باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

قطار صلحی که از ایستگاه تهران، مسکو و آنکارا می‌گذرد

وزیر امور خارجه کشورمان که در راس هیئتی سیاسی به روسیه سفر کرده بود با همتای روس خود دیدار کرد.

ایستگاه پایانی: سرزمین تزاربه گزارش  خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دیروز محمدجواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پس از استانبول، به مسکو سفر کرد؛ روسیه همسایه شمالی کشورمان از ابعاد متفاوتی برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد و گواه این موضوع هم بیست‌ونهمین سفر ظریف به عنوان وزیر امور خارجه ایران به روسیه در طول ۷ سال گذشته بود.

به گفته مقامات جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر اهمیت نگاه به شرق در دستگاه دیپلماسی کشورمان، رابطه با همسایگان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است؛ در این میان مراودات سیاسی ایران به ویژه در سال‌های اخیر از موقعیت برجسته تری برخوردار بوده است، از همکاری برای برقراری صلح در سوریه تا وِتو کردن قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت توسط روسیه همه حاکی از هم‌پوشانی سیاسی دو کشور با یکدیگر است.

محوریت گفت‌وگوها در مسکو

وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در راس هیئتی سیاسی وارد مسکو شد و با همتای روس خود دیدار و گفت‌وگو کرد؛ او در بدو ورود در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به روابط تهران - مسکو اظهار کرد که «ایران و روسیه دارای روابط راهبردی هستند و ضرورت دارد که دو کشور همواره در حال مشورت باشند و شرایط ویژه بین‌المللی در زمان کنونی موجب می‌شود که این ضرورت دو چندان شود.»

او همچنین تشریح کرد که کشور‌های غربی به ویژه آمریکا در شورای حکام و در شورای امنیت مشغول تلاش‌هایی برای بر هم زدن مبانی نه فقط برجام، بلکه روابط بین‌الملل هستند. آمریکا در ماه‌های گذشته نیز نشان داده است که کلا مخالف توافقات بین‌المللی است. خروج آمریکا از WHO، آخرین نمونه‌اش بود که یک سازمان کاملا تخصصی را که ایران هم با آن رابطه بسیار پررنگی دارد، برای پوشاندن ضعف‌های داخلی خودش تبدیل به یک بحث سیاسی کرد. باید از همه جهات با این سیاست مقابله کرد.»

ایستگاه پایانی: سرزمین تزار

ظریف در این گفت‌وگو تاکید کرد که در قبال تلاش آمریکا برای طولانی‌تر کردن محدودیت‌های تسلیحاتی که جزء مهم برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ و از دست‌آورد‌های مهم برجام است و آمریکایی‌ها در آن زمان پذیرفته‌اند، آنها الان می‌خواهند به دلیل تغییر رژیم خودشان تعهداتشان را زیر پا بگذارند، موضع ما، روسیه و چین و تعدادی دیگر از کشور‌ها در این زمینه کاملا همسان است و اروپایی‌ها هم تا حد زیادی همراهی دارند.»

صحبت‌های ظریف در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ به تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی باز می گردد؛ این تحریم‌ها حدود ۵ ماه دیگر به پایان می‌رسد، اما آمریکایی‌ها در تلاش هستند تا آن را مجددا تمدید کنند.

البته در نشست خبری وزرای امور خارجه ایران و روسیه، ظریف از اعلامیه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در زمینه ارتقای حقوق بین‌الملل خبر داد که به امضای خودش و لاوروف رسید و اظهار کرد «حقوق بین‌الملل از نظر رژیم جدید آمریکا هیچ معنا و مفهومی ندارد.»

او همچنین با اشاره به تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید کرد «درباره حرکت بسیار خطرناک آمریکا در مورد برجام در آژانس و شورای امنیت گفت‌وگو کردیم. آمادگی داریم از کمک روسیه و از همکاری روسیه برای ادامه شفافیت ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کنیم. اگر آژانس بخواهد از روش‌های غیرمنطقی استفاده کند، برخورد مناسبی در آن زمینه خواهیم داشت.»

البته ظریف در این نشست اعلام کرد که موافقت روسیه را برای برگزاری نشست مجازی سران سه کشور ضامن روند آستانه دریافت کرده است و به محض فراهم شدن شرایط، سرگئی لاوروف به ایران سفر خواهد کرد.

ایستگاه پایانی: سرزمین تزار

آنچه ایران و روسیه را در کنار یکدیگر قرار داده است

دلایل متفاوتی می‌تواند باعث نزدیکی و یا دوری دو دولت شود، اما امروزه تلاش برای ثبات خاورمیانه، خروج نیرو‌های خارجی از منطقه و ایستادگی مقابل یک‌جانبه گرایی آمریکا باعث نزدیکی بیش از پیش تهران و مسکو به یکدیگر شده است؛ اما جدای از این دلایل، روسیه عضوی از برجام و یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است و این موضوع به خودی خود باعث ایجاد نقطه اشتراکی دیگر در روابط دو کشور می‌شود.

از سوی دیگر با نزدیکی به زمان به پایان رسیدن تحریم‌ها علیه ایران و از سوی دیگر تلاش‌ها و رایزنی‌های آمریکا برای تمدید آن، به نظر می‌رسد که روسیه یکی از گزینه‌هایی خواهد بود که در صورت ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت هر گونه تمدید تحریمی را وِتو خواهد کرد.

