برای افزایش تحمل لاکتوز و تامین کلسیم مورد نیاز بدن چه کار باید کرد؟

نداشتن تحمل لاکتوز اختلالی است که با کاهش توانایی هضم قند لاکتوز شناسایی می‌شود و مدیریت این مشکل نیازمند تغییر رژیم غذایی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهسا مؤذن دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه نداشتن تحمل لاکتوز اختلالی است که با کاهش توانایی هضم قند لاکتوز شناسایی می‌شود، اظهار کرد: نشانه‌های این مشکل می‌تواند شامل نفخ، اسهال و درد شکمی پس از مصرف لاکتوز باشد.

او با بیان اینکه عواملی همچون افزایش سن، نژاد و تفاوت‌های ژنتیکی ممکن است با نداشتن تحمل لاکتوز در ارتباط باشد، ادامه داد: همچنین مواردی مانند عفونت روده کوچک، جراحی‌های دستگاه گوارش، اختلالات دستگاه گوارش (همانند سندروم روده تحریک پذیر)، اختلالات التهابی، ایدز یا سوء تغذیه می‌تواند منجر به بروز این مشکل شود. در کودکان نیز نبود تحمل لاکتوز به طور معمول به عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی نسبت داده می‌شود.

مهسا مؤذن تصریح کرد: مدیریت این مشکل نیازمند تغییر رژیم غذایی است و نشانه‌های آن با کاهش مصرف غذا‌های حاوی لاکتوز کاهش می‌یابد. همچنین رژیم غذایی عاری از لاکتوز در افراد دارای کمبود «لاکتاز» (آنزیم موردنیاز برای هضم لاکتوز) ضروری نیست.

او افزود: بیشتر افرادی که دچار سوء هاضمه لاکتوز هستند، می‌توانند مقداری لاکتوز، معادل یک لیوان شیر را بدون علائم عمده مصرف کنند، به ویژه هنگامی که لاکتوز همراه با وعده غذایی یا به صورت پنیر یا محصولات لبنی تخمیر شده مصرف شود.

این متخصص گفت: برای مثال ماست به عنوان یک محصول لبنی تخمیر شده، به دلیل محتوای پایین لاکتوز آن یا به علت فعالیت نوعی آنزیم به نام «گالاکتوزیداز» در ماست به خوبی تحمل می‌شود. البته حضور این آنزیم بستگی به روش فرآیند و مارک ماست مصرفی دارد.

او با بیان اینکه استفاده از شیر‌های بدون لاکتوز موجود در بازار نیز راهکار دیگری برای کاهش علائم، در این دسته از افراد است، تصرح کرد: همچنین بسیاری از بزرگسالان با مصرف مقادیر متوسط شیر، به صورت دریافت تدریجی و افزایشی شیر در طی چند هفته، سرانجام نسبت به دریافت ۱۲ گرم لاکتوز در شیر (معادل یک لیوان شیر) سازگار می‌شوند.

مهسا مؤذن اضافه کرد: از سویی دیگر تفاوت‌های فردی در تحمل، ممکن است به میزان سازگاری روده فرد نسبت داده شود.

او گفت: از نکات قابل توجه دیگر آن است که اگرچه کره مقادیر ناچیزی لاکتوز دارد و در افراد دچار مشکل نبود تحمل لاکتوز قابل مصرف است، اما با توجه به ترکیبات آن و محتوای بالای چربی و میزان کلسیم پایین، جزو گروه روغن‌ها (و نه لبنیات) محسوب می‌شود.

این متخصص بیان کرد: باید در نظر داشت آن دسته از افرادی که به علت عوارض ناشی از نبود تحمل لاکتوز از مصرف محصولات لبنی پرهیز می‌کنند، اغلب به دریافت مکمل کلسیم نیاز دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار