تسهيل توليد با اصلاح سهميه ها در سامانه بهين ياب وزارت صمت

کارشناس بازار سرمایه گفت: قرار که سهمیه‌ها در سامانه بهین یاب با جدیت وزارت صمت اصلاح شود، این بار باید بررسى‌ها به صورت همه جانبه تا شرایط تولید روان بچرخد.

بهین یاببه گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،مریم شکاری كارشناس بازار سرمايه و مدیر معاملات کالايى کارگزاری نگاه نوین درخصوص اصلاح سهميه ها در سامانه بهين ياب وزارت صمت گفت: قرار است سهميه ها در اين سامانه با جديت وزارت صمت اصلاح شود كه براساس تجربيات قبلى و اصلاحات انجام شده، اين بار بايد بررسى ها به صورت همه جانبه و نه تك بعدى انجام شود تا شرايط توليدكنندگان واقعى بهتر شده و چرخ تولید روان بچرخد.

شكارى در گفت و گو با اظهار کرد: در خصوص اصلاح سهمیه هاى بهين ياب، این امر در سال های پیش هم اتفاق افتاده و در کل امر مثبتی است البته به شرط این که شرايط تولیدکننده را در نظر بگیرند و همچنین همه جوانب قضیه را بسنجند.


وى گفت: به عنوان مثال در اصلاح سری پیش، ملاک تعیین سهمیه رو میزان خرید یک ساله خریدار از بورس کالا قرار دادند که این موضوع با توجه به اینکه شرایط اقتصادی در حالت یکسان نیست و گاهی به علت رکود و خرابی بازار، تولید کننده تصمیم به عدم تولید و در نتیجه عدم خرید از بورس می گیرد، اين روش اختصاص سهميه، منصفانه نبود. حتی تولید کننده ای داریم که به صورت فصلی خرید می کند آیا در چنین شرایطی ملاك قرار دادن میانگین خرید در يك دوره خاص از بورس، اقدام درستی است؟


بیشتر بخوانید


مدیر معاملات کالايى کارگزاری نگاه نوین  بیان کرد:  اكنون که سهمیه بهین یاب توسط وزارت صمت در حال بررسی است بايد به صورت همه جانبه به موضوع نگاه كنند چرا که در سناریوى قبل، سهمیه مشتریانی که به هر علتی در مقطعی از بورس خرید نکرده باشند میانگین ماهانه آنها کم و درنتیجه سهمیه آنها کم شده است كه بايد با شفافيت آمار توليد، سهميه اى عادلانه براى واحدها در نظر گرفت.


شكارى تصريح كرد: این نکته نباید فراموش شود که ساز و کار تعیین سهمیه بهین یاب باید چابکی لازم را داشته باشد به عنوان مثال تولید کننده با افزایش ظرفیت خط تولید به سرعت بتواند سهمیه خود را بالانس کند كه اين مهم به وسيله شفافيت آمارى بورس كالا براى سياست گذار قابل تحقق است.

به گفته وى، همه موارد در این سهمیه بندی باید به نفع تولید کننده تمام شود و هرگونه اشکال و مشکل سازی و دشوار کردن کار تولید کننده به معناى وجود ايراد در اختصاص سهميه هاست كه مشورت با انجمن ها در اين اصلاح سهميه ها راهگشاست.

شكارى در پايان گفت: در کل به عنوان یک کارگزار و کسی که با تولیدکنندگان در ارتباط است تغییر ملاک تعیین سهمیه را امری مثبت می دانم به شرطی که تمامی جوانب در نظر گرفته شود. اميدوارم وزارت صمت اين بار بهترین تغییر را ایجاد کند که هم تولیدکننده واقعی شناسایی شوند، هم سهمیه تولیدکنندگان عادلانه شود تا چرخ تولید روان بچرخد و از اين پس نيز با عادلانه شدن سهميه ها مشكلات قديمى سامانه بهين ياب مرتفع شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار