دژپسند در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی:

اجرای پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار تا پایان مهر/ ورود ۵۰ شرکت بخش خصوصی به بازار سرمایه

وزیر اقتصاد از تشکیل و اجرایی شدن پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در کل استان های کشور تا پایان مهرماه خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد دژپسند در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی با تاکید بر ثمرات بسیار همکاری میان بخش خصوصی و دولت، درباره عملکرد هیات مقررات زدایی اظهار کرد: اقدامات  موثری در این بخش در سایه همکاری‌های تنگاتنگ دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی انجام گرفته است.

او ادامه داد: بعد از اینکه در سال٩۴ قانون رفع موانع تولید تعیین شد امسال موفق شدیم مهمترین بخش آن یعنی تشکیل پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار را اجرایی کنیم.

دژپسند تصریح کرد: پنجره واحد کسب و کار اول در استان تهران و بعد در چهار استان فارس، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و اصفهان و در آینده نزدیک و هفته دولت در ١٢ استان دیگر و تا پایان مهر ماه در کل استان‌های کشور انجام خواهد شد.

او ادامه داد: اگر همکاری و مشارکت بخش خصوصی نبود به این مهم دست پیدا نمی‌کردیم. الگوی مدیریتی دوران جنگ است. نیروی بسیج به عنوان نماد مردمی و غیر دولتی نقش بسیار تعیین کننده‌ای در اقتصاد کشور داشته است.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در این جلسه بررسی تحولات بازار سرمایه و بورس است. در تعمیق بازار سرمایه همکاری بخش خصوصی را نیاز داریم.

او گفت: اینکه تا پایان سال  ۵٠شرکت خصوصی را در بورس پذیرش کنیم نتیجه تعامل دو سویه است. اینکه بتوانیم در اتاق بازرگانی سامانه مستقل ایجاد کنیم هم همینطور است.

وزیر اقتصاد و دارایی تصریح کرد: از دیگر موضوعات مهم صادرات غیر نفتی و برگشت ارز است در این شرایط ارز برای ما اهمیت بسیاری دارد. رهبر معظم انقلاب  نیز بر این موضوع تاکید داشتند.

دژپسند افزود: در میان صادر کنندگان افراد ریشه داری داریم نه دارندگان کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف و اجاره‌ای که می‌توانند به ما کمک کنند تا از این دوران عبور کنیم.چنانچه در هفته گذشته بالغ بر دو میلیارد دلار به بازار ارز نیمایی تزریق شده است و به واردات مواد اولیه کمک کرده است باید این روند را در قالب همکاری‌های دو جانبه ادامه بدهیم.

او ادامه داد: در بهبود فضای کسب و کار و اجرای پنجره واحد فیزیکی و رفع مجوز‌های مزاحم موفق شدیم که با محوریت وزرات اقتصاد و دارایی و همکاری بخش خصوصی و تعاونی به این روند سرعت ببخشیم.

مخالفت وزیر اقتصاد با بحث جاماندگان سهام عدالت

فرهاد دژپسند در حاشیه نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در جمع خبرنگاران گفت: نخستین اقدام ما در عمق بخشی به بازار سرمایه، ارزش عرضه اولیه بود که هفته گذشته عرضه اولیه را از یک عرضه در هفته به دو عرضه افزایش دادیم ضمن اینکه حدود صد شرکت در دستگاه‌های دولتی، نهاد‌های عمومی و غیر دولتی و بخش خصوصی آماده عرضه اولیه تا پایان سال هستند.

او تصریح کرد: در این باره در چهار ماه نخست امسال ۱۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان عرضه اولیه انجام شد در حالی که در کل سال ۹۸ این میزان پنج هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود.

دژپسند افزایش شناوری را اقدام دوم برای عمق بخشی به بازار سرمایه بیان کرد و گفت​: در هر امتیازی که می‌دهیم افزایش شناوری را به کف ۲۵ درصد الزام قرار می‌دهیم در این باره از دولت مصوبه گرفتیم که شرکت‌های دولتی و نهاد‌های عمومی وابسته به دولت، درصد شناوری خود را حداقل به ۲۵ درصد افزایش دهند که البته برای این موضوع ضمانت قرار دادیم یعنی اگر تا اول مهر این مصوبه اجرا نشود سازمان خصوصی سازی به نیابت از دولت ورود می‌کند و شناوری را انجام می‌دهد.

