دامداران خراسان رضوی لای منگنه دلالان/یک بام و دو هوای حمایت از دامداری صنعتی

دامداران خراسان رضوی این روز‌ها با مشکلات ریز و درشت فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گناباد در حوزه دامپروری یکی از سه شهرستان برتر خراسان رضوی است و در تولید شیر رتبه دوم استان و در مرغ گوشتی رتبه‌های برتر را دارد، اما برای ادامه این روند حمایت از دامدار نیاز ضروری است.

قلی‌زاده یکی از دامداران صنعتی گناباد گفت: در صورتی که باید از دامدار در شهرستان گناباد حمایت شود متاسفانه سهمه کنسانتره گناباد از ۹ درصد به ۴ درصد کاهش یافته است.

او افزود: برای تکمیل زنجیره تولید یکی از مشکلات، گرفتن پروانه‌ها است که باید روند آن ساده شود تا سرمایه‌گذار بتواند استقبال کند.

اسماعیل حکمتیان یکی دیگر از دامداران گنابادی نیز گفت: سهمیه سبوس دامداری‌ها در گناباد افت شدیدی پیدا کرده و دامداران در این زمینه مشکل دارند. سهمیه سبوس نسبت به تولید شیر و دام موجود بسیار کم است که در قیمت تمام شده تاثیر گذاشته و سهمیه سبوس شهرستان اصلاح شود.

او افزود: سبوس ۲۱۰۰ تومانی از کجا و چه کانالی وارد بازار می‌شود؟ چه کسی باید نظارت کند؟ بعضی کارخانه‌های سبوس و دلالان سبب ایجاد بازار سیاه هستند باید برخورد جدی‌تری بشود.

این دامدار گنابادی ادامه داد: نرخ شیر کیلویی ۳۵۰۰ تومان تولید می‌شود، اما قیمت خریداری شده از دامدار ۲۵۰۰ تومان است که در خصوص قیمت خرید شیر باید تجدید نظر صورت گیرد.

حکمتیان بیان کرد: پشتیبانی امور دام برخلاف رسالت ذاتی خود هیچ حمایتی از دام انجام نمی‌دهد و به سمت بازرگانی و مسائل خود رفته است.

مجید جعفری معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی  گفت: برخی از فرصت طلبان و دلال‌ها وارد فضای تامین نهاده‌های دامی شده‌اند که این موضوع فشار را بر دامدار وارد کرده است.

او افزود: دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش این معضل اقدامات خوبی در دست انجام دارند و حجم بالایی نهاده دامی در بنادر ذخیره شده و در حال حمل به استان‌های مختلف و از جمله خراسان رضوی است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: پیگیری‌هایی برای انتقال نهاده‌های دامی با استفاده از ظرفیت حمل و نقل ریلی و جاده‌ای به این استان در حال انجام است و قرار شده نهاده‌ها از مبادی ورودی کشور به صورت مستقیم به دست مصرف کننده نهایی برسد.

 جعفری در زمینه مدت زمان طولانی انتقال نهاده‌های دامی از بنادر به دست تولیدکنندگان نهایی، بیان کرد: ترخیص حجم زیاد نهاده‌های دامی به میزان یک تا دو میلیون تن در یک بازه زمانی خاص زمان‌بر است، اما برای کاهش این مدت تلاش می‌شود.

او  تصریح کرد: برای افزایش بهره‌وری تولید نهاده‌های موجود و کوتاه کردن دست افراد فرصت‌طلب از این بخش با هماهنگی ستاد تنظیم بازار فرآوری نهاده‌های خام دامی در استان در دست اقدام است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: امیدواریم که با تخصیص نهاده‌های دامی به صورت خوراک دام که اجرای آن از اواسط خردادماه امسال آغاز شده مشکلات این بخش و از جمله کمبود نهاده‌ها رفع شود.

جعفری با اشاره به ظرفیت گناباد برای ایجاد بارانداز کالا‌های کشاورزی و دامی در جنوب خراسان رضوی اظهار کرد: ایجاد یک بارانداز صادراتی، نیازمند ایجاد صنایع فرآوری صنایع تبدیلی و تکمیلی است.

او افزود: با وجود ظرفیت‌های زیاد گناباد در زمینه تولیدات کشاورزی و دامی، صنایع فرآوری تبدیلی متناسب با آن‌ها در این شهرستان افزایش نیافته و باید در حوزه فرآوری محصولات لبنی و صنایع تکمیلی هدف‌گذاری بلندمدت داشت و از سرمایه‌گذاران متقاضی سرمایه‌گذاری در این بخش بیشتر حمایت کرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: باید در مرحله نخست، فرآوری محصولات خام دامی در گناباد توسعه یابد و در کنار آن برای ایجاد بارانداز و ترمینال‌های محصولات دامی و کشاورزی برنامه ریزی شود.

جعفری بیان کرد: با عنایت به موقعیت گناباد می‌توان محصولات دامی را از شهرستان‌های اطراف و خراسان جنوبی به این شهرستان منتقل و بعد فرآوری به سایر نقاط کشور و سایر کشور‌ها صادر کرد.
 
انتهای پیام//ف.س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.