۱۴۰۰
ما نگران مسئولین دلسوز و با وجدان بیدار هستیم به علت کار زیاد سلامتی شان در خطر باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
دیگه کار از نگرانی گذشته ،ما که چشم و دلمون رو به دنیا از جمله مرغ و روغن درویش کردیم ، داریم حساب و کتاب اون دنیا رو میکنیم ببینم خدا کجای بهشت رو میخواد بهمون زمین و خونه و ماشین بده ،البته اگه به جای ماشین دوتا بال داد هم اشکالی نداره ،لااقل ترافیک نداره ، ما مردم ایران همگی دربست بی حساب و کتاب میریم بهشت ،چون دیگه بلایی توی دنیا نیست که به سرمون نیومده باشه ، از خودی و غیر خودی و نخودچی بهمون رسیده ،فقط یه نکته اساسی اینکه شمال بهشت لب دریا ساحل شنی با تمام مروارید و الماس هاش با ویو ۳۸۰درجه فول آپشن باس ماست.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۲۷ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
خدا را شکر که سکته قلبی کردم دکتر روغن را واسم ممنوع کرده بعد بگین سکته بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
خدا راشکر
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۱۳:۵۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
یاد این جمله افتادم اگه تو ایران هیچ مشکلی وجود نداشته باشه یعنی یه مشکل خیلی بزرگتر هست که خبر نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران مرغ نیستم نگران خودم که میخوام کار زیاد کنم تا مرغ بخرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
چرا قیمت‌ها رو بالا میبرند؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
تو میگوید نگران نباشی ما توکل به خدا میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
باشه
Japan
ناشناس
۱۲:۳۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نیستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران شوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
وای خدای من،بازم گفتن نگران نباشید،خدایا دیگه بسه....یعنی باز باید دقیقا نگران باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
از مهر ماه میگی نگران مرغ و روغن نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
همینکه میگین نگران نباشین بیشتر نگران تر میشیم...همین دوتا جمله وحشت ایجاد میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران نیستیم ، مطمئن هستیم که بر عکس میشه
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۱:۵۳ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
وقتی میگن نگران نباشید مشکل رو حل کردیم چهار ستون بدن من میلرزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
ما بیشتر نگران شماییم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
وقتی میگین نگران نباشیم دقیقا" باید نگران باشیم
Germany
ناشناس
۱۱:۴۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
خیلی خوبه
ما نگران باشیم یا نباشیم هیچ فرقی نداره
Iran (Islamic Republic of)
بیکار
۱۱:۳۹ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
من دگ اصلا نگران هچی نیستم
ما دیگه به صف عادت کردیم
وقتی باید نگران بود که همه چیز ارومه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
با تدبیر موجود ما نگران هیچی نیستیم !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
دولت گفته ؟ چون راست کمتر میگه . باید نگران باشیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
این خبر یعنی نگران باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
سلام
اصلأ تعزیرات پشتیبان مصرف کننده نیست و از فروشنده حمایت می کند
یک روز در شهری به ۱۲۴ تماس گرفتم از قیمت بالای روغن شکایت کردم اول انتظار داشتم که آدرس مغازه را از من بگیرد ولی جواب اینطوری داد که اشکالی ندارد مغازه روغن ها را از دلال می گیرد و کرایه ماشین هم می دهد و قیمت روغن بالا می رود
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا به من هم گفتن قیمت روی جنس مهم نیست مهم فاکتور مغاره داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
از تعزیراتی که زیر نظر وزارت کشور و دولت تدبیر و امید است انتظار تدبیر نداشته باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران بعد از انتخابات باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
هر وقت گفتید نگران نباشید فردا بیچاره شدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
لطفا یکی پیگیر کنه در این سه روز اخیر علت افزایش قیمت اهن چیه ..گاز و برق و کنجاله اهن رو یارانه ای بهش میدن بعد قیمتش باید ازاد و هر روز افزایشی باشه لطفا بازرسی تعزیرات کمسیون مجلس ورود کنه ببینه علت این افزایش چیه
Iran (Islamic Republic of)
mosafer
۱۰:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا یعنی نگران باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نه بابا نگران نیستیم .الان چند ماهه که نگران نیستیم .دلیلش هم اینه که تقریبا یکساله نتونستیم مرغ بخریم و کاملا طعم و قیافه اش یادمون رفته و وقتی دسترسی نداریم یعنی اینکه نگران هم نیستیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران نیستیم فقط نگران پولش هستیم که نداریم بخریم با این گرانی
Iran (Islamic Republic of)
آزادی
۱۰:۰۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
سلام در شهر ما که روغن با نرخ دولتی نیست و گیر نمیاد روغن با ترخ آزاد فراوان حلب ۵ کیلویی ۱۴۰ هزار تومان مهرستان از توابع بلوچستان
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۰:۰۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران نگرانی مردم نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
آخه مرغ و روغن چیزی که باید یک مملکت مشکل داشته باشه واقعا برید خجالت بکشید .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا هر وقت راجع به هر چیزی گفتند خیالتون راحت یعنی آماده باشید که قراره به رویا تبدیل بشه‌.