وزیر اقتصاد و دارایی افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی را قدم سوم در عمق بخشی به بازار سرمایه دانست و افزود:​ موضوع افزایش سرمایه شرکت‌ها را تسهیل کردیم ضمن اینکه لایحه دو فوریتی به مجلس دادیم در این باره که شرکت‌هایی که افزایش سرمایه می‌دهند یعنی سهام دار فعلی، حق تقدم خود را صرف نظر کند و اجازه دهد افراد حقیقی در افزایش سرمایه شرکت کنند که اگر مجلس این موضوع را تصویب کند ۲۰ درصد از افزایش سرمایه، مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شود.

دژپسند گفت:​ همچنین شرکت‌هایی که امسال در بورس پذیرش می‌شوند به پرونده مالیاتی سنوات گذشته آن‌ها ورود نمی‌شود.

او ادامه داد​: ابزار دیگر برای عمق بخشی به بازار سرمایه، صندوق پروژه است که تا اول مهر چند صندوق پروژه با طرح‌های دولتی و خصوصی فعال می‌کنیم ضمن اینکه برنامه‌هایی برای سهامی عام و تقویت فروش اوراق بخش خصوصی داریم که همه این اقدامات در آینده‌ای نزدیک به تعمیق بازار سرمایه کمک می‌کند.

وزیر اقتصاد و دارایی در عین حال گفت:​ افرادی که می‌خواهند به بازار سرمایه ورود کنند اگر چه که باید به نهاد ناظر بر بورس اطمینان داشته باشند، اما دقت را کم نکنند بلکه با مطالعه و مشاوره و سپس معامله کنند و بدانند سرمایه را در بهترین نقطه سرمایه گذاری می‌کنند بنابراین هیجانی تصمیم نگیرند، زیرا بازار سرمایه ریزش و رویش دارد.

دژپسند با بیان اینکه از افزایش شرکت‌ها در بورس استقبال شده است افزود: این موضوع هنوز نماد ظاهری پیدا نکرده است، زیرا شرکت‌ها برای افزایش سرمایه مدارک و مستندات را باید تامین کنند که زمان بر است البته ما پذیرش در بورس را که تا دو سال زمان می‌برد به یکسال کاهش دادیم.

 سهامی برای جاماندگان سهام عدالت نداریم

او درباره جاماندگان سهام عدالت گفت:​ در این موضوع بحث امکان پذیری مطرح است سهام عدالت زمانی که عملیاتی شد قرار بود برای یک دوره ۱۰ ساله‌ای از محل سود تسویه شود، اما همه سهام از محل سود تسویه نشد جز نهاد‌های تحت پوشش بنابراین سهام ۵۰۰ هزار تومان، ۴۸۰ هزار تومانی و ... داریم.

وزیر اقتصاد افزود: در قانون آمده ۶ دهک جامعه باید از سهام عدالت برخودار شوند که ما سهام عدالت را به ۶ دهک جامعه داده ایم یعنی اکنون آمار دارندگان سهام عدالت ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که اگر ۶۰ درصد جمعیت کشور را در نظر بگیریم حدود همین میزان است.

او گفت: این موضوع هم از نظر فنی امکان پذیر نیست و هم از نظر قانون افراد مدنظر پوشش داده شده اند ضمن اینکه از نظر دارایی‌هایی که بتوانیم این کار را انجام دهیم محدویت داریم، زیرا آن زمان این حجم واگذاری نشده بود.

واگذاری‌ها از ابتدای امسال تاکنون ۹ برابر سال گذشته

دژپسند افزود: اکنون واگذاری‌ها بسیار شتاب گرفته به گونه‌ای که از ابتدای سال تاکنون ۱۹ هزار میلیارد تومان واگذاری انجام شده است در حالی که میزان واگذاری سال گذشته در کل ۶ هزار میلیارد تومان بود که از این ۶ هزار میلیارد تومان واگذاری خالص دو هزار میلیارد تومان و بقیه مربوط به اقساط سال‌های گذشته بود یعنی از ابتدای امسال تاکنون ۹ برابر سال گذشته واگذاری انجام شده است.

او با استقبال از ثبات نسبی در بازار ارز گفت:​ امیدواریم به قیمت تعادلی در بازار دست پیدا کنیم البته با براوردی که از فضای بازار دارم سیگنال‌ها در این باره مثبت است و امیدوارم فضا بهتر شود.

وزیر اقتصاد و دارایی در باره "‌ای تی اف " دوم و سوم نیز افزود:​ در مورد‌ای تی اف اول متولی آن وزارت اقتصاد بود سعی کردیم به موقع کار‌ها را انجام دهیم، اما مدیر‌ای تی اف دوم و سوم توسط دستگاه‌های تخصصی ذیربط باید معرفی می‌شد که تاکنون معرفی نشده است زمانی مشخص کردیم که اگر تا آن زمان انجام ندهند از طریق بلوکی و سپس شناوری عرضه‌ها را انجام می‌دهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار