سیب مراغه در تنگنای صادرات

هموار شدن مسیر برای صادرات سیب مراغه به خارج از کشور ضروری است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،مراغه از قطب‌های مهم تولید سیب در کشور است و امسال با افزایش ۲۵ درصدی محصول بیش از ۳۰۰ هزار تن سیب در این شهرستان تولید شده است.

هنوز نیمی از محصول با کیفیت باغ‌های مراغه در سردخانه‌ها نگهداری می‌شود و هموار نشدن مسیر صادرات می‌تواند موجب متضرر شدن باغداران و صادرکنندگان شود.

بسته بندی نامناسب، افزایش هزینه‌های حمل و نقل، هزینه‌های بالای گمرکی، بسته بودن برخی مبادی خروجی کشور برای صادرات سیب و پرداخت نشدن تسهیلات برای صادرکننده‌ها از مشکلات این روز‌های صادرات سیب در مراغه است.

 کریمی اصل مدیر جهاد کشاورزی مراغه گفت: صادرات سیب این شهرستان از نیمه دوم دی ماه آغاز شده و روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن محصول ازاین شهرستان صادر می‌شود.

 کریمی اصل افزود: روسیه، هندوستان، امارات متحده عربی، عراق، پاکستان و کشور‌های آسیای میانه مقصد بیشترین سیب مراغه است.

او  با بیان اینکه در سال‌های گذشته اول بهمن ماه ۳۵ درصد سیب مراغه صادر می‌شد افزود: امسال تنها ۱۵ درصد ذخیره سردخانه‌های شهرستان صادر شده است.

او گفت: به علت کند بودن روند صادرات از کل محصول تولید شده در مراغه ۱۵۰ هزار تن در سردخانه ذخیره شده است.

 مدیر جهاد کشاورزی مراغه گفت:سیب این شهرستان از نظر طعم، مزه، رنگ و ماندگاری بازار پسند است.

کریمی اصل افزود: بخشی از محصول سیب مراغه برای تامین نیاز شب عید استان و کشور ذخیره سازی شده است.

از مجموع ۴ میلیون ۱۲۰ هزار تن سیب درختی تولید شده در کشور سالانه ۱.۵ میلیون تن صادر می‌شود، ولی امسال به علت تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگان میوه و تره بار و مشکلات پیمان سپاری ارزی، صادرات این محصول  در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

ایران در زمینه صادرات سیب درختی در جایگاه ششم دنیا قرار دارد و صادر نشدن به موقع سیب کشور موجب از بین رفتن بازار‌های خارجی این محصول باغبانی خواهد شد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.