-
ناشناس
۰۹:۵۷ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران پرواز مرغ بودیم که بحمدالله حاصل شد.درمورد روغن هم ارباب فن نگران سلامتی مابودند که آن هم بحمدالله محو شد.مار ابه خاطر قصور در شکر گزاری ببخشایند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
چشم حالا که گفتین از الان بیشتر نگران میشیم و خودمونو برای نبود و قحطی این دو بزرگوار آماده میکنیم چون از لحن گفتن شما معلوم شد این دفعه قیمت آنچنان بالا میره که باید وجود خارجی اینها رو تو ذهنمون پاک کنیم البته برای مردم ایرانه این قضیه طبیعیه، واز شما ممنونم که پیشاپیش قحطی اینارو خبر دادین تا مردم آماده باشن
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۹:۵۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
ستاد تنظیم بازار و تعذیرات حکومتی به هیچ عنوان قابل اعتماد نیستند.فقط به دنبال منافع خودشون هستن.هر وقت جایی دوربین بود ،اینها هم هستند.دست رو هر کالایی گذاشتن یا نایاب شد و یا به شدت گران.
Iran (Islamic Republic of)
علی سمیعی
۰۹:۴۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگرااااانی!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
مهدی حسین زاده - اهواز
۰۹:۴۵ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
شما هم نگران ما نباشید؛ نمی خواد نگران مرغ ما باشید
Iran (Islamic Republic of)
کارگر
۰۹:۴۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
اصلا نگران نیستیم. خیالتون راحت.
فقط هر وقت این جملات را میشنویم مطمئن میشیم یا قراره نایاب بشه یا گرون.
Iran (Islamic Republic of)
نرگس
۰۹:۳۸ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
دیگه وضع مردم ایران از نگرانی گذشته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
به قول فیروزمشتاق هر وقت تو میگی خیالت راحت چهار ستون بدنم قیرقاج میره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
از وقتی قیمت ها بی‌ثبات شده نگران هیچی نیستیم
Iran (Islamic Republic of)
هم وطن
۰۹:۰۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
من اصلا نگران نیستم چون به خاطر خرید مرغ 2 نفر برام واسط میشوند تا یک مرغ با پارتی بخرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
اصلا نگران نیستیم چون قیمتهاهرلحظه گرونترمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
ملت باید نگران روغن و مرغ نباشند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
سنگ پای خوب سراغ ندارید که چینی نباشه،میگن قزوینیش عالیه#$
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
هر وقت اینجوری میگن مسئولین من بیشتر نگران میشم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
چرا صادرات روغن و مرغ را آزاد نمی کنید !؟
Iran (Islamic Republic of)
نوید
۰۸:۲۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
وقتی همچین تیترهایی رو میبینیم ، بیشتر تن و بدنمون میلرزه ...
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۸:۱۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران مرغ و روغن نیس بیشتر نگران دروغها مسئولین بی کفایت هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
فقط مثل بازر شب عید نکنید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
من یکی به حرف دیگران بیشتر اعتماد دارم، تا حرف این مسئولای بی عرضه ستاد تنظیم بازار.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
وای مرسی خیالم راحت شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
این چه کشوریه هر روز یک چیزی غیب میشه؟؟؟؟ دولت هم فقط خنده تحویل میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگرانی نداره. هروقت بخوان هرچی را گران کنند دوروز انبار میکنند بعد با ده برابر قیمت میفروشن!!! درود بر این مردم و مسولان مسلمان و خداشناسسسس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۳ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
خب خدا رو شکر ، خدا اموات شما رو بیامرزه، البته ما نگران روغن وشکر ومرغ وچیزهایدیگه نیستیم
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۰۷:۳۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
نگران نیستیم چون مطمئنا پیدا نمیشه اگه پیدا هم بشه قیمت خون پدرشون رو می‌گیرند
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۰۷:۲۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
ما نگران مرغ و روغن نیستیم
نگران این وعده و وعیدها هستیم که میدید
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی شیعه
۰۷:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
هر وقت اعلام میکنن نگران چیزی نباشید من یکی بیشتر نگران می شم
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی شیعه
۰۷:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
هر وقت اعلام میکنن نگران چیزی نباشید من یکی بیشتر نگران می شم