حماسه مردم تربت حیدریه در ۹ دی ۵۷

۴۳ روز پیش از آنکه انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۵۷ به پیروزی نهایی برسد، مردم انقلابی و غیور تربت حیدریه، در ۹ دی همان سال، با خلق حماسه‌ای کم نظیر، انقلاب را به آخرین خاکریز رسانده و درفش کاویانی پیروزی بر ضحاک زمان را بر بلندای شهر خود برافراشتند.


به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، نهم دی ماه با تمام افتخاراتش در سال ۵۷ و تکرار شکوهش در سراسر کشور در سال ۸۸، از راه رسید، یاد و خاطره آن تداعی ایثار مردم تربت حیدریه و کشور عزیزمان ایران اسلامی است که سبب شکوه، عزت و سرافرازی همگان شد.

در نهم دی ماه ۵۷ تربت حیدریه حماسه آفرینانی داشت که توانستند با محوریت روحانیت در به زیر کشیدن مجسمه شاه خائن ۴۳ روز زودتر از دیگر شهر‌های کشور افتخار آفرینی کنند، مردم ولایی و خط شکن تربت حیدریه در نهم دی ماه ۵۷ علیه حکومت منحوس پهلوی قیام و آن را سرنگون کردند.

نهم دی ماه ۵۷، آغازگر انقلاب اسلامی از تربت حیدریه بود که با تقدیم ۹ شهید در این روز آغاز شد و این خون‌ها سبب شد مردم دلیر و ولایی تربت حیدریه بیش از پیش عزم خود را برای براندازی حکومت پهلوی جمع کنند.

بیشتر بخوانید

در این روز مردم تربت حیدریه به سمت میدان مجسمه که بعد از انقلاب اسلامی به نام میدان شهدا تغییر کرد حرکت کرده و با اینکه تدابیر شدید امنیتی از طرف حکومت شاه تشکیل شده بود، ولی در برابر غیرت و عزم مردم تربت حیدریه نتوانست دوام بیاورد و بعد از اینکه ۹ نفر از مبارزان به شهادت رسیدند، مردم با حرکتی عظیم خود را به میدان رساندند تا نماد ظلم و فساد را برای همیشه از انظار عمومی محو و نابود کنند.
 
بعد از درگیری‌های فراوان بین مردم و نیرو‌های امنیتی و زخمی شدن چند تن از مردم، بالاخره این استقامت و پایداری مردم بود که توانست نیرو‌های امنیتی را مجبور به عقب نشینی کند تا بتوانند مجسمه ننگین شاه خائن را از بالای جایگاه ویژه‌اش به زیر بکشند و با صدای الله اکبر، خمینی رهبر جشن پیروزی انقلاب اسلامی را در این گوشه از ایران اسلامی برپا کنند.
 
اقشار مختلف مردم تربت‌حیدریه در اقدامی تأثیرگذار و قبل از دیگر شهر‌های ایران با برگزاری تجمعات بزرگ و با حضور گسترده در راهپیمایی‌ها توانستند در دی‌ماه ۵۷ حاکمان شاهنشاهی را از این شهر بیرون و کنترل این نقطه از ایران را به دست‌گیرند.

این حادثه بزرگ تاریخی به‌گونه‌ای بود که رهبر فرزانه انقلاب با توجه به شناخت قبلی از تربت‌حیدریه فرمودند: شما مردم تربت‌حیدریه در سایه وحدت بود که توانستید قبل از همه شهر‌های کشور در این شهر دست ایادی رژیم پهلوی را در سال ۵۷ قطع کنید و خودتان شهرتان را اداره کنید.
 
اولین نسیم انقلاب پس از کنترل شهر در دی‌ماه ۵۷ در این خطه از ایران اسلامی وزیدن گرفت و پیام آزادی در فضای پرالتهاب کشور از گنبد بلند مسجد جامع تربت‌حیدریه طنین‌انداز شد.


مسجد جامع تربت حیدریه پایگاه اصلی قیام ۹ دی ۵۷ بود


کاظم جلیلی یکی از مبارزان قیام ۹ دی ۵۷ گفت: مسجد جامع این شهر ، پایگاه اصلی قیام و سنگر مبارزات در آن دوران بود.

او افزود: مردم صبح روز ۹ دی ۵۷ برای پایین کشیدن مجسمه شاه تجمع کردند که در جریان راهپیمایی یکی از مأموران طاغوت که نقاب به‌صورت داست به سمت شهید پاکروان تیراندازی کرد که گلوله به‌صورت وی اصابت کرد .

این مبارز انقلابی ادامه داد: تمام نیروهای حاضر در قیام ۹دی همه هیئتی بودند که باغیرت و شجاعت بسیار در بازپس‌گیری شهر از دست ایادی رژیم پهلوی ایستادگی و مبارزه کردند.
 
انتهای پیام// م.ب
برچسب ها: انقلاب ، روحانیت ، شهادت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.