ظریف: هدف از طرح ادعا‌های جدید درباره برجام جا به جا کردن جایگاه مجرم و قربانی است

وزیر امور خارجه گفت: انبوهی از تحریفات در قبال برجام صورت گرفته و تلاش شده تا جای قربانی و مجرمان عوض شود.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتی نوشت: در خصوص آنچه باید برای احیای برجام انجام گیرد، انبوهی از تحریفات صورت گرفته و تلاش شده تا جای قربانی و مجرمان عوض شود. این گزاره‌برگ، به شکلی غیرقابل مناقشه این فراموشی تاریخی را تصحیح کرده و روند رخداد‌ها را به درستی و شفافیت ارائه می‌کند.

گزاره‌برگ وزارت خارجه ایران شامل فهرستی از اقدامات مغایر با برجام است که از روز اجرایی شدن این توافق در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا آغاز شده و تا ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» و پس از آن «جو بایدن» تداوم یافته است.

در نخستین بند این گزاره‌برگ آمده است:

۱۶ ژانویه ۲۰۱۶، روز اجرای برجام:

  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید می‌کند که ایران کاملاً برجام را اجرا کرده است. گام‌های کلیدی ایران، اعمال محدودیت علیه برنامه هسته‌ای و افزایش نظارت‌ها را شامل می‌شود.
  • این گزارش آژانس اتمی در "روز اجرا" باید رفع موثر تحریم‌ها از جانب آمریکا و اتحادیه اروپا/سه کشور اروپایی را آغاز می‌کرد، اما چنین نشد.

دولت باراک اوباما-آن‌طور که در گاه‌شمار وزارت خارجه ایران هم دیده می‌شود- از یک روز بعد از اجرایی شدن برجام، یعنی در ۱۷ ژانویه ۲۰۱۶ تحریم‌های جدیدی علیه ۱۱ فرد و نهاد مرتبط با برنامه موشکی ایران وضع کرد.

در سند وزارت خارجه ایران درباره این تحریم آمده است: «علیه این این برنامه دفاعی (برنامه موشکی ایران) نه در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و نه در ضمیمه B آن ممنوعیتی در نظر نگرفته شده. در این ضمیمه از ایران "خواسته شده" اقدام به ساخت موشک‌های "طراحی‌شده با قابلیت" حمل سلاح‌های هسته‌ای نکند. موشک‌های ایران برای حمل سلاح هسته‌ای که ایران هرگز به سمت ساخت آن‌ها نخواهد رفت، طراحی نشده‌اند.»

در آخرین بند این سند که مربوط به امروز است هم اینطور آمده است:

۲۵ مارس ۲۰۲۱:

  • علی‌رغم وعده‌های مطرح‌شده از سوی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا دولت او هیچ گامی برای پایبند شدن به برجام یا قطعنامه ۲۲۳۱ - که آمریکا خودش حامی آن بوده- برنداشته است.
  • همان‌طور که از گاه‌شمار بالا هم مشخص است ایران در برابر "فشار حداکثری"، "جنگ اقتصادی، " روزگویی، ترور، اقدامات بی‌ٰحمانه و تنبیه جمعی مردمش، خویشتنداری حداکثری نشان داده است.
  • امروز، توپ قطعاً در زمین آمریکا است. چنانچه آمریکا ادعا می‌کند در برجام نفعی دارد باید از غیرقانونی نقض این توافق دست کشیده و تحریم‌های اعمال‌شده، بازاعمال‌شده و دوباره برچسب‌گذاری شده از ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ را به صورتی قابل راستی‌آزمایی رفع کند.
  • ایران به محض تأیید شدن بازگشت آمریکا به پایبندی، همه اقدامات جبرانی‌اش را متوقف خواهد کرد.

آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهداتش از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد.

ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا به طور کامل تعهداتش در توافق هسته‌ای را اجرا کرد و به کشور‌های اروپایی که وعده جبران آثار این خروج را می‌دادند برای عمل به تعهداتشان فرصت داد.

یک‌سال بعد که دولت‌های اروپایی نتوانستند به وعده‌هایشان عمل کنند تهران اعلام کرد طبق مفاد مندرج در توافق هسته‌ای طی چند گام تعهداتش در توافق هسته‌ای را کاهش خواهد داد.

ایران از آن زمان اعلام کرده الزامی برای رعایت محدودیت‌های مندرج در برجام در زمینه غنی‌سازی، میزان ذخائر اورانیوم و تحقیق بر روی سانتریفیوژ‌های پیشرفته ندارد. تهران علاوه بر این کار بر روی یک خط مونتاژ جهت ساخت اورانیوم فلزی را هم از سر گرفته است.

ایران اخیراً از روز پنج اسفندماه اعلام کرد اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف می‌کند. این اقدام در راستای اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ایران است که شریکان ایران در برجام را به لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران، در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام ملزم می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران گفته همه این گام‌ها بازگشت‌پذیر هستند و چنانچه واشنگتن به برجام برگردد ایران نیز این اقدامات را به عقب برخواهد گرداند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
عجب جمله کوبنده ای
دم ظریف گرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
اونوقت که امضای کری تضمین بود،بایدفکرحالارومیکردی
آخرین اخبار