مدرک فروشی، درد کهنه نظام آموزشی/ مدرک دانشگاه از ۳۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان!

مدرک فروشی، عمری به درازای تاریخ علم و آموزش در کشور دارد، درد کهنه‌ای که بازار داغ دلالی و سودجویی را داغ‌تر کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مدرک فروشی درد کهنه‌ نظام آموزشی که سالهاست آموزش عالی با آن دست به گریبان است و هر روز گره‌های کور دیگری می‌خورد.  مرکز ثقل فروش این مدارک زیر زمین‌های میدان انقلاب است، میدانی پر از کتاب فروشی‌های رنگارنگ که در پشت ظاهر زیبای خود هر کدام پستویی دارند که در آن فارغ التحصیلان دانشگاه‌های برتر برای شکستن شاخ غول بیکاری، دود لپ تاپ می‌خورند و  اقدام به فروش مدرک، نگارش پایان نامه و مقاله می‌کنند.  

در این سال‌ها وزارت علوم، پلیس فتا، قوه قضائیه، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی همگی پای کار آمدند اما همچنان چرخ پر رونق کاسبی دلالی مدرک جعلی می‌چرخد؛ همچنان مسئولان اندر خم یک کوچه مانده و دانشجویان هم انگیزه‌ای برای تلاش جهت گرفتن مدرک معتبر ندارند.  

مدرک فروشی درد کهنه‌ی نظام آموزشی/ مدرک جعلی قانونی از ۳۰ تا ۱۲۰ میلیون

تصویب قانون مبارزه با تقلب علمی 

آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی، پس از تصویب در هیئت دولت در سال ۹۸ توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. براساس این قانون؛ پایان‌نامه، مقاله، طرح پژوهشی، کتاب، گزارش یا سایر آثار مکتوب پژوهشی - علمی و یا هنری اعم از الکترونیکی و غیرالکترونیکی توسط هر شخص به قصد انتفاع و به عنوان حرفه یا شغل با هدف ارائه کل اثر و یا بخشی از آن توسط دیگری به عنوان اثر خود، جرم بوده و مرتکب یا مرتکبان علاوه بر واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت مشمول مجازات می‌شود.

آیین‌نامه فوق با هدف برخورد با مراکز فروش پایان‌نامه، مقالات علمی و امثال آن و نیز با رویکرد پیشگیری و مقابله با تقلب علمی در سطح مؤسسه تهیه و تدوین شده است.

اما نتیجه این قانون آن چیزی نشد که مسئولان انتظار آن را می‌کشیدند، وضعیت به همان منوال قبل ادامه یافت و در مواقعی شدت هم گرفت.


بیشتر بخوانید


سکان دار وزارت علوم درباره نحوه برخورد با این متخلفان به خبرنگار دانشگاهی می‌گوید: متاسفانه برخی‌ها در حوزه جعل مدارک دانشگاهی در حال فعالیت هستند و انتشار این موضوع باعث سست شدن آموزش عالی کشور می‌شود. وجود مدارک جعلی در کشور امری است که نباید وجود داشته باشد، اما حجم تبلیغات و اخبار درباره جعلی بودن مدارک دانشگاهی بسیار فراتر از واقعیت است.

غلامی درباره نحوه استعلام مدارک جعلی تصریح کرد: وزارت علوم در این رابطه دو اقدام انجام داده است. یکی قانون اجرای مقابله با تقلب است که به این وسیله با مراکز و موسساتی که جعل مدرک را انجام می‌دهد، برخورد می‌کنیم.

او اضافه کرد: اقدام دومی که در حال انجام است و این تقلب‌ها را بی اثر می‌کند، سامانه جامع "استعلام صحت مدارک" است که در حال تکمیل آن هستیم. به وسیله این سامانه هر دستگاه، سازمان و یا نهادی می‌تواند برای هر مدرک تحصیلی که از شخصی دریافت می‌کند، با وارد کردن اطلاعات برخط استعلام صحت مدرک را هم از نظر تعلق به موسسه و هم از نظر محتوای مدرک بگیرد.

سامانه‌ای که وزیر علوم معتقد است جلوی جعل را می‌گیرد «سجاد» نام دارد اما گشت و گذار در سایت‌های اینترنتی، فضای مجازی و میدان انقلاب نشان می‌دهد که این سامانه نتوانسته در مقابل آنها قد علم کند.  