امروز اتحاد سه قدرت بزرگ (ایران، روسیه، چین) برای مقابله با آمریکا، بازتاب گسترده‌ای در محافل سیاسی منطقه و جهان داشته است. برخی رسانه‌های مهم خارجی و بین‌المللی این مثلث را «مثلث جدید قدرت» نامیدند و آن را «بی‌سابقه» و «گسترده» توصیف کردند. در این میان ترکیه نیز نقش به سزایی در حل مناقشات منطقه‌ای دارد که نباید از این نقش غافل شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
چه خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
تا کی میخواهید در هر برهه از زمان که دستور شورای امنیت ایران هست به کشورهای اینچینی امتیاز داد و سر خم کرد براشون
همیشه از پشت هم خنجر زدن هم منافع بردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
تکیه گاه ایران قدرت لا یزال خدائ بزرگ است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
مرگ بر امریکای جنایتکار . البته که باید هوشیار بود .
Iran (Islamic Republic of)
مج
۰۹:۲۰ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
با من مشکل دارید نطرم رامنعکس نمیکنید.واقعا که ..
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۹:۱۶ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
این قطار..قطار باج دادن وبی عزتی مارامیرسونه چی شداون شعار نه غربی نه شرقی حداقل یکی میخوای انتخاب کنید به طرف امریکا برید تامردم درفقروبدبختی نباشند .اقایون چهل سال طرف شرق بودید یک سال هم امتحان کنید طرف غرب برید ببینید اوضاع واحوال مردم چی میشه .الابرکت اله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
ما عزتمندیم که زیر بار زور نمیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۷ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
بله ایران در همه شرایط به دنبال صلح و سازشه درست. ولی همین روسیه و ترکیه به خنجر از پشت زدن عادت دارن. تا کی باید از تاریخ عبرت نگیرین این اقایون ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
صلح داری شوخی میکنی
Iran (Islamic Republic of)
م
۲۲:۲۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
یه زمانی میگفتن نه شوروی نه امریکا جمهوری اسلامی . اون موقع چین نبود
Iran (Islamic Republic of)
عادل
۲۲:۱۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
از سایت باشگاه خبرنگاران جوان بسیار سپاسگذارم، احساس میکنم مدتی است بهتر از قبل نطرات مخالف را منتشر میکنید، الان سانسور کمتر از قبل شده و این خیلی خوب است، باید همه ی نطرات در صورتیکه اهانت در آن نباشد منتشر شود تا پاسخ مناسب داده شود. اگر در در سیستمی نظرات منفی و مخالف نشر داده نشد به مرور زمان آن سیستم از معایب خود غافل میشود ، ولی اگر نقد و گفتگو باشد آن سیستم خود اصلاح میکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۱ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
توجه کنید «الَّذِينَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
به فکر کشور خودتون باشید نه کشور غریبه. مردم ما خودشون داران از فقر می میرند.
Iran (Islamic Republic of)
....
۱۹:۱۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
اگه تاریخ رو نتیجه گیری کنیم از روزی که پطر کبیرشون هوس رسیدن به آبهای گرم کرد ایران روز خوش ندید . هیچ قطار صلحی از مسکو نخواهد گذشت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۵ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
به موقعش معلوم میشه که روسیه و چین متحد ما هستند یا فقط فکر منافع خودشون هستن
Iran (Islamic Republic of)
امپراطور
۱۸:۴۹ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
وزیر امور خارجه
حال میکنه ها
کل کشور ها رو میگرده
کار خاصی هم انجام نمیده فقط حرف های روحانی رو منتقل میکنه و.فوقش یع امضایی هم میزنه و 20 دقیقه هم حرف میزنه
Singapore
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
به وضعیت ایران توجه کنید. برین با آمریکا مذاکره کنین تا مردم تو رفاه باشن.
Singapore
ناشناس
۱۸:۲۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
امیدواریم قطار صلح در بین ایران و آمریکا هم در حرکت باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
ما خودمان قادر به حل مشکلاتمان نیستیم اونوقت آقا واسه مشکل عربها رفته کاش این همه رفت وآمدها واسه منافع خودمون بود البته بی تاثیر بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
اخه یکی نیست بگه با کدام مولفه ها ما قدرتمند هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
قطار پاچه خواری و التماس بیشتر بهش میاد !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
چین وروسیه، تکیه گاه ایران دربعدازانقلاب!؟!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
ترکیه که تنش افزینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
این دو کشور هیچ نفعی برای ملت ایران ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
چی میگین سه قدرت بزرگ؟
ما فقط یک قدرت متوسط منطقه ای هستیم و بس
غرور کاذب موجب شکست بیشتر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
میشه بگن چرا رفته دقیق شفاف سازی شود؟
Singapore
ناشناس
۱۸:۲۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
از کجا میدونی
Singapore
ناشناس
۱۸:۴۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
یه عده تو کشور هستن دشمن آقای ظریف هستن نمی دونم به این افراد تندرو بگم افراطی بگم‌مفت خور بگم و... . ظریف از جاش تکون میخوره میگین چرا ظریف این کارو کرد ؟! ظریف با اردوغان صحبت میکنه میگین چرا با اردوغان صحبت کرد؟! ظریف از احتمال مذاکره ایران با آمریکا حرف میزنه میگین ظریف ... اگه وزیرخاره اصولگراها از احتمال مذاکره با امریکا حرف بزنه همه حامیان اصولگرا میگن حرف حقی زده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
چطوری غربزده
Iran (Islamic Republic of)
اهواز
۱۹:۱۲ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
سردار سلیمانی کجایی ...دعامون کن
Switzerland
سبد فروزان
۲۱:۴۴ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
دقیقا منافقین و بی سواد و شعور های لندنجلسی همین را میگویند ، زیاد پای برنامه آنها نشین ، مخت تاب خورده برگردان کامل میشود
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۶:۱۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
این سفرها و رفت و آمدها برای ما نان و آب نمیشه. میشه با یک میلیون و پانصد هزار تومان در تهران زندگی کرد؟