علی عزیزی متخصص امور تغذیه در گفت و گو خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، گفت: اولین اصل از اصول تغذیه در همه فصول، مصرف ۶ گروه مواد غذایی به اندازه کافی بوده که این ۶ گروه ؛ نان و غلات، گوشت و جایگزینهای گوشت، سبزیجات و میوه ها، شیر و لبنیات و چربی ها هستند.
او افزود: در فصل تابستان به علت گرمی هوا بدن دچار کمبود آب شده و مصرف میوهها و سبزیجات که حاوی ویتامینهای مختلف به ویژه ویتامین c هستند این کمبود را جبران میکند.
عزیزی ادامه داد: از دیگر ویتامینهای مورد نیاز بدن به ویژه در فصل گرما و شیوع بیماری ویتامین B و ویتامین D است.
او افزود: ویتامین D ممکن است در همه غذاها موجود نبوده و شهروندان میتوانند قرص حاوی ویتامین D را زیر نظر پزشک متخصص مصرف کنند.
متخصص امور تغذیه اظهار داشت: زینک یا روی نیز سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و مغزیجات، گوشت و جوانهها به ویژه جوانه گندم حاوی مقادیر فراوانی زینک و ویتامین B است.
او افزود: به شهروندان توصیه میشود از خوردن انواع جوانهها مانند جوانه گندم، جوانه ماش، جوانه عدس و جوانه شبدر که آنتی اکسیدانهای فراوانی دارند غافل نشوند.
عزیزی تصریح کرد: اگر میوهها و سبزیجات به خوبی شسته شوند، ناقل بیماری نبوده و نیازی به آب پز کردن آنها نیست. زیرا آب پز کردن میوهها و سبزیجات سبب از دست رفتن ویتامینهای درون آنها میشود؛ بنابراین مصرف میوهها و سبزیجات به صورت خام توصیه میشود.
انتهای پیام/ی