پلاک‌کوبی ۱۲۴ هزار راس دام عشایر در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون ۱۲۴ هزار راس دام در استان پلاک‌کوبی شده است گفت: مهم‌ترین ضرورت پلاک‌کوبی جلوگیری از قاچاق دام است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، یحیی حسین‌پور مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پلاک‌کوبی دام‌های عشایر به‌صورت مداوم انجام می‌شود، اظهار داشت: این عملیات در دو مرحله ییلاق و قشلاق انجام می‌شود، در حال حاضر نیز سه گروه از استان به‌منظور انجام پلاک‌کوبی دام‌ها به خوزستان اعزام شده است.

او با اشاره به اینکه انجام پلاک‌کوبی مرتبط با ییلاق و قشلاق نیست افزود: البته انجام این عمل در چهارمحال و بختیاری به‌دلیل وسعت کم استان، راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر است و عملیات پلاک‌کوبی دام‌ها تنها مختص عشایر استان است، این عشایر تابستان‌ها در استان و زمستان‌ها به خوزستان کوچ می‌کنند.


بیشتر بخوانید


حسین پور شهرستان‌های میزبان عشایر در فصل زمستان و در استان خوزستان را ایذه، باغملک، هفتکل، مسجدسلیمان، اندیکا، لالی، شوشتر، دزفول، گتوند، شمال اهواز و بهبهان عنوان و تصریح کرد: در استان خوزستان به دلیل پراکندگی و تعدد شهرستان‌ها مسئله پلاک‌کوبی دام‌های عشایر سخت‌تر انجام می‌شود.

او در خصوص فواید پلاک‌کوبی دام‌ها گفت: با این عمل تردد و شناسایی دام‌ها به راحتی انجام می‌شود، اما مهم‌ترین ضرورت پلاک‌کوبی جلوگیری از قاچاق دام است.

حسین پور عمده عملیات پلاک کوبی را مختص دام‌های سبک عنوان و تصریح کرد: بز و میش جزو دام‌های سبک به حساب می‌آیند، پلاک کوبی دام‌های سنگین نظیر گاو توسط دامداران روستایی صورت می‌گیرد و رقم دام سنگین در استان کم است.

او با بیان اینکه تاکنون ۱۲۴ هزار راس دام در استان پلاک کوبی شده است افزود: از این تعداد ۳۵ هزار ثبت سامانه شده است.

حسین پور با اشاره به اینکه حدود یک میلیون راس دام در استان وجود دارد خاطرنشان کرد: بسیاری از عشایر به دلیل هزینه‌ها و اذیت شدن گوش دام حاضر به پلاک‌کوبی برای دام‌های خود نیستند.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.