اطلاعاتی از دستگیری جاسوس ارشد موساد در سوریه

همسر جاسوس سابق اسرائیل در گفتگو با شبکه تلویزیون رژیم صهیونیستی که جمعه پخش شد، فاش کرد که دیدار آخری که وی با الی قبل از بازداشت وی داشته، می‌توانست سرنوشتی که در انتظار وی بوده است را بفهمد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه اینترنتی رای الیوم در گزارشی به بررسی پیامد‌های ناشی از بازداشت و اعدام الی کوهن جاسوس معروف موساد در سوریه اشاره کرد که در سال ۱۹۶۵ صورت گرفته بود. اطلاعاتی که برای اولین بار منتشر می‌شود، نشان دهنده فشار‌های گسترده موساد بر خانواده این جاسوس ارشد اسرائیلی بعد از بازداشت وی توسط حاکمیت سوریه است.

کوهن یکی از مهم‌ترین جاسوس‌های رژیم صهیونیستی در قرن بیستم به شمار می‌رفت که اطلاعات خطرناک و مهمی را طی چهار سالی که در پایتخت سوریه حضور داشت، به تل‌آویو مخابره کرده بود. وی در سال ۱۹۶۵ در دمشق لو رفت و توسط اعضای سرویس اطلاعات سوریه بازداشت شد و در ۱۸ می‌همان سال اعدام شد.

رژیم صهیونیستی از آن سال تاکنون تلاش زیادی کرده تا با کمک کشور‌های دوست خود جنازه این جاسوس اسرائیلی را به سرزمین‌های اشغالی بازگرداند، اما حاکمیت سوریه در برابر تمامی این فشار‌ها و تلاش‌ها ایستادگی کرده و اعلام کرده است که از جایگاه دفن کوهن بعد از اعدام وی اطلاعی ندارد.

روایتی جدید از دستگیری جاسوس ارشد موساد در سوریه/ تحقیر خانواده جاسوس موساد توسط اسرائیل/

در همین رابطه یک نویسنده اسرائیلی جزئیات امنیتی جدیدی را از بازداشت این جاسوس در سوریه منتشر و اعلام کرد که این بازداشت احتمالا در نتیجه اختلال در اقدامات امنیتی یا اختلالی در سیستم فعالیت‌های موساد بوده است. تلویزیون رژیم صهیونیستی در همین راستا مجموعه مستندی را با عنوان «جاسوس ما در دمشق» منتشر کرده تا پاسخ‌های دقیق‌تری در خصوص نحوه بازداشت کوهن ارائه کند.

امیر گیرا تحلیلگر سیاسی صهیونیست در مقاله‌ای در پایگاه شبه رسمی رادیو و تلویزیون اسرائیل (کان) نوشت که تبادل اتهامات اسرائیل در خصوص کوهن بر دو پایه استوار است، اول اینکه کوهن در اتخاذ تدابیر امنیتی سستی از خود نشان داده که این ادعای موساد است. احتمال دوم این است که سرویس موساد در تامین امنیت فعالیت‌های ارتباطاتی خود با این جاسوس که در سوریه مقیم بوده، کم کاری کرده است.

این نویسنده اسرائیلی تاکید می‌کند که مجموعه مستند جدید جزئیات تازه‌ای از این پرونده حساس که همچنان با گذشت ۵۵ سال در محافل امنیتی رژیم صهیونیستی بررسی می‌شود را فاش کرده است. این در حالی است که خانواده کوهن کابینه رژیم صهیونیستی و سیستم‌های سیاسی و امنیتی آن رابه نادیده گرفتن مسئولیت‌های خود در قبال جاسوسش متهم کرده و تاکید دارند که سرویس‌های امنیتی اسرائیل در حمایت از نیروی امنیتی خود دچار ضعف و سستی شده اند.

روایتی جدید از دستگیری جاسوس ارشد موساد در سوریه/ تحقیر خانواده جاسوس موساد توسط اسرائیل/

این نویسنده صهیونیست می‌افزاید که مائیر عمیت رئیس وقت سرویس موساد در اظهاراتی که بعد از بازداشت کوهن از وی ضبط شده، مدعی شده است که موساد هیچ اشتباهی در نحوه ارتباط با جاسوس خود انجام نداده و بازداشت او در نتیجه نادیده گرفتن تدابیر امنیتی از سوی خود این فرد بوده است. بر اساس ادعای رئیس موساد وی در تحرکات و تماس‌های خود دچار اعتماد به نفس بیش از حد شده واشتباهاتی را مرتکب شده که قابل توجیه نیست.

این در حالی است که نادیا کوهن همسر جاسوس سابق اسرائیل در گفتگو با شبکه تلویزیون رژیم صهیونیستی که جمعه پخش شد، فاش کرد که دیدار آخری که وی با "الی" قبل از بازداشت وی داشته، می‌توانست سرنوشتی که در انتظار وی بوده است را بفهمد. وی گفت که "الی" یک ماه و نیم قبل از خروج از منزل خود در اسرائیل به خوبی متوجه شده بود که دیگر باز نمی‌گردد، لذا ما خداحافظی پایانی با او را انجام دادیم.

همسر این جاسوس اسرائیلی می‌افزاید: دولت بار‌ها و بار‌ها من را اذیت کرد. حتی فرزندان کوچک من نیز هزینه‌های زیادی را پرداخت کردند. این درد همواره با ما همراه بود. آن‌ها بدون ترحم ما را در گوشه خیابان رها کردند.

روایتی جدید از دستگیری جاسوس ارشد موساد در سوریه/ تحقیر خانواده جاسوس موساد توسط اسرائیل/

صوفی بن دور دختر کوهن که در زمان اعدام پدرش ۵ سال داشت، از روایت منتشر شده توسط موساد انتقاد و تاکید کرد که سرویس موساد و دولت اسرائیل تلاش داشتند همواره از وی استفاده کنند اگر این اتفاق نمی‌افتاد، الی کوهن لو نمی‌رفت.

نتان سولومون کارشناسان امنیتی موساد که آموزش نظامی کوهن در سرویس جاسوسی را بر عهده داشت، در این زمینه گفت که جذب کوهن برای فعالیت‌های جاسوسی مشکل بود، چرا که او در وهله اول آمادگی این کار را نداشت، اما فعالیت‌های آموزشی میدانی زیادی برای وی تدارک دیده شد. در برخی موارد گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه موساد احتمالاً باید از ماموریت‌های وی چشم پوشی کند، چرا که وی تحت فشار‌های زیادی قرار داشت. او نمی‌خواست با موساد همکاری کند، اما بنا به درخواست موساد از شغل خودش از اخراج شد تا در دامی که بزرگ برای وی طراحی کرده بود، گرفتار شود.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.