سجاد کریمان مجد، روانشناس و مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص معضل بروز خشونتهایی چون کتک زدن و دست به زن داشتن مرد اظهار کرد: خشونتهایی چون کتک زدن و دست به زن داشتن مرد، یکی از مسائلی است که متأسفانه در بین جوامع مختلف وجود دارد و صرفا مختص جامعه ما نیست و همین موضوع هم باعث تولید بسیاری از فیلمهای اروپایی و آمریکایی با محتوای خشونت شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، اگر افراد قصد ازدواج داشته باشند باید در خصوص این نوع خشونت که همسر آینده شان دست به زن نداشته باشد، آگاهی کافی یابند.
این روانشناس تصریح کرد: آگاهی از دلایل این خشم و دست به زن نداشتن مرد، قبل از ازدواج زوجین، میتواند بسیار کمک کننده باشد، چرا که هر دو طرف میتوانند به سرعت این موضوع را بررسی کنند تا مشکلی در زندگی مشترکشان به وجود نیاید.
کریمان مجد گفت: بخشی از دلایل خشونت مربوط به اختلالات روانی چون اختلال شخصیت مرزی، دو قطبی و اعتیاد است. یعنی افرادی که درگیر چنین مسائلی هستند میزانی خشونت در درون آنها وجود دارد که در این میان، مشاور میتواند متوجه این موضوع شود.
وی ادامه داد: دلیل دیگر خشونت مربوط به باورهای شناختی اشتباه فرد است، اینکه مردسالاری در جریان زندگی فرد شکل گرفته و به این باور رسیده باشد که تصمیمهای زندگی را مرد باید بگیرد و اوست که باید حرف آخر را بزند، زیرا چنین مردی به تمامی مسائل، نگاه مردسالارانه و مستبدانه دارد که میتواند فرد را به رفتارهای خشونت آمیزی چون دست به زن داشتن نزدیک کند.
این روانشناس افزود: از دیگر دلایل میتوان به این گزاره ذهنی مرد اشاره کرد که " زن خوب، زنی است که مثل مادرم بسوزد و بسازد"، چرا که مرد با این باورهای شناختی به خودش حق میدهد که نسبت به همسر خود دست به زن داشته باشد و از خود خشونتهای رفتاری این چنینی بروز دهد که تمامی این موارد در گفتوگوها و بررسیهای هدفمند قبل از ازدواج زوجین قابل فهم هستند که هر یک بتوانند در خصوص باورهای شناختی فرد مقابل خود از طریق مثال و چالشهای مختلف آگاهی پیدا کنند.
کریمان مجد با اشاره به رفتارهای دوران کودکی فرد در بروز چنین خشونتهایی تأکید کرد: کودکی فرد در بروز خشونت هایی چون دست به زن داشتن او در زندگی مشترک نقش مهمی دارد، یعنی فردی که کودکی سرشار از خشونت داشته و به بهانههای مختلف کتک میخورده و حتی ناظر رفتارهای خشونت آمیز پدر و مادر خود بوده است، مستعد ابراز خشونت در زندگی مشترک خود است.
وی گفت: گذشته و کودکی فرد نشان دهنده پیش نویسهایی است که در آن دوران برای او محقق شده و نشان دهنده این است که در آینده به چه صورت زندگی خواهد کرد.
این روانشناس ادامه داد: زوجین، بخش عمدهای از این مورد را میتوانند قبل از ازدواج، از طریق مشاور و تحقیق در خصوص ارتباطات عاطفی فرد در خانوادهاش متوجه شوند.
کریمان مجد افزود: نداشتن مهارتهای کلامی نیز از دیگر دلایل بروز چنین خشونتهایی است. بسیاری از آدمها به دلیل ضعف در ابراز نظر خود، نداشتن توانایی در چینش کلمات در کنار یکدیگر و انتقال پیام ذهنی خود به مخاطب، پس از روبرو شدن با چالشهای کلامی، ناخودآگاه به سمت خشونت و کتک زدن میروند، چرا که نمیتوانند حرف خود را به درستی منتقل کنند.
وی تصریح کرد: این مهارتهای کلامی، از طریق رفت و آمدهایی که زوجین قبل از ازدواج برای شناخت با یکدیگر دارند به دست میآید، به طوری که هر دو میتوانند متوجه شوند فرد مقابلشان تا چه اندازه در مهارتهای کلامی توانمند است و میتواند از پسِ ماجرای ارتباطی خود برآید، بنابراین گفتوگوهای قبل از ازدواج، رفت و آمد، تحقیق و مشاوره میتوانند تا حد زیادی کمک کننده و موثر باشند.
این روانشناس اذعان کرد: برای جلوگیری از بروز خشونتهایی چون دست به زن داشتن در زندگی مشترک، اولین تصمیم و مهمترین گام پیشگیری کردن است و افراد باید انتخاب درستی داشته باشند. آموزش مهارتهایی، چون کنترل خشم، همدلی، ارتباط موثر، حل مسأله، حل تعارض و... از دیگر موارد کمک کنندهای است که اگر فرد آموزش دیده باشد میتواند با این مشکل مقابله کند.
کریمان مجد تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی از خشونتها اختلالی و از طریق دارو و روان درمانی قابل درمان هستند، افراد پس از روبرو شدن با این مشکل میتوانند به روانپزشک و روانشناس مراجعه کنند که بتوانند با بررسی خشونتها درصدد حل آنها برآیند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
پدر خانم من زنشو مرتب ميزد چون مجبور ميشد الانم همه بچه هاش تو استراليا و كانادا و آمريكا دكتر مهندسن