در گفت‌و‌گوی ویژه خبری مطرح شد؛

دلایل نابسامانی تامین و توزیع کالاهای اساسی/ قیمت‌ گران میوه با وجود فراوانی تولید

مشکلات تامین و توزیع کالاهای اساسی از جمله میوه و مرغ در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب بررسی و مطرح شد.

به گزارش خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، برومندی معاون وزیر جهاد کشاورزی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری در خصوص مشکل گرانی میوه تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید است و بحث گرانی میوه مربوط به تامین و تولید نیست. در مقایسه با سال گذشته بین یک تا ۵ درصد رشد تولید انواع میوه داشته ایم.

او افزود: در حال حاضر ۶۰۹ هزار تن سیب و ۵۴۳ هزار تن پرتقال در سردخانه ها داریم. در مرحله توزیع در بازدیدی که از میادین میوه و تره بار داشتیم میوه به میزان کافی و قیمت مصوب بود اما در بخشی از بازار هم میوه گرانتر به فروش می رود.

برومندی گفت: قیمت گذاری  میوه دست ما نیست بخشی از قیمت مربوط به هزینه های تولید می شود اما اینکه قیمت در بازار طبیعی نیست به دلیل تولید کم نبوده و باید دلایل گرانی را در بحث دلالی ها و واسطه ها جست و جو کرد.

او افزود: کالا به مقدار زیاد وجود دارد، اما نظام توزیع مشکل دارد، زیرا در یک نقطه از تهران قیمت‌ها یک عدد و در منطقه دیگر از این شهر قیمت‌ها چیز دیگری است.

معاون وزارت جهاد کشاورزی گفت:  برای همکاری با وزارت صمت و تنظیم بازار شب عید، ظرفیت های وزارت جهاد به طور کامل به کار گرفته می شود و از دو روز آینده نسبت به عرضه در بالاترین سطح با قیمت مصوب اقدام می کنیم.

او افزود: هرگاه افزایش قیمت بر اساس عدم تولید و کمبود باشد ما مقصریم و باید پاسخگو باشیم اما اکنون وزارت صمت باید پاسخگوی علت گرانی میوه باشد.

مشکل تامین نهاده در تولید مرغ

برومندی در خصوص مشکلات تولید مرغ گفت: نهاده شرط اول تولید مرغ است و ما طی سال گذشته با مشکل تامین نهاده مواجه بوده ایم.

او افزود: در سال ۹۹ چند میلیون تن نهاده به دلیل مشکلات گمرکی عقب بودیم. در ثبت سفارش کالا ۳۶ درصد و در خروج از درب گمرک ۱۹ درصد کاهش نهاده داشتیم. در واردات جو که ۵۰ درصد به آن وابستگی داریم ۱.۵ میلیون تن عقب افتادگی داریم.

برومندی ادامه داد: براساس مصوبه تنظیم بازار باید در بهمن ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام می‌دادیم که این کار براساس پایش میدانی و آمار‌ها انجام شده است . نهاده‌ها را با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بدست مرغداران رسانده ایم.

او بیان کرد: تا مرحله کشتارگاه تولید مرغ برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و ما تولید را انجام داده ایم.

سخنگوی وزارت جهاد کشاروزی درباره آمار بانک مرکزی مبنی بر تخصیص ارز کامل به نهاده‌های کشاورزی طی امسال گفت: تخصیص ارز بانک مرکزی مانند بارانی است که در طول سال نمی‌بارد، اما یکباره نازل می‌شود در صورتی که این تخصیص ارز باید در زمان‌ خود انجام می‌شد.

برومندی افزود: روزانه ۸۰۰ تن مرغ گرم به بازار تهران عرضه می‌کنیم و در حالی که نیاز کشور به مرغ روزانه ۵ هزارو ۶۰۰ تن است ۷ هزار و ۷۰۰ تن تحویل می‌دهیم.

او گفت: مشکل اینجاست که مرغ فروشی که ۱۰۰ کیلو سهمیه مرغ دارد حواله یک تنی مرغ خود را در میدان بهمن در بازار آزاد می‌فروشد و مرغی که باید ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان بدست مصرف کننده برساند قطعه بندی می‌کند و کیلویی ۵۰ هزار تومان می‌فروشد.

سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: افزایش قیمت تخم مرغ نیز در چند ماه پیش به دلیل صادرات آن در زمان نامناسب بود و ۶۰ هزار تن تخم مرغ که باید در کل سال صادر می‌شد ، طی شش ماه صادر شد.

نظام توزیع قطعا ایده آل نیست اما سایر بخش ها هم مشکل دارند

در ادامه قبادی رئیس ستاد تنظیم بازار در این خصوص گفت: فراوانی و افزایش تولید نافی کاهش قیمت نیست. کشاورز مجبور است در زمان تولید به عنوان سردرختی محصول خود را به واسطه بفروشد.  در عرضه محصولات کشاورزی دلالی وجود دارد، اما زمانی که امکانی برای ذخیره سازی محصولات کشاورزی برای تولید کننده وجود ندارد مجبور است آن را به دلال بدهد. محصول به میدان عرضه می شود و عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت است. ما به عنوان دولت خیلی نمی توانیم در تعیین قیمت دخالت کنیم.

او افزود: نظام توزیع قطعا ایده آل نیست اما سایر بخش ها هم مشکل دارند. نه تولید کننده از قیمت ها راضی است نه فروشنده.

رئیس ستاد تنظیم بازار در خصوص علت کاهش ذخیره سازی میوه تصریح کرد: ما هر سال بر اساس نیاز استان ها ذخیره سازی میوه انجام می دهیم و امسال تقاضای استان ها کمتر از ۴۰ هزار تن بوده است.

قبادی گفت: متولی تولید و مشکلات آن وزارت جهاد کشاورزی است و باید در این زمینه افزایش قیمت تولید پاسخگو باشد.

ارز نهاده های دامی تامین شده است

او درخصوص مشکلات بازار مرغ  تصریح کرد: روزانه ۴۰۰ تن گوشت مرغ گرم وارد میدان اصلی تهران می‌شود البته در برخی روز‌ها این رقم به ۷۰۰ تن هم می‌رسد.

دبیر ستاد تنظیم بازار ادامه داد: ارز نهاده‌های دامی براساس آمار بانک مرکزی به طور کامل در سال ۹۹ اختصاص داده شده است که به عنوان نمونه در ذرت مانند سال گذشته و در کنجاله بیشتر از پارسال ارز اختصاص یافت، اما در جو این رقم کمتر از پارسال بود.

وی افزود: اکنون انباشت ذرت جو و کنجاله در سامانه بازارگاه داریم.

قبادی ادامه داد: بازار تهران روزانه به هزار و ۲۰۰ تا هزارو ۵۰۰ تن مرغ نیاز دارد.

دوگانگی در مدیریت بازار

در ادامه برنامه ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به دوگانگی مدیریت بازار  گفت: در مدیریت ها مشکل داریم زمانی مسئولیت بازرگانی محصولات کشاورزی را به خود وزارت جهاد داده می شود اما دوباره به وزارت صمت واگذار می شود و این بی تدبیری ها چالش های بیهوده ای بین دو وزارتخانه ایجاد می‌کند.

ایزدخواه ادامه داد: تولید و توزیع محصول بدیهی‌ترین موضوع اقتصاد و آسان‌ترین بخش تولید میوه است، اما مدیریتی برای آن وجود ندارد.

او افزود: مسئله ما کمبود میوه نیست اما قیمت ها گران است.

ایزدخواه تصریح کرد: روی نظام دلالی در بخش کشاورزی هیچ کاری انجام نمی شود. در حال حاضر تمام ریسک با کشاورز و تمام سود با دلال است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
آقا نماینده مجلس چندی قبل واقعیت را گفت که شعبان بی مخ ها رابجان اقتصاد ایران انداختن.دربرنامه رئیس سازمان حمایت از مصرف کنند مدعی شد باغدارا خودشان بیایند غرفه فروش برپا کنند تا سود به جیب دلال نرود به جیب باغدار برود....خیلی عجیب است باغدار چه با زیان چه با سود فصل تابستان میوه خودش را برداشت کرده به خریدار ودلال فروخته او هم داخل سردخانه نگهداری می‌کند.نمی دانم چگونه باغدار مجدد دعوت میشه در میادین غرفه جداگانه بزند تاسود میوه گران به جیب همان باغدار برود.مگر فصل زمستان باغدار چیزی برایش مانده؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
200تاکشورتودنیاوجودداردازامریکاتاچین اگرریس جمحور یاشاه های دنیا امشب اعلام کردن این اقلام این مباغ است دیگرتمام فقط همین بایداجراشود وسلام غیرازدولت بیعرضه بامسعولان ایران بی سروساحب بیدرودروازه دزدغارتگراختلاسگر احتکارگر قولوعده دروغ خداازسرتون نگذره بایدهمین دنیاجوابگوباشین اوندنیا خبری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۸ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
مدیران نالایق و منفعت طلب ..... چرا شاهد """عزل و نصب""" این آدما نیستیم ؟؟؟؟؟
مگه دیگه مدیر کارآمد قحطی است توی این مملکت ....؟؟؟؟؟
رهبرا .. دستتون رو میبوسیم
به داد برسید.. عزل و نصب کنید .. معیشت مردم دست نالایق هاست....
یا حق
آخرین اخبار