مدرک فروشی درد کهنه‌ی نظام آموزشی/ مدرک جعلی قانونی از ۳۰ تا ۱۲۰ میلیون

گفتگو با چهار مدرک فروش از ایران  تا ترکیه

یکی از فروشندگان مدارک دانشگاهی که در داخل کشور نبوده و به گفته خودش در ترکیه ساکن است از امکان خرید مدارک دانشگاهی می‌گوید.

این مدرک فروش می‌گوید: مدرک دندان‌پزشکی دانشگاه آزاد ۴۰ میلیون و مدرک دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ۷۵ میلیون آن هم با استعلام از سامانه سجاد امکان پذیر است.  

او با بیان اینکه مدارک را از طریق واسطه‌هایی در خود دانشگاه‌ها دریافت می‌کنیم و کاملا معتبر است، می‌افزاید: این مدارک با استعلام از سامانه سجاد است.  

مدرک دانشگاه دولتی جعلی و قانونی ۱۰۰ میلیون تومان!

یک فروشنده دیگر که در میدان انقلاب کار می‌کرد، گفت: نرخ مدرک دانشگاهی بدون استعلام، ۴۰ میلیون تومان است و فقط می‌توانید به ارگان‌هایی ارائه دهید که آشنا داشته باشید و استعلام نگیرند اما اگر مدرک دانشگاه دولتی بخواهید خیلی سخت است، ولی حدود ۱۰۰ میلیون تومام هزینه دارد.

کاردانی دانشگاه دولتی ۷۵ میلیون تومان

یک فروشنده دیگر که در دیوار هم آگهی خود را ثبت کرده است، می‌گوید: مدرک دانشگاه آزاد را به راحتی جعل می‌کنیم. قیمت فوق لیسانس ۴۵ تا ۵۰ میلیون است، ولی بستگی دارد که بخواهید به چه ارگانی مدرک را ارائه دهید اما جعل مدرک دانشگاه خیلی سخت است و مدرک کاردانی حدود ۷۰ میلیون به بالا است.  

این جاعل مدرک همچنین درباره سامانه استعلام آنلاین مدارک دانشگاهی گفت: این سامانه راه اندازی شده، ولی هنوز یک میلیون مدرک هم در آن بارگذاری نشده است. نباید نگران استعلام این سامانه بود زیرا اصلا مشخص نیست که چه زمانی به بهره برداری خواهد رسید.  

چهارمین فروشنده مدرکی که خبرنگار ما او را در زیر زمین‌های کتاب فروشی‌های میدان انقلاب پیدا کرد از قیمت‌های ۳۰ میلیون تا ۲ میلیارد خبر می‌دهد و می‌گوید: مدرک دانشگاه دولتی قیمتش خیلی بالا و دردسرهایش هم به مراتب بیشتر است اما با ۱۲۰ میلیون انجام می‌شود.

این فروشنده مدرک در ادامه قیمت ۳۲ تا ۳۳ میلیون را برای دانشگاه آزاد ارائه می‌دهد و می‌گوید: از صحت مدارک مطمئن باشید زیر ما فقط واسطه هستیم و اصل کار را رابطه‌هایی در دانشگاه انجام می‌دهند. یک بار هم یک صندلی پزشکی به مبلغ ۲ میلیارد تومان به یک متقاضی فروختیم.  


بیشتر بخوانید


۲۰ سال است که درگیر پایان نامه فروشی هستیم

محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: حداقل ۲۰ سال است که کشور درگیر پایان نامه فروشی است و خیابان انقلاب هم، محل این اقدام ناپسند محسوب می‌شود. مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم به این مسئله ورود کرده‌اند و حل برخی مسائل با دست به دست هم دادن مجموعه‌ای از عوامل زمینه ساز، اتفاق می‌افتد.

آهنچیان با بیان اینکه در آموزش عالی برخی مسائل به آسانی ریشه کن نمی‌شوند، زیرا همیشه مشتری دارند، افزود: نمی‌توان از چیزی که مشتری داشته باشد مثل پایان نامه فروشی، مقاله نویسی، همیار تقلب و... جلوگیری کرد.

جعل مدرک با راه اندازی سامانه سجاد کاهش پیدا می‌کند

مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت الکترونیکی شدن مدارک دانشگاهی گفت: مدارک فارغ التحصیلان مؤسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی و دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌ها که توسط سازمان امور دانشجویان پیگیری می‌شد، همه به «کیوآرکد» مجهز شده و با همان کد می‌شود مدرک دانش آموختگان را جستجو کرد و به اصالت مدرک و محتوای آن آگاهی یافت.

او ادامه داد: به ۸۰ دانشگاهی هم که مدارک فارغ التحصیلان را صادر می‌کنند اعلام شده که وارد این سیستم (سامانه سجاد سازمان امور دانشجویان) شوند که به تدریج در حال وارد شدن هستند، دانشگاه‌ها هر مدرکی که صادر می‌کنند براساس «کیوآرکدی» است که از سیستم مرکزی دریافت کرده‌اند.  با راه اندازی این سامانه امکان جعل مدرک  فوق العاده کاهش پیدا می‌کند.


بیشتر بخوانید


دوای درد کهنه مدرک فروشی چیست؟

با نگاهی به راهی که آمده ایم، راهی که در پیش داریم، اقداماتی که انجام شده و اقداماتی که هنوز کلید هم نخورده اند، متوجه می‌شویم که مدرک فروشی و جعل آن امری است که همواره وجود داشته و به اذعان وزارت علومی‌ها تا زمانیکه مشتری داشته باشد، همچنان ادامه خواهد داشت. تنها  و تنها راه کساد کردن بازار این جاعلان و دلالان، نرفتن به سمت آن‌هاست تا کاسبی آن‌ها از رونق بیفتد. قطعا زمانیکه این جاعلان مراجعه کننده‌ای نداشته باشند، دیگر جعل مدرک و مدرک فروش هم نخواهد بود.  

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
fatemeh
۱۳:۲۵ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
بعضی ها ترم ترم مدرک می خرند، مثل خرید متری خانه.
دانشجویی که معادله درجه 2 و یک مجهولی بلد نیست حل کند، مهندس مکانیک خودش را می داندو....
وای بر ما، ایندگان به ما چه خواهند گفت.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۹:۰۷ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام
یه خبر بزنید از جعل مدارک که در تلگرام افراد شیاد راه انداخته اند .
Sweden
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
چرا جای دور میری خود دولتم داره همین کارو میکنه من دانشگاه دولتی بودم الان برای ازادسازی مدارکم میگه باید پول بدی مدرکتو بدم به ازای این سالهای که درس خوندی یا برای دولت کار کنی میگم مگه کار به من دادید که انجام ندادم میگه باید پولشو بدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
تا وقتی همه جا فقط یه تیکه کاغذ به عنوان مدرک رو قبول میکنن برای کار و طرف فارغ التحصیل شده وضعیت همینه. یه زمانی معادل سازی میکردن سابقه کار رو ، خوب بود . تا وقتی هم که هزینه تحصیل انقدره بیشتر از خرید مدرک درمیاد باز هم وضع همینه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
جای دور نرید خیلی از واحدهای دانشگاه آزاد علنا مدرک میفروشن طرف ثبت نام میکنه مدرک میگیره
باید بیشتر واحدهای دانشگاه آزاد تعطیل بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
سلام
خیلی ممنون از زحمات خبرنگاران عزیز که مشکلات مدرسه و دانشگاه ها رو بیان می کنند و پیگیر هستند. خواهش می کنم در صورت امکان، گزارشی هم درباره مقاله نویسی هایِ اجباری و بی قاعده و قانون که در دانشگاه ها انجام میشه تهیه بفرمایید. چون این معضل باعث ایجاد زیان های جبران ناپذیری به درس و آینده دانشجوها میشه و متاسفانه خیلی ها از این مشکل باخبر نیستند و کسی هم پیگیر نیست.

البته منظورم اون مقالاتی نیست که از پایان نامه استخراج میشن؛ بلکه یک قانون نانوشته در دانشگاه ها هست که استادها برای درسهای تئوری، از دانشجوها می خواهند که پروژه های عملی و یا نرم افزاری انجام دهند. (در حالیکه در سرفصل های وزارت علوم، برای درسهای تئوری، کار عملی تعریف نشده و تنها روش ارزشیابی اونها از طریق آزمون کتبی هست)
آخر هر ترم، استادها از دانشجوها می خواهند که این پروژه ها رو تبدیل به مقاله کنند و طبیعتاً تمام زحمت نوشتن این مقاله ها بر عهده دانشجوهاست و استادها کوچکترین نقشی ندارند؛ اما نام استاد به عنوان نویسنده ی اصلیِ مقاله ذکر می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
از تمامی مدارک تحصیلی کارکنان دولتی یک استعلام بگیرید ببینید چند درصدشون با مدرک جعلی استخدام شدن، اونوقت میفهمید علم بهتر است یا ثروت !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اعدام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
۳۰ساله دارن میفروشن الان یادتان افتاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اکثر مدیر و روئسا با دیپلم تاج و تخت گرفتن اونوقت بدبخت فوق لیسانسو دکتراها بیکارن، چون کشور کنونی دست بیسواداست برای همین اوضاع ملت اینجوریه !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
متاسفانه بعضی ها بدون هدف وارد ارشد می شوند و به زور دروس را پاس می کنند و می خواهند پایان نامه ای بنویسند. در این حالت یا دست و پاشکسته کاری انجام می دهند که شاید چندان هم سودمند نباشد یا اینکه می دهند بیرون برای آنها محتوا را تولید کنند. به ظاهر مدرکش درست است ولی در باطن خبری از تولید علم نیست.
و بعضی ها هم با تلاش و زحمت خودشان درس می خوانند و پایان نامه می نویسند و مدرک می گیرند.
باید دانشگاه ها در مورد ورودی ها دقت بیشتری انجام دهند و فقط به فکر کسب درامد نباشند بلکه به هدف اصلی خود که انسان سازی و تولید علم و تولید دانشمند و کاردان و کارشناس است بپردازند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
شما فقط اون بعضی هایی رو می بینید که بی هدف وارد ارشد میشن؟؟؟
همیشه دانشجوها "مجبور" به نوشتن مقاله های بی فایده می شن، خُب همون بهتر که بری مدرک بخری
خداوندا ، هر چی مقاله هست از جهان ریشه کن بفرما !! تا دانشگاه ها دوباره محل علم و دانش و پیشرفت و تولید علم و تکنولوژی شوند. آمین.
Germany
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اون وقت من و امثال من با خون دل درس خوندیم و مدرک گرفتیم و الان خونه نشین هستیم و من هم می شناسم کسی رو که برای فرزندش قصد خرید مدرک دانشگاهی جعلی رو داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
یکی ازدلایل عقب ماندگی کشوری مدرک فروشی میتواندباشدومقصرمسئول سازمان مربوطه است، ای مدرک فروشان اگردین نداریدوازخدانمیترسیدلااقل حرمت مدرک رانگه داریددر دیگ بازست حیای گربه کجاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
باسلام. به نظر بنده خیلی بهتر و منطقی تر در سیستم نظام آموزشی کشور این بود که به تمام دانش آموزان یا دانشجویان فارق التحصیل کشورمان یک کد فارق التحصیلی ثبت شده تعلق میگرفت که بسیار پیچیده و غیر قابل تولید توسط جاعلان بود و البته این کد را هم به وی نمی دادند.سپس هر فردی که به هر جایی جهت استخدام یا کارهای اداری مختلف مراجعه میکرد تنها با زدن کد ملی وی؛ بارکد فارق التحصیلی وی و اطلاعات کاملش در سیستم نشان داده میشد و دیگر نیازی هم به این کاغذ پاره های مدارک نبود و بشدت جعل مدارک کاهش می یافت.یاحق
Germany
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
دو سه نفر از فامیل خوده من با همین مدارک جعلی بهترین شغل دولتی رو دارن...
Iran (Islamic Republic of)
امیرحسین
۱۷:۱۰ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اصلا فکر کردید مشکل جوانان که مبرن مدرک میخرن چیه
مثلا من یکی رو میشناسم طرف از از دوران راهنمایی مدام تو مدرسه بهش بد میگذره و مشکلات خانوادگی هم داره و وقتی که همه هم سن و سالاش به فکر کنکور و انتخاب رشته هست ایشون به فکر آینده زود تر کلاس تموم بشه بره خونه ... و بعدش تو حساس ترین سال های تحصیلی پشتش باد میخوره و وقتی مدام بهش میگن برو یکم درش بخون بد تر عین فیلمای حماسی از خودش قهرمان مبارزه با مشکلات سیستم آموزشی میسازه با این تفاوت که هیچ دوستی تو مدرسه نداره و الان هم نمراتش افتضاحه

حالا با این نمرات افتضاح در حالی که پشت کنکوری هم مونده میخواد تازه دوست پیدا کردن رو یاد بگیره .... اینجور آدما با این مشکلات خانوادگی و روحی روانی چطور میتونن درس بخونن و مدرک بگیرن ؟!
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۹:۴۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
خب نگیره مگه همه باید تحصیل کرده باشن زور که نیست جامعه به همه احتیاج داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
بیشترین مدارک تقلبی به نمایندگان مجلس و وزرا ومعاونین و دولتی مربوط است . انتظار نداشته باشین درست بشه
Iran (Islamic Republic of)
حافظ
۱۶:۳۶ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
بهترین مدرک های دانشگاه دولتی به درد نمی خوره حالا مدرک جعلی به چه کار میاد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اونی که پول میده مدرک میگیره، مطمئن باش سیبیل چند نفر رو هم چرب میکنه بهترین شغل های این مملکت رو صاحب میشه.
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۵:۴۱ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
لطفا اینم بگید چه کسایی اینارو میخرن.طرف باباش کاره ایه بجای اینکه کلی درس بخونه یه مدرک جعلی میگیره و با پارتی پدرش میره سرکار و کسی هم باهاش کاری نداره.دقیقا یکی از دوستای خودم همینطوری الان کارمند بانکه
Iran (Islamic Republic of)
شماره مدرک
۱۴:۵۶ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
مگه عهد بوقه؟؟؟!!!
مگه این مدارک ثبت نمیشن؟!
والا الان میگن دیجی کالا کد ملی میخواد برا فروختن لپ لپ!!!الان چه جوریه که از مدرک قلابی میشه استفاده کرد!!!
یعنی یه شماره نمیتونید به این مدارک بزنید که وقتی یه جایی میپرسن درست و نادرستش و اینکه مربوط به کی هست معلوم بشه؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
حالا جالبش اینه که جعل سند اونم مدرک دانشگاهی کار سختی نیست و چرا مردم حاضرن اینهمه پول بابتش بدن ؟
میدونید مشکل کجاست؟
مشکل از جاعلان نیست مشکل از مراکز آمزشی کشور و ادارات و سازمان هاست که مدرک را اعتبار سنجی نمیکنند.
مشکل از اینه که اگه تجربه هم داشته باشی ازت مدرک میخوان .
یاد قدیما بخیر.
قدیما تجربه حرف اول رو میزد اما حالا یه مشت تحصیل کرده از دانشگاه میاد بیرون اما یه کلمه هم سواد ندارن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۴ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
واقعا درست میفرمایید
من جایی کار میکردم من لیسانس دانشگاه دولتی بودم بقیه فوق لیسانس دانشگاه آزاد دوقوز آباد .که اونا به تمام معنا بیسواد بودن فقط مدرک گرفته بودن با پول .همه پایان نامه هاشون رو خریده بودن بعدش با ادعا میگفتن ما ارشد داریم
Iran (Islamic Republic of)
تقلب
۱۴:۳۶ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
کجای کارید؟! بازار انقلاب نمی خواد امسال با مجازی شدن از کلاس اول تقلب کرد تا دکتری!! حالا برید مدارک همه باطل کنید!!؟؟ به جای نوشتن این مقالات که به درد نمی خورد به فکر معیشت باشید!! ان شا الله روزی مدرک کلا حذف بشه و توانایی مهم باشه و در آزمون و فرصت داوطلبین نشان دهند این مشکل حل میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
کسی که ۱۲۰ میلیون میده مدرک میخره بگه کجا بدردش میخوره تا مایی که داریم استفاده کنیم ما که نه پایان خدمت بدردمون خورد نه لیسانس دانشگاه دولتی
Iran (Islamic Republic of)
حسین سمنانی
۱۳:۵۲ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
وقتی دانشگاه ازاد بدون کنکور و بدون سختگیری رسما با دریافت شهریه بهر کسی مدرک میده دیگه خرید مدرک جعلی چه معنا داره ؟ الان دانشگاه آزاد فقط شهریه براش مهمه و بس!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
پ برا همینه دانشگاه آزاد درست کردن؟؟!!!
خواستن صورت مسئله رو پاک کنن!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۲ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
شما یه چیزی شنیدی یا تو باغ نیستی! دانشگاه آزاد بخاطر پول شهریه اجازه فارغ التحصیلی نمیده !!! مدرک جعلی دولتی سراسری نداره نیاز نیست کنکور بدی تو سینی تقدیم میکنن.
آخرین اخبار