بیانیه جمعی از مدرسین و اساتید دانشگاه در حمایت از اسدالله اسدی

جمعی از اساتید دانشگاه و حقوقدانان در حمایت از اسدالله اسدی دیپلمات بازداشت شده ایرانی بیانیه‌ای صادر کردند.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جمعى از مدرسين دانشگاه، وكلاى دادگسترى و حقوقدانان در حمایت از آقای اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی بازداشت شده در بلژیک بیانیهای صادر کردند.

متن این بیانیه به شرح زیر است؛

«در تاریخ ١٠ تیر ١٣٩٧ (برابر با اول جولای ۲۰۱۸) آقای «اسدالله اسدی» رايزن سوم سفارت جمهورى اسلامى ایران در اتریش، درزمان عبور از كشور آلمان دستگير مى شوند. اين اقدام به دليل قرار جلب اروپايى صادره از سوى دادگاهى در بلژیک و با اتهامى واهیبود. به دنبال آن، مصونیت دیپلماتیک وى از سوی دولت اتریش لغو و ايشان به كشور بلژیک مسترد مى شوند و بعد از گذشت دو سال،پرونده در تيرماه ١٣٩٩ به دادگاه ارسال مى گردد.

در حقوق ديپلماتيك، كادر سياسى سفارتخانه ها از مصونیت برخوردارند. طبق ماده ۲۹ کنوانسیون ١٩٦١ وین راجع به روابط دیپلماتیک،مأمور سیاسی از مصونیت دیپلماتیک برخوردار است و نمی‌توان او را به هیچ عنوان مورد توقیف یا بازداشت قرار داد و بلکه کشورپذیرنده موظف است با وی رفتار محترمانه‌ای که متناسب با شأن و جایگاه اوست داشته باشد. در فرض ارتکاب تخلف نسبت به قوانین ومقررات دولت میزبان، افراد دارای مصونيت دیپلماتیک توسط ضابطین و سایر مقامات قضایی دولتها، تعرض ناپذیرند و نهایتاً کشورپذیرنده مى تواند آن نماینده را عنصر نامطلوب اعلام نمايد که در این صورت منجر به پايان مأموريت وى خواهد شد.

به عبارت دیگر اعلام به عنوان عنصر نامطلوب، بالاترین سطح برخورد دیپلماتیک نسبت به حضور، رفتار و عملکرد یک نماینده دیپلماتیکاست.

همچنین به موجب ماده ٤٠ اين كنوانسيون،در صورتی که نماینده های دیپلماتیک از دولت ثالث عبور کنند یا در قلمرو دولت ثالثیباشندکه به وی عنداللزوم ویزا اعطا کرده است، در حالیکه در حال ادامه دادن به شروع کار یا برگشت به محل کار خود است، یا وقتی که بهکشور خود باز می گردد، دولت ثالث می بایست تعرض‌ناپذیری و سایر مسئولیت‌هایی را که ممکن است برای ترانزیت با بازگشت ویضروری باشد به او اعطا کند. این مصونیت در خصوص اعضای خانواده ای که نماینده‌ی دیپلمات را همراهی می کنند، یا جداگانه بهمنظور پیوستن به وی یا برای بازگشت به کشور سفر می کنند، اعمال شود.”

بر این اساس برگشت یک دیپلمات به محل کار خود (به صورت مطلق چه از مرخصى و چه از كشور فرستنده) موجب برخوردارى ازمصونيت ديپلماتيك خواهد بود.

اين در حاليست كه آقاى اسدالله اسدى بعد از خاتمه دادن به مرخصى خود به دليل سفر رسمى رئيس جمهور ايران به وين و لزوم حضوردر مراسم استقبال، عازم سفارت مى شوند لكن در اقدامى غيرقانونى و در ميان راه توسط پليس آلمان بازداشت مى شوند.

ما امضاءکنندگان به شرح زیر، جمعی از مدرسین دانشگاه، وکلای دادگستری و حقوقدانان، ضمن اعلام غیرقانونی بودن اقدام دولت هاىآلمان و بلژيك در نقض مصونیت دیپلماتیک و بازداشت آقای اسدالله اسدی در اروپا، با ابراز مراتب اعتراض شدید خود نسبت به این اقدامخلاف كنوانسيون و عرف دیپلماتیک، از سازمان ملل متحد می خواهیم با هدف حفظ بنیان های روابط دیپلماتیک و چارچوب هایکنوانسیون و جلوگیری از طرد عملی و تدریجی آن برای الزام دولتهای آلمان و بلژیک به پاسخگویی در قبال نقض کنوانسیون روابطدیپلماتیک ۱۹۶۱ وين اقدام نماید.

همچنین از وزارت امور خارجه درخواست می کنیم موضوع شكايت عليه اين دو كشور در ديوان بين المللى دادگسترى را با جدیت پیگیرینموده و به افکار عمومی و جامعه حقوقی کشور در خصوص اقدامات صورت گرفته اطلاع رسانی نماید. ما آمادگی خود را برای پیگیریحقوقی پرونده با هماهنگی نهادهای ذیربط اعلام کرده و از جامعه حقوقی به ویژه وکلا درخواست می کنیم در پویش اجتماعی آزادیآقای اسدی مشارکت نمایند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار