بورس نگار دوازدهُم/

تفاوت قیمت پایانی سهام و آخرین معامله در بازار بورس چیست؟

خیلی از مخاطبان بازار بورس به اصطلاحات خاصی بر می‌خورند، در این گزارش به تفاوت قیمت پایانی سهام و نرخ آخرین معامله پرداخته ایم.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  طی سوالات متعدد شما مخاطبان باشگاه‌ خبرنگاران جوان در خصوص قیمت پایانی سهام و نرخ آخرین معامله در بورس گزارشی را تهیه کرده ایم که می توانید در ادامه آن را مطالعه کنید.

قیمت پایانی سهام

قیمت پایانی سهام میانگین وزنی تمام معاملات روز یک سهم یعنی معدل داد و ستدهای آن روز است.


بیشتر بخوانید: احراز هویت در بانک برای صدور کد بورسی فعال کفایت می کند/ زیرساخت ورود افراد به بورس فراهم است


اگرچه ممکن است قیمت آخرین معامله سهام یک شرکت پذیرفتـه شده در بورس، در یک روز افزایش یا کاهش ۵ درصدی (حداکثر نوسان روزانه، براساس مقررات) را تجربه کند، اما، چون حجم معاملات روی آن سهم کمتر از حجم مبنا ۱ بوده است، بنابراین قیمت پایانی سهم مثـلا با حداکثر یک درصد افزایش یا کاهش، ثبت می‌شود. لازم به ذکر است، قیمت پایانی سهم براساس میانگین موزون قیمت سهم در طول یک روز معاملاتی، تعیین می‌شود.

قیمت آخرین معامله

همانطور که از نام آن مشخص است، قیمت آخرین معامله، رقمی است که آخرین بار سهام در آن سطح قیمت معامله شده است. قیمت آخرین معامله برای سفارش‌گذاری در بورس اهمیت زیادی دارد, زیرا شخص در صورتی که بخواهد معامله را به سرعت انجام دهد می‌تواند قیمت سفارش خود را نزدیک به این قیمت یا معادل این قیمت وارد کند تا احتمال کامل شدن سفارش افزایش یابد.

علت اصلی استفاده از قیمت پایانی یک سهام در معامله بازار بورس این است که قیمت آخرین معامله در اغلب موارد به میزان زیادی بالا و پایین می‌شود.

انتهای پیام/


1- حجم مبنا عبارت است: آن تعداد از یک نوع اوراق بهادار که باید در هر روز مورد دادوستد قرار گیرد تا تمام درصد تغییرات مجاز در آن روز در تعیین قیمت روز بعد لحاظ شود.  هدف از تعیین حجم مبنا این است که سرمایه گذاران اطمینان داشته باشند که نوسانات قیمت سهام در نتیجه خرید و فروش تعداد مشخصی از سهام شرکت صورت گرفته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار