پرآو و قوری قلعه مهمترین غار‌های کرمانشاه

معاون فنی محیط زیست استان کرمانشاه از دو غار "پرآو" و "قوری قلعه" به عنوان مهمترین غار‌های کرمانشاه یاد کرد که حفاظت از آن‌ها با جدیت در دستور کار محیط زیست است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ فرحناز اقبالی معاون فنی محیط زیست استان کرمانشاه از غار‌ها به عنوان یک اکوسیستم منحصر به فرد یاد کرد که حاصل هزاران سال فعالیت زمین‌شناسی است و گفت : غار‌ها از جنبه‌های مختلف زمین شناسی، اکولوژیک، تنوع زیستی، زیباشناسی و حتی بعد ورزشی و توریستی حائز اهمیت هستند.

او با بیان اینکه با وجود چنین شرایطی حفاظت از غارها، حفظ پاکی و ارزش محیط زیستی آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت : در همین راستا دوم مهر ماه هر سال به عنوان روز غار پاک نامگذاری شده است.

اقبالی به سابقه نامگذاری روز غار پاک در کشور هم اشاره داشت و افزود: سال ۱۳۸۷ گروهی از غارشناسان معروف جهان و اعضای اتحادیه جهانی غارشناسی به ایران سفر کردند و طی بازدیدی که از چند غار کشور داشتند به هم ریختگی اکوسیستم برخی از این غار‌ها توجه آن‌ها را جلب کرد و بر پاکسازی آن‌ها تاکید کردند.

او افزود: از آن زمان تاکنون هر سال در دوم مهرماه برنامه‌هایی با همکاری سازمان محیط زیست و انجمن غارشناسی ایران برای بزرگداشت روز غار پاک در نظر گرفته می‌شود.

معاون فنی محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: امسال نیز روز غار پاک با شعار غار پاک، حفاظت از تنوع زیستی در کشور گرامی داشته می‌شود.

اقبالی اشاره‌ای به وضعیت غار‌ها در استان کرمانشاه داشت و از وجود حدود ۱۰۰ غار در استان خبر داد.

او افزود: از این تعداد برای ۴۰ غار کار کارشناسی، بازدید میدانی، ثبت تصاویر و مختصات و ... انجام شده است.

معاون فنی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه غار‌ها بر اساس منابع حساس آبی، دیرینه شناسی و فسیل‌های موجود در آن، آثار تاریخی زندگی بشر، گونه‌های خاص جانوری و ... به چهار درجه تقسیم بندی می‌شوند، افزود: در کرمانشاه دو غار پرآو و قوری قلعه درجه یک هستند و از سال ۱۳۸۰ توسط شورای عالی محیط زیست به عنوان اثرطبیعی ملی به ثبت رسیدند و در درجه حفاظت قرار دارند.

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.