در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

مرگ کرم‌های ابریشم در سایه حمایت نکردن وزارت جهاد کشاورزی / تولید فرش دستباف نیازمند واردات ابریشم

رافع گفت: پیگیری مرکز ملی فرش از جهاد کشاورزی برای احیای توتستان‌ها و نوغانداری، بی نتیجه بوده است.

فرحناز رافع، رئیس مرکز ملی فرش در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این که به دلیل از بین رفتن توتستان‌ها و نوغانداری‌ها، ابریشم به میزان کافی در کشور تولید نمی‌شود و به همین منظور نرخ تعرفه واردات ابریشم از ۲۶ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته، گفت: این موضوع را از جهاد کشاورزی بسیار زیاد پیگیری کردیم، اما به نتیجه‌ای نرسیدیم.

او افزود: اکنون تعداد زیادی از توتستان‌های کشور از بین رفته و به همین دلیل نوغانداری ها، نمی‌توانند پیله‌های ابریشم را به میزان کافی تولید کنند. بسیاری از نوغانداری‌ها نیز به همین از بین رفته اند.

رافع بیان کرد: رسیدگی به دلیل این مشکلات، وظیفه وزارت جهاد کشاورزی است. به طور کلی، بخش عمده تامین مواد اولیه برای تولید فرش دستباف، به سایر دستگاه‌های اجرایی کشور مرتبط می‌شود که بخشی از آن بر عهده جهاد کشاورزی است که باید از ما حمایت کند، اما متاسفانه واقعا حمایتی از سوی این دستگاه نمی‌بینیم.


بیشتر بخوانید


او ادامه داد: در حال حاضر فقط یک کارخانه نخ ریسی ابریشم داریم که نوغان مورد نیازش را از خارج کشور وارد می‌کند و این مسئله دردآور است. چطور می‌توان با این شرایط برای دو میلیون بافنده فرش دستباف، ابریشم تهیه کرد؟ به همین دلیل مجبور به واردات ابریشم و کاهش تعرفه وارداتی آن شدیم؛ در غیر این صورت، این دو میلیون بافنده بیکار می‌شوند!

رئیس مرکز ملی فرش تاکید کرد: بر این اساس، باید برای حل این مشکل برنامه ریزی، مدل سازی، تحقیق و بررسی صورت بگیرد که این مسئله نیاز به یک همکاری بین دستگاهی خیلی عمیق دارد. به همین دلیل در نشستی که با معاون اول رئیس جمهور داشتیم تمام دستگاه‌ها ملزم به همکاری با مرکز ملی فرش شدند.

پشم دام‌های کشور به جای استفاده در تولید فرش دستباف، می‌سوزد!

او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت استفاده از پشم دام در تولید فرش دستباف، بیان کرد: متاسفانه حجم بالایی از پشم، در بسیاری از استان‌های کشور سوزانده می‌شود و همچنین در چینش و شست و شوی پشم نیز مشکلات بسیاری داریم.

رافع در پایان اظهار کرد: مرکز ملی فرش اصرار زیادی دارد که فرآیند اصلاح نژاد دام در کشور صورت بگیرد؛ زیرا نژاد‌های بسیار خوبی در دام کشور مثل افشاری، بلوچی، مهربان و ... داریم که اگر اصلاح نژاد در مورد آن‌ها صورت بگیرد، کیفیت پشم تولیدی نیز بالا می‌رود. حتی با استفاده از نژاد‌های تایید شده خارجی نیز می‌توانند این کار را انجام دهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار